Διπολική διαταραχή: 8 διάσημοι που παλεύουν με το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Πατούλια Κατερίνα
Διπολική διαταραχή: 8 διάσημοι που παλεύουν με το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Η διπολική διαταραχή έχει κλονίσει μια σειρά από celebrities

Στις 30 Μαρτίου κάθε χρόνου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Διπολικής διαταραχής (Μανιοκατάθλιψης). Αυτή είναι και η ημέρα γέννησης του Vincent Van Gogh ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή.

Το πρόσφατο πρόβλημα διπολικής διαταραχής που κλονίζει την οικογένεια της Kim Kardashian με τον Kanye West στο επίκεντρο μιας κρίσης διπολικής διαταραχής, μας έκανε να θυμηθούμε τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή αλλά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Η διπολική διαταραχή (ή πιο παλιά μανιοκατάθλιψη) είναι η πιο σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης και χαρακτηρίζεται κυρίως από επεισόδια μανίας (ανεβασμένης & εκτός ελέγχου διάθεσης) και επεισόδια κατάθλιψης (πεσμένης διάθεσης με σημαντική δυσκολία στη λειτουργία). Υπολογίζεται μάλιστα ότι από διπολική διαταραχή πάσχει το 1-5% του πληθυσμού παγκοσμίως. Το φάσμα των διπολικών διαταραχών είναι ευρύ και η σωστή θεραπεία τους βασίζεται στη σωστή και πρώιμη διάγνωση καθώς και στην εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική και φαρμακευτική παρέμβαση. Η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καλής πορείας της Διπολικής διαταραχής και βοηθάει και στην αποστιγματοποίησή της.

Εκτός από τον Kanye West μια σειρά από celebs έχουν κατά καιρούς αποκαλύψει πως πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα ψυχικής υγείας το οποίο έχει δυσκολέψει τόσο την προσωπική τους ζωή όσο και την καριέρα τους.



Ιδού οι celebrities που μίλησαν για την μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό.