Μπορείς να αισθάνεσαι χαρά κάθε μέρα αρκεί να δοκιμάσεις αυτά τα 10 self care challenges

Μαρία Ροδίτη
Μπορείς να αισθάνεσαι χαρά κάθε μέρα αρκεί να δοκιμάσεις αυτά τα 10 self care challenges
Pereslavtseva

Κάθε μέρα κάνεις πολλά πράγματα μηχανικά. Αφιέρωσε, λοιπόν, σε εσένα λίγο χρόνο και κάνε κάποιες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να δεις την καθημερινότητά σου… με άλλο μάτι.

Δουλειά, deadlines, οικογένεια, υποχρεώσεις, κινητά και σταθερά τηλέφωνα να χτυπούν ανελλιπώς… Είναι λογικό μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας να βάζεις πολλές φορές τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα, να σε παραγκωνίζεις και στο τέλος της ημέρας να νιώθεις ότι δεν είσαι και πολύ καλά. Να μην έχεις τα κέφια σου, να μην έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα και να τα βλέπεις όλα μαύρα.

Σκέφτηκες ποτέ ότι όλα αυτά μπορεί να είναι δικές σου υπερβολές και πως υπάρχουν τρόποι να κάνεις την κάθε μέρα σου καλύτερη; Κι όμως, γίνεται! Παρακάτω θα δεις 9 self care challenges που μπορείς να δοκιμάσεις και θα συνειδητοποιήσεις αμέσως πως όλα θα τα βλέπεις με άλλο μάτι.

Αυτές οι μικρές αλλαγές στο Σαββατοκύριακο μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή σου για όλη την εβδομάδα

Τα self care challenges που θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα κάθε μέρα

Κάνε μία βόλτα στη γειτονιά σου χωρίς να έχεις το κινητό σου μαζί

Ναι, μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να πας ακόμα και μέχρι το περίπτερο χωρίς το κινητό σου, όμως κάν’το και θα με θυμηθείς. Περπάτησε και παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου, τα δέντρα στους δρόμους, κάθε σπιθαμή της περιοχής σου και είμαι σίγουρη -χωρίς την απόσπαση του κινητού- θα τα δεις όλα αλλιώς.

https://www.instagram.com/p/CdfxkORq8b_

Κάνε stretching 10 λεπτά κάθε πρωί

Με το που ξυπνήσεις αφιέρωσε 10 λεπτά σε εσένα και κάνε διατάσεις. Τεντώσου καλά και θα διαπιστώσεις πως η μέρα σου μόλις ξεκίνησε με τον πιο ωραίο τρόπο.

Διάβασε 10 σελίδες από ένα βιβλίο κάθε μέρα

Απομάκρυνε το βράδυ από κοντά σου το κινητό, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο και διάβασε 10 σελίδες από αυτό πριν πέσεις για ύπνο. Θα δεις πως θα «αδειάσει» αμέσως το κεφάλι σου από την πίεση και το τρέξιμο που είχες όλη τη μέρα και θα κοιμηθείς σαν… πουλάκι.

Αφιέρωσε 5 λεπτά τη μέρα στην καθαριότητα του σπιτιού

Έτσι δεν θα έρχεται το τέλος της εβδομάδας κι εσύ θα αγχώνεσαι για το πώς θα τα βγάλεις πέρα με ένα ολόκληρο σπίτι και την καθαριότητά του. Άσε που ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι αμέσως «χτυπά» αλλιώς στον εγκέφαλο. Σε κάνει κι εσένα να αισθάνεσαι πιο ήρεμη.

Να γελάς με την ψυχή σου

Το γέλιο μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει την απελευθέρωση της χημικής ουσίας του εγκεφάλου, που ονομάζεται σεροτονίνη και η οποία μειώνει την κατάθλιψη. Το γέλιο και το χιούμορ δεν σε κάνουν απλά να αισθάνεσαι καλύτερα συναισθηματικά, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπνεύσεις πληρέστερα και άρα να βοηθήσεις την καρδιά σου να λειτουργεί καλύτερα με το οξυγόνο που διοχετεύεται στο σώμα. Το γέλιο μπορεί να προστατεύσει τα αιμοφόρα αγγεία και τους μυς της καρδιάς από καρδιαγγειακές παθήσεις. Προσπάθησε, λοιπόν, να βρίσκεις λόγους για να γελάς με την ψυχή σου κάθε μέρα.

Συνέχισε στην gallery για να δεις άλλα 4 self care challenges που θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα κάθε μέρα.