Όχι πια Drama μόνο Queen: 7 τρόποι για να ελαχιστοποιήσεις το δράμα στη ζωή σου

Όχι πια Drama μόνο Queen: 7 τρόποι για να ελαχιστοποιήσεις το δράμα στη ζωή σου

Και ποιος δεν είχε ή εξακολουθεί να έχει φιλίες ή σχέσεις που περνάνε από 15 χιλιάδες συναισθηματικά κύματα; Να τί μπορείς να κάνεις. 

Και ποιος δεν είχε ή εξακολουθεί να έχει φιλίες που περνάνε από 15 χιλιάδες συναισθηματικά κύματα; Φιλίες που τη μία μέρα υπάρχει απόλυτη υποστήριξη σε κακές αποφάσεις, ανωριμότητα, ανευθυνότητα και που την επόμενη μέρα υπάρχει απόλυτο συναισθηματικό ξέσπασμα, γεμάτο με άσχημες υποψίες και αβάσιμες κατηγορίες που δημιουργούν ένα περίεργο κλίμα με στόχο την θυματοποίηση ως μέρος του δράματος που πολλοί μάθαμε να ζούμε μαζί του.

Αυτή η συνθήκη, δεν αφορά φυσικά μόνο τις φιλίες μας αλλά επεκτείνεται και στις σχέσεις μας. Σχέσεις που τις έχουμε ταυτίσει με τη λέξη «χάλια» και που κατηγορούσαμε την τύχη μας που τις έφερε στο διάβα μας. Σχέσεις τις οποίες θρηνούσαμε παίρνοντας τη θέση του θύματος και λαμβάνοντας παράλληλα μια ανεξήγητη ικανοποίηση για το γεγονός πως δεν είμαστε εμείς ο θύτης.

Κάποια στιγμή, κάποιοι τυχεροί από εμάς συνειδητοποιήσαμε το εξής απλό: μας έλκυε το δράμα. Το χάος ήταν το φυσιολογικό για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας και η ζωή ήταν «ψεύτικη» χωρίς αυτό το δράμα.

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσει κάποιος τον κόσμο παρά να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει τον εαυτό του και να πάει μπροστά. Αν αυτό το κείμενο σού θυμίζει κάτι και θέλεις -επιτέλους- να βγάλεις το δράμα από τη ζωή σου μπορείς να δεις κάποια απλά βήματα παρακάτω.

Ξεσκαρτάρισμα: Πώς να καταλάβεις πότε ήρθε η στιγμή να πετάξεις κάτι

Αναγνώρισε πότε μπορεί να δημιουργείς εσύ το δράμα

Εάν υπάρχει δράμα σε πολλούς τομείς της ζωής σου, να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Το δημιουργείς; Το ταΐζεις; Επαναλαμβάνεις κάποιο μοτίβο; Σκέψου βαθιά, δεν είναι πάντα στην επιφάνεια αυτά τα πράγματα.

  • Μήπως αναζητάς την προσοχή ή τον ενθουσιασμό; Μερικές φορές αισθανόμαστε καλά όταν οι άνθρωποι μάς εκφράζουν, μοιράζονται κουτσομπολιά μαζί μας, επιλέγουν εμάς από κάποιον άλλο για να κάνουν παρέα.
  • Μήπως μεγάλωσες με δράμα και απλά δεν νιώθεις «φυσιολογικά» όταν δεν υπάρχει;
  • Ένα αίσθημα πλήξης σε «χτυπάει» αν δεν έχεις δράμα στη ζωή σου;

Τώρα βρες λύσεις. Υπάρχουν θετικοί τρόποι για να τραβήξεις την προσοχή ή τον ενθουσιασμό. Μπορείς να εξερευνήσεις άλλους τρόπους για να προσθέσεις περιπέτειες στη ζωή σου, ώστε να μην στέκεσαι στο δράμα και να μην το αναζητάς. Συνήθως, αν είμαστε απασχολημένοι με τη βελτίωση του εαυτού μας ή τα χόμπι, την εξερεύνηση ενδιαφερόντων ή την εργασία, το δράμα ελαχιστοποιείται.

Άλλαξε την οπτική σου

«Να είστε χαρούμενοι για τα μικρά πράγματα, αφήστε τα μεγάλα να φύγουνε γιατί δεν μπορείτε να τα αλλάξετε ούτως ή άλλως». ~ Γκρέις Φου

Ένα μεγάλο μέρος του δράματος διαδραματίζεται στο δικό μας κεφάλι, και συνήθως συμβαίνει επειδή είμαστε πολύ βαθιά βυθισμένοι σε μια δύσκολη κατάσταση για να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι τόσο τρομερή όσο φαίνεται. Εάν αισθάνεσαι ότι κατακλύζεσαι από μια κατάσταση, κάνε ένα βήμα πίσω και συνειδητοποίησε ότι αυτό το συναίσθημα δεν είναι μόνιμο… τίποτα δεν είναι! Στη συνέχεια, επικεντρώσου στα βήματα δράσης...στα πράγματα που ΜΠΟΡΕΙΣ να ελέγξεις. Τι μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις μια λύση και να αλλάξεις την κατάσταση;

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να κοιμάσαι χωριστά από τον σύντροφό σου

Μην τροφοδοτείς ούτε το δράμα των άλλων

Διάβασε και σκέψου:

  • Επικοινώνησε ότι είσαι άνθρωπος που δεν θέλεις να συμμετέχεις στο δράμα.
  • Μην επικεντρώνεσαι θετικά ή αρνητικά σε αυτό.
  • Αφαίρεσε το συναίσθημα και μάθε να χρησιμοποιείς τη λογική σου.
  • Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο.
  • Έχε χρόνο να ακούσετε και να δείτε το δράμα προκειμένου να το παρακάμψεις.
  • Γίνε παρατηρητής. Δεν χρειάζονται όλα αντίδραση.

Εάν κάποιος σε προσεγγίζει επανειλημμένα για το κακό που τον βρήκε, δώσε στον εαυτό σου να ακούσεις απλά και, στη συνέχεια, να φροντίσεις να φύγεις χωρίς να εμπλακείς συμμετέχοντας και σιγοντάροντας το πάρτι του οίκτου. Θα βοηθήσεις και τον φίλο σου με αυτό τον τρόπο. Συχνά οι άνθρωποι ηρεμούν όταν οι άλλοι δεν συμμετέχουν στα παράπονα και το δράμα τους.

Επανεξέτασε τις ανθυγιεινές σχέσεις

Διάβασε και σκέψου:

  • Απομάκρυνε τους Drama Queen ανθρώπους από τη ζωή σου.
  • Γίνε φίλη με άτομα που έχουν θετική ενέργεια που δεν προωθεί ή δεν δημιουργεί δράμα.
  • Συνειδητοποίησε ότι το να περνάς χρόνο μόνη σου είναι πάντα προτιμότερο από το να περνάς χρόνο με κάποιον που θέλει δράμα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με μια βαρετή μέρα.
  • Αφαίρεσε την πηγή του δράματος από τη ζωή σου. Είναι πραγματικά τόσο απλό.
  • Κάνε μια απογραφή των ανθρώπων στη ζωή σου που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιεσμένη και δυστυχισμένη στις περισσότερες περιπτώσεις. Εάν δεν θέλεις να αφαιρέσεις εντελώς από τη ζωή σου μια τοξική σχέση, ελαχιστοποίησε τον χρόνο που περνάς μαζί με αυτό το άτομο. Αν δεν θέλεις να αλλάξεις το πόσο συχνά βλέπετε ο ένας τον άλλον, αναγνώρισε τα αίτια του δράματος. Όταν η συζήτηση κινείται προς τη φρικτή σχέση για παράδειγμα κάποιου με τη μητέρα του, άλλαξε την κουβέντα.

Τα τέσσερα στοιχεία - φωτιά, γη, αέρας και νερό & πώς θα ανακαλύψεις τη «γλώσσα υποστήριξής» σου

Να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής με τους άλλους ανθρώπους

  • Να είσαι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή, ειλικρινής και επικοινωνιακή. Άκουσε χωρίς να αντιδράς.
  • Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποιον, πήγαινε κατευθείαν σε αυτόν για να το συζητήσεις. Μην μιλήσεις σε κανέναν άλλο για αυτό εάν δεν τον αφορά.
  • Το δράμα εμφανίζεται είτε λόγω παρεξήγησης είτε λόγω υπερβολικής αντίδρασης. Να είσαι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής και ανοιχτή σε όλες τις περιπτώσεις.

Το πολύ δράμα προέρχεται από κακή επικοινωνία και σύγχυση. Εξάλειψέ το βρίσκοντας το θάρρος να πεις αυτό ακριβώς που εννοείς. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να σε σώσει από πολύ πόνο μακροπρόθεσμα. Ανταπόδωσε τη χάρη με το να είσαι πρόθυμη να αφήσεις τους άλλους να έρθουν να μιλήσουν ανοιχτά μαζί σου και να μην το ξεστομίζεις μόνο και μόνο επειδή δεν είναι κάτι που σου αρέσει.

Αξιολόγησε το «δράμα»

Μερικές φορές αυτό που χαρακτηρίζουμε ως δράμα είναι απλώς μια συνθήκη που κάποιος που μας χρειάζεται πραγματικά.

Εστίασε στο να είσαι εκεί και να είσαι σωστή φίλη. Χρειάζεται εξάσκηση για να δεις τη διαφορά μεταξύ κάποιου που υποφέρει και κάποιου που θέλει απλώς να φέρει τους άλλους κοντά στο δράμα.

Μάθετε από το δράμα

  • Ψάξε για το μάθημα, όχι το συναίσθημα.
  • Υπάρχει κάτι που μπορείς να μάθεις από αυτό;
  • Μετά προχώρα μπροστά.

Μερικές φορές φαίνεται ότι βιώνουμε δραματικά το δράμα και είμαστε ανίκανοι να απομακρυνθούμε. Μια άλλη προοπτική είναι ότι κάθε φορά που βυθιζόμαστε σε κάτι που φαίνεται καταστροφικό, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις προκλήσεις.

Μην ξεχνάς: Η ζωή θα περιλαμβάνει πάντα μίνι φωτιές που αισθανόμαστε απελπισμένοι και ανήμποροι να σβήσουμε. Εάν μπορούμε να μάθουμε να μην τις φουντώνουμε σε μια μανιασμένη δασική πυρκαγιά, τότε ίσως είμαστε σε θέση να φωτίσουμε το δρόμο μας στη ζωή.

Ο καύσωνας «Κλέων» και πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την ψυχική υγεία

1690461877845-254204799-Untitled.png