Ένα Λεπτό Ευτυχίας- Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας: Τι γίνεται όταν η τοξική θετικότητα σου στερεί τη χαρά

Πατούλια Κατερίνα

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας σήμερα και ξεκινάμε αυτό το video με αισιόδοξο info που θα έρθουμε σταδιακά να αποδομίσουμε… ή και όxι;

H σημερινή ημέρα καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και στην επίσημη απόφαση του συμβουλίου που τη θεσμοθέτησε αναγράφεται πως «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός».

Τι γίνεται όμως όταν αυτό το κυνήγι μας πιέζει υπερβολικά; Θα σου πούμε εμείς τι γίνεται.

«Τοξική θετικότητα» γίνεται και παύει να είναι διασκεδαστικό, γίνεται αυτοσκοπός και μπορεί να σε κάνει περισσότερο δυστυχισμένη παρά χαρούμενη. Και η δυστυχία μακριά από εμάς και από αυτό το video.

Τοξική θετικότητα είναι η πεποίθηση ότι όσο δύσκολη και να είναι μια κατάσταση, οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούν πάντοτε θετική νοοτροπία.

H «μόνο θετική ενέργεια» - προσέγγιση Σάκη Ρουβά μπορεί να μας οδηγήσει στο να καταπιέσουμε συναισθήματα που είναι προορισμένα να εκδηλωθούν, όπως ο θυμός, η θλίψη ακόμα και η οδύνη μπροστά σε τραγικά γεγονότα και να μη ζητήσουμε συμπαράσταση και υποστήριξη.

Aν σκέφτεσαι θετικά θα συμβούν καλά πράγματα; Η ειδικός καταρρίπτει τους μύθους του #goodvibesonly

Ποιο είναι, λοιπόν, το συμπέρασμα;

Πως όσο πιο αυθόρμητα και ειλικρινά αντιδράς, τόσο πιο ευτυχισμένη είσαι στο τέλος και αυτό είναι καλό να το θυμάσαι για την επόμενη που φορά που κάποιος θα σου πει #goodvibesonly