4 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

4 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

Αν τα βράδια αργεί να σε πάρει ο ύπνος, δοκίμασε αυτά τα tips

Η δυσκολία στον ύπνο το βράδυ είναι όχι μόνο ψυχοφθόρα αλλά και προβληματική για την απόδοσή σου την επόμενη μέρα, αφού ένας κακός ή σύντομος σε διάρκεια ύπνος σου αφαιρεί ενέργεια.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις, για να βοηθήσεις το βιολογικό σου ρολόι να μπει και πάλι σε ρυθμό; Δοκίμασε αυτά τα 4 tips:

1. «Ρίξε ταχύτητες» περίπου μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο
Δηλαδή, βάλε το σώμα σου σε διαδικασία χαλάρωσης, ώστε να έχει καταφέρει να ηρεμήσει μέχρι την ώρα που θέλεις να κοιμηθείς. Αν, για παράδειγμα, πας γυμναστήριο στις 10 το βράδυ και γυρίσεις στις 11, ακόμα κι αν είσαι πολύ κουρασμένη, το σώμα σου θα είναι σε υπερένταση και είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να κοιμηθείς νωρίς.

2. Μην ασχολείσαι με το κινητό σου
Το φως που εκπέμπει η οθόνη του δίνει στον οργανισμό σου το σήμα ότι δεν είναι ακόμα ώρα για ύπνο. Το ίδιο ισχύει και για την οθόνη του υπολογιστή σου (περισσότερο από ό,τι με τις υπόλοιπες συσκευές, όπως η τηλεόραση).

3. Προσπάθησε να καταγράψεις όσα σε απασχολούν
Αν αφιερώσεις λίγη ώρα για να καταγράψεις τις εκκρεμότητες και όλα αυτά που σε αγχώνουν, θα καταφέρεις πιο εύκολα να απαλλαγείς από σχετικές σκέψεις την ώρα του ύπνου.

4. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό, χαμήλωσε τα φώτα του μπάνιου (ή άναψε μερικά κεριά) και αφέσου. Το ζεστό νερό έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τους μύες, ενώ η διαδικασία θα βοηθήσει παράλληλα και το μυαλό σου να χαλαρώσει.


Δες ακόμα: Οι 10 μαγικοί κανόνες για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες