Βούρτσισμα δοντιών: 6 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Βούρτσισμα δοντιών: 6 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Διάβασέ τα και απόφυγέ τα από εδώ και στο εξής

Από πολύ μικρή ηλικία έμαθες πώς να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Είσαι σίγουρη όμως πως έχεις μάθει να το κάνεις σωστά; Πριν βιαστείς να πεις ΝΑΙ, διάβασε πρώτα τα παρακάτω 6 βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους και δες αν είσαι ένας από αυτούς:

Λάθος #1: Βουρτσίζεις για πολύ λίγη ώρα τα δόντια σου

Αν νομίζεις πως καθαρίζουν άψογα μέσα σε ένα μόλις λεπτό πλανάσαι. Το σωστό βούρτσισμα απαιτεί να θυσιάσεις τουλάχιστον 2-3 λεπτά!

Λάθος #2: Βουρτσίζεις πολύ δυνατά και απότομα

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι όση περισσότερη δύναμη βάλουν κατά το βούρτσισμα τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουν; Σταμάτα από σήμερα κιόλας αυτή τη συνήθεια, καθώς η αδαμαντίνη σου καταστρέφεται χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι.

1210x BEELD 1 TEXTLINE.681 03bbe

Λάθος #3: Βουρτσίζεις οριζόντια τα δόντια σου

Μπορεί να σου φαντάζει λιγάκι περίεργο αλλά ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος συνεπάγεται να κρατάς την οδοντόβουρτσα κάθετα και να προσπαθείς να καθαρίζεις με κυκλική κίνηση ένα-ένα δόντι. Όσο πηγαίνεις προς τα πίσω δόντια αναγκαστικά θα τα βουρτσίζεις με ελαφρώς διαγώνιες κινήσεις.

Λάθος #4: Βουρτσίζεις μόνο τα δόντια σου

Ποιος είπε πως βουρτσίζοντας μόνο τα δόντια σου έχεις ξεμπερδέψει; Έχε κατά νου πως στη γλώσσα σου συγκεντρώνονται χιλιάδες βακτήρια, οπότε αφιέρωσε μισό λεπτάκι για τον καθαρισμό και αυτής της περιοχής.

o FORGOT TO BRUSH TEETH facebook b6ec5

Λάθος #5: Δε χρησιμοποιείς νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια

Τι κι αν έχεις βουρτσίσει άψογα τα δόντια σου; Αν δε χρησιμοποιήσεις νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια έχεις κάνει μισή δουλειά, μιας και τα περισσότερα βακτήρια προσκολλώνται ανάμεσα στα δόντια, δημιουργώντας με τον καιρό σοβαρά προβλήματα. Βάλε και αυτά στο πρόγραμμα, λοιπόν!

Λάθος #6: Χρησιμοποιείς λάθος οδοντόβουρτσα


Το τελευταίο λάθος πάει πακέτο με το #2! Το ότι μία οδοντόβουρτσα είναι σκληρή δε σημαίνει ότι καθαρίζει καλύτερα τα δόντια, επομένως φρόντισε την επόμενη φορά να αγοράσεις μια μαλακή ή μεσαίας σκληρότητας οδοντόβουρτσα. Τέλος, μην ξεχνάς να την αντικαθιστάς κάθε 3 περίπου μήνες.

Διάβασε και αυτό: Η φυσική συνταγή για να αντιμετωπίσεις άμεσα τη δυσκοιλιότητα