Υιοθετήστε τις παρακάτω συνήθειες για υγιή και γερά δόντια

Υιοθετήστε τις παρακάτω συνήθειες για υγιή και γερά δόντια

Ένα από τα πιο δυνατά αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητα σημεία του σώματός μας είναι τα δόντια μας, τα οποία εξυπηρετούν τρεις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας: τη μάσηση, την ομιλία και την κατάποση. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι όταν ήμασταν παιδιά, οι γονείς μας επέμεναν να μας μιλούν για τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής και τώρα, εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα δικά μας παιδιά τη σπουδαιότητα της περιποίησης των δοντιών.

Και επειδή ένα αστραφτερό χαμόγελο δεν είναι μόνο σημάδι ομορφιάς αλλά πρωτίστως σημάδι υγείας, στη λίστα που ακολουθεί παραθέτουμε μερικές καθημερινές συνήθειες, οι οποίες υπόσχονται να χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους πιο υγιή και γερά δόντια.

Τακτικό και σχολαστικό βούρτσισμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδανικό είναι να πλένουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα: Μία το πρωί μόλις σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και μία πριν πέσουμε για ύπνο. Όσο εμείς κοιμόμαστε, η τροφή που έχει «κρυφτεί» στις σχισμές των δοντιών ή έχει «καθίσει» στην επιφάνειά τους σκληραίνει, δημιουργώντας έτσι μικροβιακή πλάκα, έναν από του βασικότερους παράγοντες καταστροφής των δοντιών μας. Φυσικά, σημασία δεν έχει μόνο πόσες φορές την ημέρα πλένουμε τα δόντια αλλά και το πόσο σωστά το κάνουμε. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές, κυκλικές και να περνάνε από το μπροστινό, το πίσω αλλά και το πάνω μέρος των δοντιών, ενώ η όλη διαδικασία πρέπει να κρατάει περίπου δύο λεπτά.

Η συνέχεια στο epithimies.gr