Ξηροφθαλμία: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται;

Ξηροφθαλμία: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται;

Ένας αναλυτικός οδηγός. 

Περνάς πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από μια οθόνη; Εργάζεσαι σε υπολογιστή αρκετές ώρες, χρησιμοποιείς το κινητό σου και το tablet για να μιλάς με φίλους/οικογένεια αλλά και να ενημερώνεσαι; Έχουν αυξηθείοι ώρες που παρακολουθείς τηλεόραση;

Σήμερα, οι αιτίες της ξηροφθαλμίας μπορεί να είναι πολλές. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ξηροφθαλμίας διαδραματίζει η πολύωρη χρήση του υπολογιστή και άλλων οθονών (tablet, κινητά, τηλεόραση) καθώς και η ξηρή ατμόσφαιρα². Όταν περνάμε πολλές ώρες σε κλιματιζόμενους χώρους (είτε με θέρμανση είτε με ψύξη), η ατμόσφαιρα γίνεται ξηρή και μη φιλική για τα μάτια μας.

Τι είναι όμως η ξηροφθαλμία και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις εύκολα και αποτελεσματικά;

Η ξηροφθαλμία προκαλείται όταν το μάτι δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει εξατμίζονται πολύ γρήγορα ή και τα 2! Η δακρυϊκή στιβάδα αποτελείται από 2 στρώματα: Η βλεννο-υδατική στιβάδα είναι το πρώτο, πιο παχύ στρώμα που ενυδατώνει, προστατεύει και θρέφει την οφθαλμική επιφάνεια. Το δεύτερο, πιο λεπτό στρώμα, είναι η λιπιδική στιβάδα, η οποία προστατεύει και διατηρεί τη σταθερότητα του δακρυϊκού φιλμ και εμποδίζει την εξάτμιση των δακρύων.

dakrywv

Οι λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες SYSTANE© Complete, της οικογένειας προϊόντων SYSTANE©, προσφέρουν ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας για 8 ώρες3!

Η προηγμένη τεχνολογία σύνθεσης με νανοσταγονίδια βελτιστοποιεί την παροχή υγρασίας και λιπιδίων και παρέχει κλινικά αποδεδειγμένη ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας, για 8 ώρες, με μία μόνο εφαρμογή3!

Όταν λοιπόν αισθάνεσαι τα μάτια σου κόκκινα, κουρασμένα, δακρύζουν έντονα ή είναι πολύ ξηρά, είναι θαμπά ή τσούζουν και θέλεις να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, 2 σταγόνες SYSTANE© Complete και τίποτα δεν σε σταματά!

www.systanecomplete.gr

* Η ξηρότητα των ματιών συνήθως δεν είναι επικίνδυνη και σπάνια προκαλεί μόνιμη απώλεια όρασης, αλλά μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά σας.

Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για μια ακριβέστερη διάγνωση και να ξεκινήσετε θεραπεία, εάν είναι απαραίτητο.