Τι πραγματικά σημαίνει όταν σ' ενοχλεί αφάνταστα η μυρωδιά του καφέ

Τι πραγματικά σημαίνει όταν σ' ενοχλεί αφάνταστα η μυρωδιά του καφέ

Και όχι, δε συνεπάγεται πως είσαι έγκυος.

Με το 62% των Αμερικανών να πίνουν καφέ καθημερινά (με πηγή το National Coffee Association), είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πολλοί τον μισούν πραγματικά - ειδικά τη μυρωδιά του. Ενώ μερικοί από εμάς προσβλέπουμε στην πρώτη μυρωδιά του φρέσκου αλεσμένου καφέ το πρωί για να ξυπνήσουμε και να τον απολαύσουμε, υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που ανατριχιάζει και μόνο στη σκέψη του.

Το να απεχθάνεσαι τη μυρωδιά του καφέ είναι πολύ πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζεις. Συνηθίζουμε να λέμε πως αν σε κάποια γυναίκα δεν αρέσει η μυρωδιά του καφέ, ίσως είναι έγκυος. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό δεν αποτελεί την πραγματική αιτία. Θα σοκαριστείς αν μάθεις πόσοι πιθανοί λόγοι κρύβονται πίσω από την δυσαρέσκεια στην μυρωδιά του καφέ.

Όπως περιγράφεται από το National Geographic, οι άνθρωποι που απωθούνται από τη μυρωδιά του καφέ μπορεί να συσχετίζουν το συγκεκριμένο ρόφημα με τις αρνητικές επιπτώσεις του στο σώμα. Ο ερευνητής της καφεΐνης Astrid Neglig εξήγησε ότι «η πρόσληψη καφεΐνης ποικίλλει στον καθένα από εμάς», και θα μπορούσε να συνδεθεί με το γεγονός ότι «ορισμένα άτομα βιώνουν παρενέργειες όπως άγχος, ταχυκαρδία και νευρικότητα μετά την πρόσληψη καφεΐνης». Η άμεση δυσαρέσκεια στη μυρωδιά του καφέ μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματος να τον συνδέσει με τις δυσμενείς επιπτώσεις της καφεΐνης.

kafes myrodia

Δεν είναι μυστικό ότι ο καφές μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους παρενέργειες, όπως αϋπνία, ανησυχία, ναυτία ακόμα και εμετό. Αλλά ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζεις κανένα από αυτά τα συμπτώματα, ίσως εξακολουθείς να μην αγαπάς τη μυρωδιά του καφέ. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Εκτός από το ότι ενεργεί ως σήμα για την αποφυγή πιθανών αρνητικών επιπτώσεων του καφέ, το να μισείς τη μυρωδιά του κλασικού πρωινού ροφήματος μπορεί να είναι γενετική. Όπως επιβεβαιώνει το Hello Giggles, η γενετική παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα που γευόμαστε ή μυρίζουμε επιδρούν στον οργανισμό μας. Εκτός από περιβαλλοντικούς παράγοντες, η γενετική μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην άμεση αντίδρασή μας σε διαφορετικά τρόφιμα - και αυτό περιλαμβάνει σίγουρα και τον καφέ.

Η ερευνήτρια Danielle Reed εξέτασε αυτήν τη σχέση, προσπαθώντας να καταλάβει τη σχέση μεταξύ των γονιδίων και της αντίληψης της πικρής γεύσης στον καφέ. Παραδόξως, τα ευρήματά της ήταν εντελώς διαφορετικά από ό, τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί.

Σε αντίθεση με το αναμενόμενο αποτέλεσμα, εκείνοι με αυξημένη αντίληψη των πικρών γεύσεων ήταν πιο πιθανό να αγαπούν τον καφέ. Έτσι, εκείνοι με γευστικούς παράγοντες που ήταν πιο ευαίσθητοι στη πικρή γεύση του καφέ τείνουν να πίνουν περισσότερο από αυτόν.