Γκρανόλα: Τι είναι, τα οφέλη & οι κίνδυνοι (εικόνες)

Γκρανόλα: Τι είναι, τα οφέλη & οι κίνδυνοι (εικόνες)

Η γκρανόλα (granola) είναι μείγμα δημητριακών με βάση τη βρόμη, ξηρούς καρπούς και μέλι και καταναλώνεται συνήθως στο πρωινό σε γάλα, γιαούρτι ή χυμούς.

Μπορεί επίσης να περιέχει αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, μπαχαρικά κλπ.

Με την προσθήκη των διάφορων συστατικών, η γκρανόλα αποκτά μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο.

Η γκρανόλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και σε θερμίδες.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους από την άμετρη κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr