Ο λόγος που «κοκκινίζουν» τα μάγουλά μας στο κρύο

Η επιστημονική εξήγηση σε ένα από τα πιο συνηθισμένα «προβλήματα» του χειμώνα.

Η αλήθεια είναι πως δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες το κοκκίνισμα στην περιοχή του προσώπου με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το «πρόβλημα» μπορεί να εμφανιστεί λόγω πολλών, διαφορετικών καταστάσεων. Ο πιο συνηθισμένος λόγος εμφάνισης ωστόσο παραμένει το άγχος και η αμηχανία που βιώνει εκείνη τη στιγμή μια γυναίκα. Η υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία δημιουργεί το ίδιο effect αφού τα μάγουλα και η μύτη μας τείνουν να κοκκινίζουν.

Κόκκινα μάγουλα στο κρύο- Γιατί συμβαίνει αυτό

via GIPHY

Όταν κοκκινίζεις, «τα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπο φαρδαίνουν και αυξάνουν τη ροή του αίματος», η οποία γίνεται ορατή κάτω από το δέρμα. Το ότι η μύτη και τα μάγουλα κοκκινίζουν μετά από έκθεση στον κρύο αέρα είναι γεγονός. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Αν όχι, είμαστε εδώ για να σου λύσουμε κάθε απορία.

Το έντονο κοκκίνισμα στο πρόσωπο δημιουργείται επειδή το αίμα «φεύγει» από αυτές τις περιοχές και ρέει προς πιο ζωτικής σημασίας όργανα, όπως η καρδιά ή οι πνεύμονες, ώστε να τα ζεστάνει στο κρύο. Όταν η διαδικασία εξισορρόπησης της θερμοκρασίας τελειώνει, το σώμα προσπαθεί να επαναφέρει το αίμα στις προηγούμενες περιοχές και αυτή η ορμητική ανάκτηση της κυκλοφορίας του αίματος αναγκάζει τα σημεία αυτά να κοκκινίσουν.

Αν και οπτικά μοιάζει πολύ με το ηλιακό έγκαυμα, το συγκεκριμένο κοκκίνισμα είναι «εντελώς διαφορετικό», αναφέρει στο Allure ο Άνταμ Φρίντμαν, καθηγητής δερματολογίας στο George Washington School of Medicine Health and Sciences. Στην πραγματικότητα είναι ένας τύπος «ερεθιστικής δερματίτιδας» που προκαλείται από τον άνεμο που βγάζει νερό από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com

Θες να χάσεις βάρος; Βάλε στη ζωή σου το κρύο ντους



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα αποφύγεις τις διαταραχές του εντέρου σου τις γιορτές

Θέλεις ένα άμεσο boost για το ανοσοποιητικό σου; 3 μυστικά για να το πετύχεις

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης