Θέλεις ένα άμεσο boost για το ανοσοποιητικό σου; 3 μυστικά για να το πετύχεις

Θέλεις ένα άμεσο boost για το ανοσοποιητικό σου; 3 μυστικά για να το πετύχεις

Όλα όσα πρέπει να καταναλώνεις για να ισχυροποιήσεις το ανοσοποιητικό σου!

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και οι ιώσεις κάνουν την εμφάνισή τους με δυναμικό πρόσημο. Με τον κορονοϊό να αυξάνει αισθητά τον αριθμό των κρουσμάτων, έχουμε όλο και περισσότερο ανάγκη την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, όσο ποτέ άλλοτε.

Διαρκώς αναζητάμε τρόπους για να καταφέρουμε να ισχυροποιήσουμε τον οργανισμό μας και να αποφύγουμε κρυώματα και ιώσεις που είναι σε έξαρση τους χειμερινούς μήνες. Το ν΄ ακολουθούμε συνεπώς μιας διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, να κοιμόμαστε καλά το βράδυ και να διαχειριζόμαστε τα επίπεδα του στρες, αποτελεί το μυστικό για την καλή υγεία μας.

vitamini d metasttikos karkinos

Η βιταμίνη D3 συνδέεται με τη μείωση του επιθετικού καρκίνου; Τι λένε οι επιστήμονες

Αν θέλεις να δώσεις μια ισχυρή ώθηση στο ανοσοποιητικό σου, μπορείς να ενισχύσεις τη διατροφή σου με βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα. Αλλά ποιες βιταμίνες και ποια συμπληρώματα χρειάζεται ο οργανισμός σου ώστε να διατηρήσει το ανοσοποιητικό σου σε υψηλό επίπεδο;

1. Βιταμίνη C

Αν θέλεις να δώσεις ώθηση στο ανοσοποιητικό σου, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη και συνιστάται ευρέως. Μπορείς να τη πάρεις σε λιποδιαλυτή μορφή που ονομάζεται λιποσωμική βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά βοηθούν επίσης στην τόνωση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και στην παραγωγή ορισμένων αντισωμάτων που εξουδετερώνουν τα εισβάλλοντα βακτήρια και τους ιούς. Παρόλο που μπορείς να την βρεις εύκολα σε συμπληρώματα στα φαρμακεία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρεις την ημερήσια δόση βιταμίνης C απευθείας από τη διατροφή σου. Πώς; Καταναλώνοντας όλα τα φρέσκα προϊόντα που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου αλλά και στο μανάβικο της γειτονίας σου!



2. Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι γνωστό πως βοηθά στην ανανέωση της διάθεσής μας. Μπορεί επίσης να κάνει θαύματα και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. «Η έρευνα έχει δείξει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται βιταμίνη D για να καταπολεμήσει τους ιούς», λέει η Δρ Jodie Horton, M.D. και Love Wellness Advisor. Το φως του ήλιου είναι το κύριο σύστημα παροχής της βιταμίνης D, αλλά επειδή ακόμα βρισκόμαστε μέσα στον χειμώνα, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη D είναι να πάρουμε ένα συμπλήρωμα. Η λήψη βιταμίνης D3 όχι μόνο ενισχύει τα επίπεδα βιταμίνης D αλλά βοηθά στη διατήρησή τους.


https://www.instagram.com/p/CXMANH-q1as/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3. Προβιοτικά

Μπορεί να μην συνδέσεις ποτέ στο μυαλό σου τη σχέση που μπορεί να έχει το ανοσοποιητικό σου με το έντερό σου, η αλήθεια είναι όμως ότι ένα σημαντικό μέρος της ανοσοποιητικής λειτουργίας συνδέεται άμεσα με αυτό το μέρος του σώματός μας. «Περίπου το 70-80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο έντερό μας», λέει ο Δρ Χόρτον. Και επειδή το έντερο παίζει τόσο κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι μπορείς για να υποστηρίξεις τη γενική του υγεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό; Το μυστικό είναι τα προβιοτικά. «Μελέτες δείχνουν ότι τα προβιοτικά είναι σημαντικά για την αποκατάσταση και τη διατήρηση των φυσιολογικών βακτηρίων του εντέρου που είναι χρήσιμα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων», λέει ο Δρ Χόρτον. «Επίσης διεγείρουν τα αντισώματα που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και στη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου μόλυνσης».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βιταμίνη D3 συνδέεται με τη μείωση του επιθετικού καρκίνου; Τι λένε οι επιστήμονες

10 τροφές που περιέχουν κάλιο και βοηθούν στην υγεία της καρδιάς σου