Πώς θα αποφύγεις τις διαταραχές του εντέρου σου τις γιορτές

Πώς θα αποφύγεις τις διαταραχές του εντέρου σου τις γιορτές

Η εορταστική περίοδος αποδεικνύεται συχνά καταστροφική για το στομάχι και το έντερό μας.

Οι «ατασθαλίες» στη διατροφή μας κατά τη διάρκεια των εορτών απειλούν άμεσα την υγεία του εντέρου μας. Από τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων μέχρι τα αμέτρητα ποτήρια σαμπάνιας που καταναλώνουμε την Πρωτοχρονιά, οι διακοπές των εορτών είναι γεμάτες με νόστιμες απολαύσεις.

Δίνουμε το «παρών» σε πολλά τραπέζια και η έντονη κοινωνική μας ζωή, περιλαμβάνει συχνά πολύ φαγητό και αλκοόλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσκοιλιότητας, στομαχόπονους, φούσκωμα, αέρια ή διάφορες άλλες στομαχικές ενοχλήσεις.

Πώς θα έχεις υγιές έντερο την περίοδο των εορτών

via GIPHY

1) Mείνε πιστή στη ρουτίνα διατροφής σου

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να στερηθείς όλες τις απολαύσεις των εορτών. Αντίθετα, μπορείς να καταναλώσεις ακόμη και τα αγαπημένα σου γλυκά, πάντα όμως με μέτρο. Φτιάξε υγιεινά γεύματα από το προηγούμενο βράδυ και πάρτα μαζί σου την επόμενη ημέρα στην δουλειά. Βάλε στην διατροφή σου άπαχο κρέας, ψάρι και πολλά λαχανικά. Απόφυγε τις υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, πες όμως ναι σε 2-3 ποτά κάθε εβδομάδα.

2) Μείωσε το στρες

Η υγεία, ειδικά στο έντερο, ξεκινά πάντα από το μυαλό μας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και στην πραγματικότητα έχει περισσότερα νεύρα από οπουδήποτε αλλού στο σώμα μας. Γενικά κάνε ό,τι μπορείς για να διατηρήσεις τα επίπεδα του στρες χαμηλά αφού αυτό έχει τεράστια επίδραση στο έντερο κα την πέψη. Η ηρεμία μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαφραγματικής αναπνοής, ασκήσεων επίγνωσης, διαλογισμού και επαρκούς ύπνου.

3) Κατανάλωσε ένα πολύ καλό πρωινό γεύμα

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωινό θεωρείται ο βασιλιάς των γευμάτων. Το να ξεκινάς κάθε μέρα με ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να βελτιώσεις άμεσα την υγεία του εντέρου σου. Επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και smoothies.

ypnos2

Ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ta tips που θα σε σώσουν

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς να χρειάζεσαι καφεΐνη

Μάθε πώς να αποκομίσεις σημαντικά οφέλη από τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ντους σου