Θες να χάσεις βάρος; Βάλε στη ζωή σου το κρύο ντους

Θες να χάσεις βάρος; Βάλε στη ζωή σου το κρύο ντους

Τα οφέλη που έχει για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά.

Αν έχεις ακούσει για το coolsculpting (κρυολιπόλυση) ως μέθοδο απώλειας λίπους, τότε ίσως έχεις αναρωτηθεί αν το να κάνεις ένα κρύο ντους θα μπορούσε να έχει παρόμοια αποτέλεσματα στο σώμα σου. Κακά τα ψέματα, το κρύο ντους δεν θα σε βοηθήσει άμεσα να χάσεις βάρος, υπάρχουν ωστόσο αρκετοί λόγοι για να το επιλέξεις.

Γιατί να κάνεις κρύο ντους- Όλα τα οφέλη



1) Ενισχύει την ανοσία και το κυκλοφοριακό σύστημα

Το κρύο ντους επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο απελευθερώνει λευκά αιμοσφαίρια που θα σε βοηθήσουν να αρρωσταίνεις λιγότερο. Το κρύο ντους αυξάνει επίσης τη συνολική κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης.

2) Προσφέρει τέλεια μαλλιά και δέρμα

Αν υποφέρεις από ακμή το κρύο ντους θα σε βοηθήσει. Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα, ενώ το κρύο νερό σφίγγει τους πόρους, εμποδίζοντάς τους από το να φράξουν. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το κρύο ντους ως «όπλο» για λαμπερά μαλλιά, αφού το παγωμένο νερό βοηθά στο να συσσωρευθεί λιγότερη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.


Κρύο ντους και απώλεια βάρους

via GIPHY


Η αύξηση των επιπέδων καφέ λίπους μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου και σαν αποτέλεσμα να σε βοηθήσει στην διαχείριση του βάρους .Όταν αρχίζεις να κρυώνεις, το σώμα σου αυτομάτως αρχίζει να καίει περισσότερες θερμίδες για να σε βοηθήσει να παραμείνεις ζεστή. Σε ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες, καις ακόμη πιο πολλές θερμίδες, καθώς το σώμα σου αρχίζει να τρέμει για να παράγει θερμότητα.



Το ρίγος πυροδοτεί επίσης ορμονικές αλλαγές που διεγείρουν το σχηματισμό καφέ λίπους, το οποίο σε βοηθά να ζεσταθείς και παράλληλα να κάψεις σωματικό λίπος. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ' ότι το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεν τις καίμε σε ενέργεια, αυτά αποθηκεύονται ως λευκό λίπος, το οποίο τείνει να συσσωρεύεται στη μέση σας, την πλάτη, το λαιμό, και τους μηρούς.

aele3

Η Adele αποκαλύπτει πώς η απώλεια κιλών μείωσε τους πόνους στη μέση της και καταπολέμησε το άγχος



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθε πώς να αποκομίσεις σημαντικά οφέλη από τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ντους σου

5 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς να χρειάζεσαι καφεΐνη