Μυστικό ημερολόγιο: Όταν μία συνήθεια από το παρελθόν επιστρέφει για να βελτιώσει το μέλλον σου!

Μυστικό ημερολόγιο: Όταν μία συνήθεια από το παρελθόν επιστρέφει για να βελτιώσει το μέλλον σου!

Μέσα από την καθημερινή επαφή σου με το ημερολόγιο, θα έχεις τη δυνατότητα να οργανώνεις καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, καθώς και να ανακαλύπτεις βαθύτερες πτυχές της προσωπικότητάς σου.

Έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από την τελευταία μου επίσκεψη στο πατρικό μου. Αφού απόλαυσα ένα πλούσιο γεύμα παρέα με τους γονείς μου, κατέβηκα στη μικρή αποθήκη που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Εκεί με περίμεναν κούτες γεμάτες αναμνήσεις από το παρελθόν, φωτογραφίες με φίλες από σχολικές εκδρομές, τετράδια με σημειώσεις, βιβλία ιστορίας και φυσικής. Ψαχούλευα για αρκετή ώρα, ώσπου στο βάθος μιας μεγάλης κούτας, διέκρινα ένα γνώριμο εξώφυλλο. Το ημερολόγιο που μου κρατούσε παρέα σχεδόν κάθε μέρα σε όλο το Γυμνάσιο, ήταν ακόμη εκεί.

Δεν έχασα στιγμή και άρχισα να το ξεφυλλίζω αχόρταγα, να διαβάζω αποκόμματα από σελίδες που με έκαναν να χαμογελάσω από νοσταλγία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πλημμύρισαν τα μάτια μου με δάκρια συγκίνησης. Ένιωσα τόσο τυχερή που είχα καταφέρει να ξετρυπώσω το ημερολόγιο μέσα στο χάος της αποθήκης, αλλά και τόσο σίγουρη πως η συνήθεια που χρειαζόμουν στην καθημερινότητά μου, ήταν να αρχίσω να γράφω ξανά. Διότι μέσα σε μία έντονη και απαιτητική καθημερινότητα που κινείται σε υψηλές ταχύτητες, ήξερα ότι αυτό που χρειαζόμουν, ήταν ένα ημερολόγιο, δηλαδή ένα ουσιαστικό σημείο συνάντησης με τον εαυτό μου και τις σκέψεις μου.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να ακολουθούσες το παράδειγμά μου το 2022 και να έβαζες μία νέα, ωφέλιμη συνήθεια στη ζωή σου; Να είσαι σίγουρη πως το «Μυστικό Ημερολόγιο» και «Το Λεύκωμά μου» από τις Εκδόσεις Πεδίο, είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι για να γυρίσεις… σελίδα στη ζωή σου.

imerologio2

Ένα ημερολόγιο-«σύμμαχός» που θα φυλάει τα μυστικά, τις σκέψεις και τα όνειρά σου

Προτού αποφασίσεις να εντάξεις ένα ημερολόγιο στην καθημερινότητά σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη ημερολογίων. Υπάρχουν ημερολόγια που σταδιακά μετατρέπονται στους καλύτερους σου φίλους, αφού σε αυτά εξομολογείσαι τις βαθύτερες σκέψεις, παρατηρήσεις και προβληματισμούς σου, υπάρχουν ημερολόγια στα οποία συγκεντρώνεις στο τέλος της ημέρας ό,τι σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη και ημερολόγια στα οποία σχεδιάζεις τα όνειρά σου για το μέλλον. Όποια κατεύθυνση και αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις για το δικό σου προσωπικό ημερολόγιο, σημασία έχει να βρεις ένα ανθεκτικό, όμορφο και ξεχωριστό σχέδιο, σε ένα βολικό μέγεθος, το οποίο θα σου επιτρέπει να το έχεις πάντα και παντού μαζί σου. Για παράδειγμα, το «Μυστικό Ημερολόγιο» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο, είναι στολισμένο με τα περίτεχνα, ρομαντικά σχέδια και τις υπέροχες φιγούρες της Santoro Mirabelle, περιέχει χρωματιστές, παστέλ σελίδες και 30 αυτοκόλλητα, ενώ είναι μία εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσεις το δικό σου προσωπικό ημερολόγιο, αφού είναι τόσο όμορφο που δεν θα θέλεις να το αφήνεις από τα χέρια σου!

imerologio3

Γιατί ένα προσωπικό ημερολόγιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

Αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που κατέγραψες τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως πρόκειται για μία συνήθεια που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σου, αλλά και τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Μέσα από την καθημερινή επαφή σου με το ημερολόγιο, θα έχεις τη δυνατότητα να οργανώνεις καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, καθώς και να ανακαλύπτεις βαθύτερες πτυχές της προσωπικότητάς σου. Επίσης, η καταγραφή ενός προσωπικού ημερολογίου είναι μία ευκαιρία να πατήσεις ένα νοητό «pause» στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, αφιερώνοντας χρόνο για να παρατηρείς καλύτερα τις καταστάσεις που σε περιβάλλουν, πώς αυτές σε διαμορφώνουν ως άνθρωπο ή τι μπορείς να κάνεις για να τις βελτιώσεις. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως δεν υπάρχει καλύτερος και πιο ωφέλιμος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, από το να απολαμβάνεις λίγες γουλιές από τον αγαπημένο σου καφέ, καταγράφοντας συγχρόνως μερικές σκέψεις ή όνειρα στο προσωπικό σου ημερολόγιο. Να είσαι σίγουρη πως βάζοντας «Το Λεύκωμά μου» στην καθημερινότητά σου, θα έχεις κάνει μία πολύτιμη προσθήκη που πολύ σύντομα θα σε οδηγήσει σε μία ατμοσφαιρική και απολαυστική me-time «ιεροτελεστία».

imerologio4

Κλείνοντας, ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αξίζει να ξεκινήσεις το δικό σου ημερολόγιο είναι γιατί ουσιαστικά θα δημιουργήσεις μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, έναν λίγο πιο προσωπικό «τόπο» στον οποίο θα μπορείς να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Φαντάσου κάτι σαν το σπίτι των γονιών σου. Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις τα συναισθήματα που ένιωσα, όταν κράτησα ξανά στα χέρια μου το ημερολόγιο που είχα στο Γυμνάσιο όμως, έκανα σίγουρα ένα γλυκό και νοσταλγικό «ταξίδι» στο παρελθόν, το οποίο αξίζει να ζήσεις και εσύ στο μέλλον!