"Η άμυαλη βιολέτα": Η πιο τρυφερή θεατρική παράσταση που μας αφορά όλες!

"Η άμυαλη βιολέτα": Η πιο τρυφερή θεατρική παράσταση που μας αφορά όλες!

Μια παράσταση για καλό σκοπό

Είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή και που απλώνει ένα χέρι βοηθείας στις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.


Τη συμβολική ημέρα της «Γιορτής της Γυναίκας - 8 Μαρτίου» επέλεξαν για την πρεμιέρα της παράστασης "Η άμυαλη βιολέτα" οι συντελεστές της, οι 33 επιστημονικοί φορείς σύλλογοι ασθενών, γυναικείες οργανώσεις, κοινωνικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί, εθελοντές και φίλοι του θεάτρου που υποστηρίζουν την παράσταση.

Η φιλανθρωπική αυτή παράσταση είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, στοχεύει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού για γυναίκες και άνδρες και φιλοδοξεί να συμβάλει στην αποκατάσταση γυναικών που έχουν υποστεί μαστεκτομή και αδυνατούν να προβούν σε αποκατάσταση λόγω οικονομικών και ασφαλιστικών δυσκολιών.

Έμπνευση για τη δημιουργία της παράστασης αποτέλεσε η ανάγκη μίας νέας γυναίκας, μητέρας να αποκαταστήσει τον μαστό της λόγω μαστεκτομής. Συστρατεύθηκαν σταδιακά πολλοί άνθρωποι και συνεχώς αυξάνονται και ο στόχος πλέον είναι να βοηθηθούν και άλλες γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα γιατί αυτό το θέμα μας αφορά ΟΛΟΥΣ!


Το σύμβολο της παράστασης ήταν το τριπλό κορδελάκι για τον καρκίνου του μαστού σε χρώματα (ροζ για την γυναίκα, σιέλ για τον άνδρα και βιολετί για την αποκατάσταση)- και αυτό είναι ένα σύμβολο που πρέπει να έχουμε κάθε μέρα του χρόνου στη σκέψη μας, γιατί ο καρκίνος μπορεί να βρίσκεται δίπλα μας, όμως έχουμε το πιο δυνατό όπλο στα χέρια μας: την πρόληψη!


Συντελεστές:

Συγγραφέας, Νεκτάριος Ντουντουλάκης, Δραματουργική Επεξεργασία, Μανώλης Ιωνάς και η μουσικός & ηθοποιός Σοφία Κουρτίδου έγραψε στίχους-μουσική και ερμήνευσε την ''άμυαλη βιολέτα''.


Παραστάσεις: Kάθε Κυριακή στις 12.00 - (Τιμές εισιτηρίων 10 Ε & 5 Ε παιδικό) Πληροφορίες: Θέατρο Αλκμήνη: Δ/νση: Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)
Κρατήσεις εισιτηρίων: Τηλ: 210 3428650 ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18:30 καθημερινά.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Νεκτάριος Ντουντουλάκης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Μανώλης Ιωνάς
Ερμηνεία: Σοφία Κουρτίδου
Στίχοι - Μουσική : Σοφία Κουρτίδου
Ενορχήστρωση - Προγραμματισμός : Μάριος Γληγόρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κική Μήλιου - David Negrin
Βοηθός Σκηνογράφου: Δανάη Ανεζάκη
Χορογραφία – Κίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφίες Παράστασης: Θεανώ Μανουδάκη
Solο Cello : Άρης Ζέρβας
Φωνητικά : Λόλα Γιαννοπούλου, Δομινίκη, Άλκηστη Πιτσάκη, Τίνα Λουκά, Νίκη
Παιδικές φωνές και πειράγματα : Σαμπάνη Καλλιστώ, Σαμπάνης Οδυσσέας, Στέλλα Σεμέλη Μπαζάντε, Άγις Μπαζάντε.