Dream Boy: 5 λόγοι που κάνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον ιδανικό σύντροφο

Dream Boy: 5 λόγοι που κάνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον ιδανικό σύντροφο

Και δεν είναι τόσο προφανείς όσο νομίζεις.

sam 61
sam2

Μπορεί να μην ξενυχτίσαμε χθες να δούμε Αll Star Game στο NBA, αλλά το ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ για Ευρωπαίο παίχτη βάζοντας 30 πόντους σε ένα παιχνίδι, το πληροφορηθήκαμε πρωί πρωί και έσκασε ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη μας. Μαζί με αυτό έσκασαν διάφορα «λευκά συννεφάκια» πάνω από το κεφάλι μας, σαν αυτά που βλέπουμε στα cartoons με σκέψεις τύπου «όλα καλά πια τα κάνει αυτός ο Γιάννης», «και είναι και ωραίο παιδί», «και μικρός μωρέ, έχει τόσα να ‘δώσει’ ακόμα». Με λίγα λόγια ο Αντετοκούνμπο δεν είναι μόνο το αστέρι των Milwaukee Bucks αλλά και ο ιδανικό σύντροφος/φίλος/ πατέρας των τριών παιδιών μας. Και επιχειρηματολογούμε για αυτό ευθύς αμέσως.

Ταύρος με Τοξότη
Η Κριός με Τοξότη ή Σκορπιός με Τοξότη ή οτιδήποτε με Τοξότη. Ο Γιάννης, αν δεν το κατάλαβες μέχρι τώρα, είναι Τοξότης. Έχει γενέθλια 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου σε περίπτωση που το ξεχάσεις και θες να του ευχηθείς. Αν πιστέψουμε τα χαρακτηριστικά των ζωδίων θα είναι ταξιδιάρης, ευχάριστος, περιπετειώδης, ενεργητικός, δημιουργικός, γεμάτος όρεξη για ζωή και για δράση. Είναι και 22 χρονών παιδί, δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε σε ένα διαμέρισμα κάπου στο Ουισκόνσιν να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει τον Ελληνικό του, σαν συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ σε καφενείο της Πετρούπολης.
Οι Μαχητές των Δρόμων
Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Γιάννη, πέρα από το ανυπέρβλητο αθλητικό του ταλέντο, είναι η επιμονή και η επιμονή του. Έχοντας περάσει από χίλια δύο κύματα και τρικυμίες, δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό του. Ακόμα και σε περιόδους που δεν είχε χρήματα ούτε για εισιτήριο λεωφορείου, πήγαινε με τα πόδια από τα Σεπόλια στου Ζωγράφου για να κάνει προπόνηση. Ε και μετά εσύ θα μπαίνεις στη διαδικασία να αναρωτηθείς αν θα σε διεκδικήσει αν τσακωθείτε; Θα έρθει έξω από το σπίτι σου να βαράει τα κουδούνια σε χρόνο DT. Καμία μετριότητα/μετριοπάθεια.
Όλα καλά
Μπορεί ο κόσμος να γκρεμίζεται γύρω του, να κάνουν ρατσιστικές ερωτήσεις στον προπονητή του, να γράφονται διθύραμβοι με αφορμή την άρνηση του να υπογράψει πάνω στην ελληνική σημαία και εκείνος να απαντάει στους δημοσιογράφους με την αγαπημένη του έκφραση «όλα καλά». Και κάπως έτσι ο ορισμός του coolness εν έτει 2017 αποκτά άλλη σημασία. Και αν άντρα ψύχραιμο και ήρεμο παντός καιρού και συνθηκών, τον θες στο πλευρό σου. Αρρωσταίνουν αύριο – μεθαύριο τα παιδάκια σας, θες κάποιον να αρπάξει τα κλειδιά από το σκρίνιο και να τα τρέξει αμέσως στον γιατρό, χωρίς να χάσει λεπτό την αυτοκυριαρχία του.

«The Body»
Καλός ο ενάρετος χαρακτήρας, χρήσιμο το χιούμορ και η άνεση, αλλά δεν μπορεί να μην έχεις προσέξει του κοιλιακούς του, τα γραμμωμένα του χέρια και τους καλοσχηματισμένους μηρούς του. Ο Γιάννης , και το λέει έρευνα του P3 Applied Sports Science (ενός κέντρου που εξειδικεύεται στην επιστημονική ανάλυση του σώματος ενός αθλητή), έχει το «ιδανικότερο σώμα στο ΝΒΑ» και αυτό από μόνο του δεν χωράει υπεραναλύσεις. Είναι plus. Tέλος.
Ο Πρωτάρης
Του Γιάννη του αρέσουν οι μεγαλύτερες γυναίκες. Θα μου πεις δεν μπορείς να το γράφεις αυτό επειδή είναι αυτός 22 και η κοπέλα του 24, αλλά πρώτον «ναι μπορώ» και δεύτερον αυτά τα «χούγια» σου μένουν και μπορεί να λειτουργούν αρθροιστικά. Δύο χρόνια συν στα 22, αλλά δύο στα 23 και πάει λέγοντας. Κάπως έτσι θα φτάσουμε όταν γίνει 30 να γλυκοκοιτάζει ώριμες 50χρονες και πολύ μας βολεύει αυτό το φαντασιακό σενάριο εμάς τις ελαφρώς μεγαλύτερες από τα είκοσι.