Πώς με μία διαδρομή καταφέραμε να υποστηρίξουμε Σταθμούς Χαράς για χιλιάδες παιδιά

Σοφία Μαυραντζά
Πώς με μία διαδρομή καταφέραμε να υποστηρίξουμε Σταθμούς Χαράς για χιλιάδες παιδιά

Μπορεί μία συμμετοχή σε έναν αγώνα δρόμου να μοιράσει παιδικά χαμόγελα; Κι όμως μπορεί! Το Queen.gr, παρέα με τον Θοδωρή Μαραντίνη, τον Γιάννη Αϊβάζη, την Ευγενία Σαμαρά, τον Γιάννη Ποιμενίδη, την Ολίβια Γαβρίλη και την Έλενα Γαλίφα, βρέθηκαν στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», έτρεξαν με τη φανέλα της IKEA Running Team και ενίσχυσαν τους Σταθμούς Χαράς!

Φτάσαμε στη συμπρωτεύουσα την Παρασκευή, προπαραμονή του Μαραθωνίου, και παρακολουθήσαμε πώς στήθηκε το περίπτερο της ΙΚΕΑ στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι της ΙΚΕΑ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έτσι το πρωί του Σαββάτου ήταν ήδη όλα έτοιμα. Οι αθλητές από νωρίς κατέφθαναν για να παραλάβουν την μπλούζα της συμμετοχής τους, όπως και τον αριθμό με το μικροτσίπ τους.

rewrwer

Οι Θοδωρής Μαραντίνης, Γιάννης Αϊβάζης, Ευγενία Σαμαρά, Έλενα Γαλίφα, Γιάννης Ποιμενίδης και Ολίβια Γαβρίλη ήταν εκεί για να φωτογραφηθούν με τους αθλητές και τους φίλους τους, ενώ ξωτικά, νεράιδες και ένας… ξυλοπόδαρος διασκέδασαν τα παιδιά με παιχνίδια και face painting! Με λίγα λόγια, όλο το Σάββατο στήθηκε μια μικρή γιορτή για όλα όσα θα ακολουθούσαν την Κυριακή!

wehfjw

Η απόφαση να συμμετάσχω στα 5 χιλιόμετρα ήταν εύκολη, κυρίως όταν έμαθα πως για κάθε συμμετοχή με τη φανέλα της IKEA Running Team, ο Όμιλος FOURLIS στήριζε με 5 ευρώ τους Σταθμούς Χαράς. Το μόνο «πρόβλημα» ήταν πως δεν είχα ξανατρέξει…

Λίγο πριν τη στιγμή της εκκίνησης

Την προπόνησή μου θα τη χαρακτήριζα… φειδωλή. Δύο Κυριακές πριν τον αγώνα, προσπάθησα να τρέξω για πρώτη φορά 5 χλμ σερί. Έτρεξα 1,5 χλμ (και πολύ ήταν). Μετά 500 μ. περπάτημα και με αυτό το ρυθμό βγήκε όλη η προπόνηση. Μία Κυριακή πριν τον αγώνα η επίδοσή μου ήταν καλύτερη. Αλλά και πάλι τα 5 χλμ δεν «βγήκαν». Οι μέρες πλησίαζαν και προσπαθούσα να κρατώ σε καλό επίπεδο την αντοχή μου. Μέχρι που ξημέρωσε η Κυριακή 2 Απριλίου και η πραγματική πρόκληση ήταν γεγονός. Πρωινό του νικητή και η γραμμή της εκκίνησης μας περίμενε. Πολλές φωτογραφίες, ακόμη πιο πολλά χαμόγελα και ένας λαμπερός ήλιος μας γέμιζε αισιοδοξία. Οι Θεσσαλονικείς, ευτυχισμένοι για τις γιορτινές στιγμές της πόλης, μετέδιδαν τη θετική τους ενέργεια!

gfbfb

Και το «πάμε» ακούστηκε…

Ένα μικρό άγχος, μια ανυπομονησία και το σφύριγμα της εκκίνησης ακούστηκε. Ενθουσιασμός ολόγυρα. Όσο έτρεχα, προσπαθούσα να κρατήσω έναν ρυθμό, ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσω ούτε δευτερόλεπτο. Μόνο ένα πράγμα με βοήθησε για να το πετύχω αυτό: Ο κόσμος. Οι άνθρωποι δεξιά και αριστερά της διαδρομής που χειροκροτούσαν και εμψύχωναν τους αθλητές. Και ύστερα, σκεφτόμουν εκείνους που έτρεχαν τη διαδρομή του κλασικού Μαραθωνίου. Πόση δύναμη και θέληση διαθέτουν. Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης έπαιζε για όλους τους αθλητές και 500 μέτρα πριν τον τερματισμό νεαροί με τύμπανα έδιναν το ρυθμό, λίγο πριν τα παρατήσεις, για να τα δώσεις όλα, στα τελευταία μέτρα.

Είδα μπροστά μου «400 μέτρα για τον τερματισμό». Ένας κύριος φευγαλέα μου είπε: «Στην υγεία σου» και έτεινε ένα μπουκαλάκι με κρύο νερό. Μπροστά μου μια οικογένεια. «Πάμε δυνατά, για να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε;» είπε ο μπαμπάς στην 8χρονη κόρη. Για αυτά τα παιδιά γίνονται όλα, σκέφτηκα. Για αυτά τα παιδιά πρέπει να τα δίνουμε όλα. Αύξησα ταχύτητα και πριν το καταλάβω πέρασα τη γραμμή του τερματισμού.

hhjg

Καθυστέρησα δύο μέρες να γράψω το κείμενο, γιατί ήθελα να μάθω πρώτα το χρόνο που έκανα μέχρι να τερματίσω. 38 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, λοιπόν, και είμαι πολύ περήφανη. Περήφανη διπλά, που παιδικά χαμόγελα θα γεμίσουν ακόμη έναν Σταθμό Χαράς. Γιατί όλοι όσοι φόρεσαν την μπλούζα της IKEA Running Team έτρεξαν για καλό σκοπό καθώς η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS εξακολουθεί να δίνει χαρά σε χιλιάδες παιδιά, χάρη στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», που υλοποιεί, εξοπλίζοντας παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα!

gfbf

Ο δικός μας τερματισμός είναι η αφετηρία για έναν ακόμη Σταθμό Χαράς, λοιπόν. Και εις άλλα με υγεία!