Own Your Health: Πώς το INTERSPORT #Womanism και η ιστορία της Κέλλυς θα σε ενδυναμώσουν!

Own Your Health: Πώς το INTERSPORT #Womanism και η ιστορία της Κέλλυς θα σε ενδυναμώσουν!

Αν είσαι γυναίκα εν έτει 2019 τότε γνωρίζεις καλά πως οι «μάχες» που πρέπει να δίνεις σε καθημερινό επίπεδο ανάμεσα στα «πρέπει» και τα «θέλω» σου είναι πολλές!

Διότι από τη μία πλευρά, θέλεις να ακολουθείς όσα «λέει» η καρδιά σου και να κάνεις τις επιθυμίες σου πράξη αλλά από την άλλη, ξέρεις ότι πρέπει να εργαστείς, να διαβάσεις, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να τρέξεις για να εκπληρώσεις τους στόχους σου και ενδεχομένως, να ικανοποιήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς.

Αγχώνεσαι, πιέζεσαι, ιδρώνεις, δίνεις όλη σου την ενέργεια αλλά με κάποιον, τρόπο, στο τέλος όλα τα προλαβαίνεις και όλα τα καταφέρνεις. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η σύγχρονη γυναίκα θεωρείται στην πραγματικότητα μία «αθλήτρια» της ζωής. Όπως κάθε αθλήτρια, όμως, έτσι και εσύ, πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου για να έχεις τη δύναμη να αντεπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις σου και να μπορείς να απολαμβάνεις τα πράγματα που αγαπάς.

Χρειάζεται, δηλαδή, να ισορροπείς ανάμεσα σε πολλούς ρόλους και μάλιστα, να το κάνεις με τρόπο που σε εκφράζει! Πώς μπορείς, όμως, να ακολουθείς τις δικές σου επιλογές, χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς; Μα φυσικά, μέσα από την κατάλληλη φιλοσοφία ενδυνάμωσης!

Η ιστορία της Κέλλυς και το κίνημα INTERSPORT #WOMANISM

Αφορμή για να μοιραστούμε μαζί σου τους παραπάνω προβληματισμούς στάθηκε η ιστορία μίας γυναίκας την οποία μάθαμε πριν από μερικές ημέρες χάρη στο INTERSPORT #womanism, το κίνημα ενδυνάμωσης γυναικών που έχει συνεπάρει τα Social Media.

Μία ματιά στα Social Media είναι αρκετή για να σε πείσει πως το INTERSPORT #womanism challenge είναι ό,τι πιο empowering έχεις δει τον τελευταίο καιρό στο Διαδίκτυο! Και αυτό διότι θα διαπιστώσεις πώς το εν λόγω κίνημα δημιούργησε, ουσιαστικά, έναν ψηφιακό στίβο «δύναμης και ενέργειας» (το womanism.intersport.gr) που μπορεί να σε εμψυχώνει και να σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τα όποια εμπόδια εμφανίζονται στον δρόμο σου! Χάρη στο INTERSPORT #womanism, λοιπόν, γνωρίσαμε και την Ορθοπεδικό Χειρουργό Κέλλυ Λαμπροπούλου, η οποία μέσα από την ιστορία που μοιράστηκε, κάλεσε όλες τις γυναίκες να κατανοήσουν τη σημασία της άσκησης στην πρόληψη και τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας!

womanism 2

Φόρεσε τα αθλητικά σου και… own your health!

Own your health! Αυτό ήταν το μήνυμα της Κέλλυς. Διότι μίλησε για την ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που όπως εγώ και εσύ έτρεχε από το πρωί ως το βράδυ, μέχρι που ένα πρόβλημα υγείας έβαλε «στοπ» στα θέλω της. Ωστόσο, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά της και να επανέλθει στους δυναμικούς ρυθμούς της ζωής της.

Η δραστήρια αυτή γυναίκα έπασχε από οστεοπόρωσης γαλουχίας (είναι η οστεοπόρωση που εμφανίζεται στις νεαρές εγκύους) και μάλιστα, είχε ξεκινήσει και αντικαταθλιπτική αγωγή λόγω του πόνου που ένιωθε και των αλλαγών που βίωνε. Η Κέλλυ, λοιπόν, (η οποία είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα») της πρότεινε να βάλει τη γυμναστική στη ζωή της.

Ξέρεις τι συνέβη; Έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια η γυναίκα επικοινώνησε με τη γιατρό για να την ενημερώσει πως ήταν καλά, ότι είχε βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της και πως είχε σταματήσει τα αντικαταθλιπτικά και τα αναλγητικά. Και ναι, η άσκηση συνέβαλε σημαντικά στη θεραπεία της και τη βοήθησε να επιστρέψει στην έντονη καθημερινότητά της!

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να βάλεις το κολάν, το t-shirt και τα αθλητικά, γυναικεία παπούτσια σου και να πάρεις τους δρόμους;

womanism 3

Τα έξι βήματα που θα σε ενδυναμώσουν

Ποιο είναι το μήνυμα της παραπάνω ιστορίας; Πώς σε πολλές περιπτώσεις, η άσκηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου και σίγουρα να την αναβαθμίσει. Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό βήμα που αξίζει να κάνεις, αν θέλεις να βρεις τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στα «πρέπει» και τα «θέλω» σου, μέσα σε αυτή την «τρελή» καθημερινότητα. Για να το πετύχεις σε ολοκληρωτικό βαθμό χρειάζεται να βασιστείς στους σωστούς «πυλώνες».

Οι προσωπικές ιστορίες που έξι δυναμικές Ελληνίδες -διάσημες και μη- μοιράστηκαν τις τελευταίες ημέρες (θα τις βρεις όλες στο womanism.intersport.gr) με αφορμή το INTERSPORT #womanism είναι πολλές και αποκαλύπτουν ότι κάθε καθημερινή «αθλήτρια» της ζωής χρειάζεται να παίρνει τον χρόνο της, να μη διστάζει να ρισκάρει για αυτά που ονειρεύεται, να εκφράζεται μέσα από το προσωπικό της στυλ, να πιστεύει στις δυνάμεις της, να ασκείται και να φροντίζει το σώμα της.

Με λίγα λόγια, own your time, own your choices, own your style, own your confidence, own your health, own your body! Αυτά είναι τα έξι βήματα που θα σε ενδυναμώσουν πραγματικά! Άρχισε, λοιπόν, να διεκδικείς αυτά που θέλεις, ανέδειξε τη μοναδική σου προσωπικότητα, φόρεσε τα αθλητικά παπούτσια και τα under armour outfits σου, ανέβα στο ποδήλατό σου και μην ξεχάσεις να λάβεις εσύ μέρος στο INTERSPORT #womanism challenge!

womanism 4

Γιατί; Διότι θα δώσεις την ευκαιρία σε άλλες γυναίκες να αναδείξουν τις ιστορίες τους και να αποτελέσουν «πηγές» ενδυνάμωσης και την ίδια ώρα, θα στηρίξεις την προσπάθεια της INTERSPORT να βοηθήσει το Σύλλογο «Πεταλούδα». Η πρώτη δράση της εταιρείας για φέτος αφορά σε 400 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης σε γυναίκες, μιας πάθησης που αντιμετωπίζεται προληπτικά με την άσκηση! Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες συμμέτοχές στο INTERSPORT #womanism challenge!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να βοηθήσεις, είναι να «ανεβάσεις» στο προφίλ σου στα Social Media τη φωτογραφία της γυναίκας που θαυμάζεις και να τη συνοδεύσεις με το hashtag #WOMANISM #Challenge και ένα σύντομο κείμενο που θα εξηγεί την επιλογή σου. Το τελευταίο βήμα είναι να παρακινήσεις και τις φίλες σου να πάρουν μέρος στο challenge και να μοιράσουν έμπνευση!

Κάνε, λοιπόν και εσύ το δικό σου post, δες το παρακάτω βίντεο και άφησε αυτή τη νέα φιλοσοφία ενδυνάμωσης να σε εμπνεύσει!