#MoreThan1Thing: Αυτά είναι τα life lessons που μου έδωσε η Cara Delevigne!

#MoreThan1Thing: Αυτά είναι τα life lessons που μου έδωσε η Cara Delevigne!

Ποτέ μου δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με τη μόδα. Για την ακρίβεια, η σχέση μας περιοριζόταν στο στενό πλαίσιο της ντουλάπας μου, ενώ ήμουν πάντα ιδιαίτερα καχύποπτη με κάθε νέο trend ή hype, είτε αυτό αφορούσε αποκλειστικά στο ρουχισμό, είτε σε κάποιο «φρέσκο» πρόσωπο που αναδεικνυόταν από τον συγκεκριμένο χώρο. Ομολογώ πως η «άπιαστη» ομορφιά των καλλίγραμμων κοριτσιών, τα αψεγάδιαστα χαρακτηριστικά και το ακριβοπληρωμένο τους στυλ, με είχε κάνει αρκετές φορές να σκέφτομαι πως όλα αυτά δεν με αφορούν ιδιαίτερα, επιλέγοντας να κρατώ μία απόσταση ασφαλείας. Δεν ήθελα να θαυμάζω κάποιο από αυτά τα κορίτσια γιατί στα μάτια μου ήταν μάλλον… απλησίαστες. Δεν άργησε όμως η στιγμή που βρήκα κι εγώ το… δάσκαλό μου.

Εγώ, η Cara και όλοι οι άλλοι

Υποθέτω πως το γεγονός ότι έχω μόνο έναν χρόνο διαφορά ηλικίας με την Cara Delevingne, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που μου έκαναν trigger και άρχισα να την παρακολουθώ όλο και περισσότερο. Μία πορεία που «βιάστηκε» να ξεκινήσει κάπου στα 10 της χρόνια με τις πρώτες επαγγελματικές φωτογραφίσεις, όταν εγώ πήγαινα απλά σχολείο και μπαλέτο, και να «απογειωθεί» λίγα χρόνια μετά, συγκεκριμένα το 2011 με το πρώτο της catwalk. Ωστόσο η Cara, δεν ήταν το τυπικό, καλλίγραμμο, ξανθό, «αγγελάκι» που συναντάει κανείς στα ντεφιλέ. Μπορεί να ήταν αυτό, αλλά από την άλλη εύκολα θα μπορούσε να είναι η φίλη μου από το σχολείο, σκέφτηκα. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που με «κέρδισε» εξαρχής. Στην πραγματικότητα η Cara Delevingne είναι #MoreThan1Thing. Είναι ένα πολύπλευρο, πολυτάλαντο κορίτσι, που όπως και εμείς, ψάχνει κάθε μέρα δημιουργικές διεξόδους για να εκφράσει την πολυσχιδή προσωπικότητά της. Και μίας και όπως όλα δείχνουν, εκείνη τα έχει καταφέρει άψογα προς το παρόν, παρακάτω έχω καταγράψει τα τρία σημαντικότερα life lessons που μου δίδαξε η λαμπερή πορεία της Cara Delevingne.

car 2

Hug yourself!

Για όσες από εσάς δεν το γνωρίζουν, η Cara εκτός από καθηλωτικές περασιές από τις μεγαλύτερες πασαρέλες, είναι μία προσωπικότητα με έντονες καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Αυτός είναι και ο βασικός παράγοντας που την κάνει να βγαίνει πέρα από τα συνηθισμένα όρια της μόδας, να αφήνει το δικό της αποτύπωμα από όπου περνάει και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα… μοντέλα της κατηγορίας της. Ηθοποιός, drummer, φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας, η Cara είναι η ζωντανή απόδειξη πως «όποιος θέλει μπορεί», άρα και εσύ! Έτσι, έγινε και ο λόγος που αποφάσισα να περάσω σταδιακά σε πολλά προσωπικά «ανοίγματα», δοκιμάζοντας νέα πράγματα για τα οποία δεν με είχα ποτέ ικανή στο παρελθόν και ανακαλύπτοντας μέσα από αυτά πως έχω ένα -μέχρι πρότινος κρυφό- ταλέντο στην ζωγραφική, τη μεταποίηση παλαιών επίπλων και την κιθάρα! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν το περίμενα ποτέ από εμένα. «Αγκαλιάζοντας» όμως αυτές τις νέες, «πολύτιμες» πτυχές του εαυτού μου, άρχισα να συνειδητοποιώ πως, όπως και η Cara, έτσι και εγώ τελικά ίσως είμαι πολλά περισσότερα από αυτό το «ένα» παγιωμένο πράγμα, από αυτή τη μονοδιάστατη εικόνα που είχα πλάσει στο μυαλό μου. Δεν σου κρύβω πως ανυπομονώ να γνωρίσω ακόμη περισσότερες από αυτές τις άγνωστες πτυχές μου!

car 3

Wild and free

«Το να “παίρνεις” το πρώτο σου κύμα, είναι σαν να πετάς. Ένιωσα όπως ένιωσε ένα πουλί. Είναι πραγματικά ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσε να αισθανθεί κανείς με το να έχει φτερά» και κάπως έτσι η Cara, περιγράφει την εμπειρία της με τη σανίδα του surf. Αν γενικεύσει κάποιος αυτή τη φράση της, είναι εύκολο να καταλάβει πως κατά βάθος όπως και εμείς, έτσι και εκείνη αισθάνεται την πηγαία ανάγκη για μία ελεύθερη ζωή, μακριά από «ταμπέλες», απαγορεύσεις και κανόνες που την περιορίζουν και δεν της επιτρέπουν να «ξεδιπλώσει» τα χιλιάδες πράγματα που είναι και αισθάνεται. Αλήθεια, πόσο οικείο σου φαίνεται αυτό; Εμένα προσωπικά πάρα πολύ! Συγχρόνως όμως γίνεται το δυναμό μου, το κίνητρο το οποίο με βοηθάει να προχωράω παρακάτω, υπερπηδώντας όλα εκείνα τα γιγάντια «κύματα» που με φοβίζουν και διεκδικώντας με τη… σανίδα και το σπαθί μου, την «wild and free» ζωή που μου αξίζει! Άλλωστε μην ξεχνάς πως εκείνοι που θέλουν κάτι παραπάνω, είναι και εκείνοι που το παίρνουν στο τέλος. Μη διστάζεις λοιπόν να ζητάς με πράξεις από το σύμπαν, αυτό που πραγματικά θέλεις και… κάν’ το όπως η Cara!

car 4

Caras secret

Τελικά ποια είναι όμως η μυστική «συνταγή» αυτού του κοριτσιού; Πώς καταφέρνει να ελίσσεται με τέτοια μαεστρία ανάμεσα σε τόσες διαφορετικές ζωές και ρόλους; Πώς μπορεί τη μία στιγμή να δαμάζει κύματα, την επόμενη catwalks, τύμπανα, σενάρια και ό,τι άλλο βάλει το μυαλό της; Κι όμως, είναι πολύ πιο απλό από ό,τι πιστεύεις. Όπως λέει και η ίδια, «ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό. Κάθε καρδιά χτυπάει διαφορετικά». Αυτό ακριβώς είναι που κάνει και εκείνη, να ακούει το ρυθμό της καρδιάς της! Να οδηγείται από ό,τι της προκαλεί ένα τρελό, ευχάριστο χτυποκάρδι, από ό,τι την κάνει να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση, είτε αυτό είναι μία εκτονωτική προπόνηση μποξ, ένα εξίσου κάθιδρο σετ πάνω από τα drums, ή μία downtown περαντζάδα σε κάποια από τις μητροπόλεις που ταξιδεύει για να τραβήξει τις δικές της φωτογραφίες. Οτιδήποτε και αν είναι αυτό, σίγουρα δεν είναι μόνο ένα! Κι αν κάτι μου έμαθε σίγουρα η Cara, είναι να μην αφήσω κανέναν, ούτε καν τον ίδιο μου τον εαυτό να με «παγιδεύσει» σε ένα μόνο πράγμα. Είμαι και είμαστε όλες μας, πολλά περισσότερα! Καιρός να τα ανακαλύψουμε λοιπόν!

Δείτε σχετικά το video T-Cross