#WhiteTshirtChallenge: Η νέα πρόκληση που έγινε viral στο Instagram

#WhiteTshirtChallenge: Η νέα πρόκληση που έγινε viral στο Instagram

Αν υπάρχει κάτι το οποίο διδαχθήκαμε τα «δύσκολα» χρόνια που παρήλθαν στη χώρα μας, αυτό είναι η σημαντικότητα της προσφοράς. Όλοι, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους πολύ μεγάλους ηλικιακά, δεν μπορούσαμε παρά να ευαισθητοποιηθούμε μπροστά σε εικόνες συνανθρώπων μας, να μάχονται καθημερινά για να «επανακτήσουν» πράγματα τα οποία οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα. Μέσα σε αυτά είναι ένα πιάτο φαΐ, μία στέγη, ένα κρεβάτι, μία καθαρή αλλαξιά ρούχα, που δυσκολευόμαστε να φανταστούμε την καθημερινότητά μας χωρίς αυτά. Κι όμως, στο δίπλα σπίτι, στο πιο κάτω τετράγωνο, σε μία περιοχή ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά από τη δική μας, κάποιος δεν έχει πρόσβαση σε βασικές ανάγκες όπως οι παραπάνω.

Οι ίδιοι ή παρόμοιοι λόγοι, ήταν η αιτία να έρθουν κοντά το Skip με το Δήμο Αθηναίων το 2016, ξεκινώντας μία ελπιδοφόρα προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται περισσότερο από 2 χρόνια μετά, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip και πραγματοποιώντας κατά μέσο όρο 400 πλύσεις μηνιαίως για άπορους δικαιούχους του Δήμου Αθηναίων. Για να παρακινήσει όμως ακόμη περισσότερο κόσμο το Skip, ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να συμμετέχει σε αυτή τη δυνατή «αλυσίδα αγάπης», μας προσκάλεσε μέσα από μία πρωτότυπη κίνηση αλληλεγγύης, ένα ξεχωριστό «challenge» να γίνουμε και εμείς μέρος της προσφοράς.

white tshirt 1

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία μας στο Instagram με ένα λευκό t-shirt, χρησιμοποιώντας τα τα hashtag #WhiteTshirtChallenge, #SkipKoinonikoPlintirio, κάνοντας tag τη σελίδα @skip_greece και καλώντας τους φίλους μας να λάβουν και εκείνοι μέρος, μπορούμε να αυξήσουμε τις πλύσεις «αγάπης» του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip, το οποίο θα παρέχει δωρεάν τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού». Μέσα στους συμμετέχοντες ήταν η Μαίρη Συνατσάκη, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Νίκος Μουτσινάς, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Σίσσυ Χρηστίδου και η Ρούλα Ρέβη. Με αυτόν τον τρόπο, για μία ακόμη φορά το Skip αποδεικνύει πως με μικρές πράξεις αγάπης και μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να μεγαλώσουμε την προσφορά του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip και να γίνουμε ένα «δυνατό» στήριγμα για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη.

Πίσω στο 2016 και το Κοινωνικό Πλυντήριο, το SKIP με δικά του έξοδα δημιούργησε μία σταθερή δομή ένα κτίριο με 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, παρέχοντας δωρεάν πλύσεις «αγάπης» σε ανθρώπους που βρίσκονται υπό δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και νερό, συνεπώς σε καθαρό ρουχισμό. Με απορρυπαντικά Skip και μαλακτικά Cajoline κάλυψε τις καθημερινές μπουγάδες για πολλά νοικοκυριά του Δήμου, εξασφαλίζοντας καθαρά ρούχα.

white tshirt 2

Σαφώς, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 και στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο, τα οποία άφησαν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς νερό και ρεύμα, δεν θα μπορούσαν να βρουν αμέτοχο το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip. Από την επόμενη κιόλας μέρα, τόσο στη Μάνδρα όσο και στο Μάτι, στήθηκε μία κινητή ομάδα συγκέντρωσης ρούχων, τα οποία πλένονταν και επιστρέφονταν στους πληγέντες δύο ημέρες μετά.

white t shirt 3