Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» έκοψε πρώτη το νήμα στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» έκοψε πρώτη το νήμα στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο ΟΠΑΠ προσφέρει περισσότερα από 3.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»

Χιλιάδες υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» συμμετείχαν και εφέτος, στις δράσεις της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», στο πλαίσιο του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Συνολικά, περίπου 300.000 συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» και είχαν τη δυνατότητα, για έκτη συνεχή χρονιά, να συμβάλουν δωρεάν στο έργο που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ στα δύο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία.

Από το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3.000.000 πόντοι προσφοράς, τους οποίους ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στη συνολική επένδυση για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων, που ξεκίνησε ο ΟΠΑΠ το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας κλάσης, το οποίο ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει με υπερηφάνεια, για ένατη συνεχή χρονιά, ως Μέγας Χορηγός. Εφέτος, ο Μαραθώνιος ήταν μεγαλύτερος, καλύτερος και πιο επιτυχημένος από ποτέ, με χιλιάδες δρομείς να συμμετέχουν και στις δύο ημέρες της διοργάνωσης. Για ακόμη μια χρονιά, με αφορμή αυτό το σπουδαίο γεγονός, ο ΟΠΑΠ προσκάλεσε τον κόσμο να συμβάλει στην ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς». Μέχρι σήμερα, έχουμε ανακαινίσει το 64% των δύο νοσοκομείων και συνεχίζουμε αυτό το μεγάλο έργο».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Για ακόμη μια χρονιά, ο ΟΠΑΠ συνέδεσε αυτή την πρωτοβουλία με τον Μαραθώνιο και την ενεργό συμμετοχή του κόσμου στην εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς». Εφέτος, περίπου 300 χιλιάδες συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν την εφαρμογή και συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Στη διήμερη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο χωριό των χορηγών, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου, το κεντρικό περίπτερο του ΟΠΑΠ, Μέγα Χορηγού του Μαραθωνίου, αποτέλεσε πόλο έλξης για ακόμη μια χρονιά. Οι επισκέπτες και οι δρομείς που βρέθηκαν εκεί συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες, ενώ είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια αναπαράσταση του παιχνιδιού Jump από την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς». Οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη δράση προστέθηκαν στη συνολική επένδυση για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων.

Επένδυση στην υγεία των παιδιών

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, τον Απρίλιο του 2014 και έως σήμερα έχει ολοκληρώσει το 64% του έργου. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 24 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 18 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 11.540 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 415 κλινών, όπου προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.



Περισσότερες πληροφορίες στο www.opapcsr.gr