Παρακολούθησες το Contagion; Ήρθε η ώρα να δεις και την Kate Winslet να δίνει συμβουλές (video)

Παρακολούθησες το Contagion; Ήρθε η ώρα να δεις και την Kate Winslet να δίνει συμβουλές (video)

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας που τόσο μοιάζει με τη ζωή μας, έχει κάτι να σου πει!

Λίγες μέρες πριν αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπώ τη φράση, «Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες» κυρίως γιατί τους τελευταίους μήνες νιώθω -όπως και όλοι-ότι είμαστε κομπάρσοι σε χολιγουντιανή ταινία καταστροφής! Προφανώς κομπάρσοι γιατί υποθέτω οι πρωταγωνιστές θα είναι δύο γιατροί, κάποιος ερευνητής, ένα πολιτικό πρόσωπο και ίσως ένας ασθενής ο οποίος δίνει τη δική του μάχη. Δεν είμαι κάτι από αυτά, μένω σε καραντίνα, οπότε δεν έχω και τόσο μεγάλο κινηματογραφικό ενδιαφέρον!

Στο θέμα μας τώρα. Το 2011 προβλήθηκε μία ταινία με δυνατό καστ και ένα -όχι και τόσο πρωτότυπο-θέμα (αν σκεφτεί κανείς ότι η καταστροφή και η δυστοπία είναι στο καθημερινού μενού της βιομηχανίας). Το Contagion λοιπόν, μας δείχνει την ραγδαία εξάπλωση ενός άγνωστου και φονικού ιού, από την Ανατολή στη Δύση (ωχ), πιάνοντας την ανθρωπότητα εντελώς απροετοίμαστη! Σύμφωνα με τους σεναριογράφους, οι οποίοι συμβουλεύτηκαν επιδημιολόγους για να σχεδιάσουν τον ιό τους, σκοπός τους ήταν κάτι ρεαλιστικό από την μία αλλά και αρκετά τρομακτικό από την άλλη, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των κυβερνήσεων. Έτσι ο ιός τους ξεκίνησε από το Χονγκ-Κονγκ και πιο συγκεκριμένα από μία νυχτερίδα που έριξε ένα φρούτο το οποίο κατέληξε σε ένα γουρούνι και στη συνέχεια στον άνθρωπο (κι άλλες ομοιότητες).

Η μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου ιού υψηλή, μέσω λείων επιφανειών (!!!) και φυσικά από τα ανθρώπινα σταγονίδια, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες με τους καταναλωτές σε αμόκ να αγοράζουν πανικόβλητοι ό, τι βρουν μπροστά τους! Και όλα αυτά το 2011!

Από την άλλη, το κλείσιμο της ταινίας του Steven Soderbergh είναι αισιόδοξο μιας και το εμβόλιο κατασκευάζεται και μοιράζεται στον κόσμο!

Σε περίπτωση που δεν έχεις και την καλύτερη ψυχολογία την περίοδο αυτή, δεν υπάρχει λόγος να δεις την ταινία. Σου προτείνω όμως, να παρακολουθήσεις το παρακάτω video με την πρωταγωνίστρια Kate Winslet (υποδύθηκε μία λοιμωξιολόγο)να σου δείχνει κάτι σημαντικό!