Πώς θα περιποιηθείς και τι πρέπει να κάνεις με τα ταλαιπωρημένα χελιδόνια

Πώς θα περιποιηθείς και τι πρέπει να κάνεις με τα ταλαιπωρημένα χελιδόνια

Τι μπορείς να κάνεις για τα ταλαιπωρημένα χελιδόνια

Η μετανάστευση των χελιδονιών έχει ξεκινήσει ήση από τον Μάρτιο, όμως μια σειρά παραγόντων όπως οι άνεμοι και το υπερβολικό κρύο για την περιοχή, έχουν αποδυναμώσει τα χελιδόνια και λοιπά μεταναστευτικά πουλιά που έχουν σταματήσει προσωρινά το ταξίδι τους και βρίσκονται ταλαιπωρημένα στην άσφαλτο, σε μπαλκόνια και αλλού.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έκανε έκκληση στον κόσμο να σεβαστεί τα πουλιά αναφέροντας:

«Παρακαλούμε σεβαστείτε τα πουλιά που έχουν πιεστεί πολύ από τις ακραίες αυτές συνθήκες και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση: - Μην τα πλησιάζετε και μην τα ενοχλείτε καθόλου! Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω σπατάλη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι' αυτά μοιραία. - Πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Πολύ προσοχή από τους οδηγούς!

Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου. - Προστατέψτε τα από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.

Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες: ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife, Αλκυόνη - Aegean Wildlife Hospital Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Η Δράση για την Άγρια Ζωή, έχει δημοσιεύσει το τηλέφωνο επικοινωνίας στην σελίδα της στο Facebook, θα το βρεις ΕΔΩ ενώ οι κανόνες όπως τους είδες παραπάνω είναι απλοί:

- Δεν ενοχλούμε τα πουλιά.

-Προσέχουμε στον δρόμο

-Βάζουμε τις γάτες μέσα

Πάντως, επειδή κάποιοι μίλησαν για δηλητήριο, η Άγρια Ζωή ανέφερε χαρακτηριστικά: