Η Scarlett Johansson και η εμπειρία της με το body shaming στο Hollywood

Νατάσσα Σχοινά
Η Scarlett Johansson και η εμπειρία της με το body shaming στο Hollywood

Ένα από τα κακώς κείμενα του Hollywood σχολιάζεται από μία από τις πιο διάσημες ηθοποιούς του κινηματογράφου.

Πρώτη φορά δεν είναι που φτάνουν στο προσκήνιο τα κακώς κείμενα του Hollywood. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, δεν αποτελεί και νέο, αφού τα καλούπια της εξωτερικής εμφάνισης αποτελούσαν πάντα μείζον ζήτημα τόσο για τους ηθοποιούς όσο και για τα παραδείγματα που έδιναν στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους. Οι γυναίκες ειδικά πάντα καλούνταν να κινούνται σε πιο λεπτά πρότυπα, ακόμα κι αν ο σωματότυπός τους δεν ήταν από τη φύση του τέτοιος.

Ανά τα χρόνια, πολλοί ηθοποιοί έχουν μιλήσει επί του θέματος. Πλέον, αντί να εστιάζουν στην υποκριτική τους και μόνο, ενίοτε πρέπει να αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να ανταποκρίνονται ακριβώς στις απαιτήσεις της κάθε παραγωγής από τον φόβο του να παραμείνουν αρεστοί όσο το δυνατόν περισσότερο. Γιατί πολύ απλά τους έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι με τον αριθμό που αναγράφεται στη ζυγαριά πρόκειται να το κάνουν.

Μία από τις πιο ωραίες και σέξι γυναίκες του κινηματογράφου, η Scarlett Johansson, μίλησε σε συνέντευξή της στο Candis Magazine σχετικά με το θέμα.

«Πάντα υπήρχε πίεση στους ηθοποιούς για να μένουν λεπτοί. Υπάρχει μία σκηνή σε μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες, All About Eve, όπου η Bette Davis κάνει κύκλους στο δωμάτιο, πολύ στενοχωρημένη με κάτι, πιάνει μία σοκολάτα, την αφήνει κάτω, την ξαναπιάνει, την ξαναφήνει. Τελικά, ενδίδει και την τρώει αλλά μόνο μετά από μεγάλη μάχη! Οπότε, ακόμα και τότε υπήρχε πίεση. Και, τώρα, πολύ χειρότερα»