Η blockbuster ταινία που αρνήθηκε να παίξει η Angelina Jolie

Νατάσσα Σχοινά
Η blockbuster ταινία που αρνήθηκε να παίξει η Angelina Jolie

Τη θέση της τελικά πήρε μία άλλη πασίγνωστη ηθοποιός.

H Angelina Jolie είναι γοητευτική, με μία εξωτερική εμφάνιση που έχει αφήσει ιστορία στα σοκάκια του Hollywood και μία δυναμική προσωπικότητα που σε κερδίζει με τις δράσεις της. Ο ακτιβισμός, άλλωστε, ήταν πάντοτε σαν πυλώνας της ύπαρξής της κι αυτό ήταν κάτι που φάνηκε ήδη από τα πρώτα χρόνια που έγινε αντικείμενο συζήτησης λόγω των υποκριτικών της συμμετοχών σε πασίγνωστες ταινίες του Hollywood.

Το Girl, Interrupted (1999) ήταν μία αποκάλυψη για την Jolie. Ανέλαβε τόσο γρήγορα ένα τόσο απαιτητικό ρόλο, με συναίσθημα, με ένταση και τον έκανε δικό της σε σημείο που έφτασε να της χαρίσει το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου. Από εκεί και πέρα, το Hollywood έπεσε στα πόδια της και της προσέφερε τον έναν ρόλο μετά τον άλλον.

Η συνέχεια έφερε πολλούς τίτλους στο διάβα της: Lara Croft, Taking Lives, Mr. & Mrs. Smith, Wanted, The Tourist, Maleficent, και πολλές περισσότερες. Ωστόσο, υπάρχει μία πασίγνωστη ταινία που προβλήθηκε το 2013 στις κινηματογραφικές αίθουσες και έκανε το κοινό να τη λατρέψει τόσο για το story όσο και για το cast της και που η παραγωγή ήθελε τη Jolie στον ρόλο της πρωταγωνίστριας, αλλά εκείνη αρνήθηκε να αναλάβει.

Ποια ταινία ήταν αυτή; Το Gravity του Alfonso Cuaron. Στη θέση της Jolie τελικά μπήκε η Sandra Bullock και έδωσε το άρτιο αποτέλεσμα που είδαμε στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό του George Clooney.