Καλοκαίρι στην πόλη: Βρήκαμε τις πιο απολαυστικές και safe επιλογές διασκέδασης

Καλοκαίρι στην πόλη: Βρήκαμε τις πιο απολαυστικές και safe επιλογές διασκέδασης

Για να μπορέσεις να κάνεις ξεχωριστή κάθε καλοκαιρινή βραδιά.

Το φετινό καλοκαίρι διαφέρει από όλα όσα είχες βιώσει μέχρι σήμερα και αυτό είναι κάτι που το είχες αντιληφθεί, ήδη από την περασμένη άνοιξη. Φέτος το καλοκαίρι προέχει η ασφάλειά σου και αυτό σημαίνει πως ίσως δεν καταφέρεις να ταξιδέψεις στα αγαπημένα σου νησιά ή να ξενυχτήσεις στα αγαπημένα σου στέκια.

Το γεγονός αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσεις στο έπακρο κάθε καλοκαιρινή βραδιά. Ακόμη και αν περάσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην πόλη, πραγματοποιώντας ολιγοήμερες ή μονοήμερες εξορμήσεις στις παραλίες και τους αγαπημένους σου παραθαλάσσιους προορισμούς κοντά σε αυτήν, είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τον τρόπο να διασκεδάσεις και θα απολαύσεις τις ομορφιές, τις γεύσεις και τις μυρωδιές του ελληνικού καλοκαιριού.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα ανακαλύψεις τρεις φρέσκιες και ταυτόχρονα ασφαλείς επιλογές διασκέδασης για ένα απολαυστικό, ξεχωριστό και δροσιστικό καλοκαίρι στην πόλη. Να θυμάσαι απλώς πως ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, το στοιχείο-«κλειδί» είναι να βρεις την έμπνευση να μετατρέψεις τις καθημερινές στιγμές του καλοκαιριού σε ξεχωριστές εμπειρίες!

#1 Επιστροφή στα θερινά για σινεφίλ βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό

Μας έλειψαν πολύ και η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε ιδιαίτερα στο άκουσμα της είδησης ότι οι θερινοί κινηματογράφοι της πόλης μας άνοιξαν ξανά τον περασμένο Ιούνιο. Τι μας έλειψε περισσότερο; Η λίστα είναι μεγάλη: Οι μυρωδιές από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο, η θέα του έναστρου ουρανού την ώρα που χαλαρώνουμε στις αναπαυτικές καρέκλες και τις μαξιλάρες μας, τα γέλια, οι αγκαλιές, το «τραγούδι» των τζιτζικιών αργά τη νύχτα, η μυρωδιά από το φρέσκο ποπ κορν στην παραδοσιακή καντίνα και φυσικά, η σινεφίλ μπίρα Fischer στο τραπεζάκι, που για τρίτη χρονιά και παρά τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού, στηρίζει τον κινηματογράφο «αγκαλιάζοντας» ξανά τα θερινά σινεμαδάκια.

Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ελληνικού αστικού καλοκαιριού, τότε ποιος είναι; Τα καλά νέα είναι ότι εκτός από όλα τα παραπάνω, η επιλογή της εξόδου σε ένα θερινό σινεμά σου προσφέρει φέτος και την ασφάλεια που χρειάζεσαι. Διότι την εποχή του social distancing, η βόλτα σε ένα θερινό είναι η must επιλογή για όλους εκείνους που θέλουν και προσπαθούν να αποφεύγουν τους κοινωνικούς συγχρωτισμούς.

sygxrwtismous

Ένας ακόμη λόγος για να αρχίσεις να δίνεις ραντεβού στα θερινά της πόλης αυτό το καλοκαίρι, αφορά τις νέες ταινίες που «παίζονται». Διότι πέρα από τις παλιές και κλασικές που θα σου προσφέρουν μια ρομαντική, κινηματογραφική εμπειρία θέασης κάτω από τα αστέρια, φέτος θα δεις στους κορυφαίους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πολλές νέες και «δυνατές» ταινίες. Στη δική μας λίστα περιλαμβάνονται οι «Ρουά Ματ» (Fahim) με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, «True History of the Kelly Gang» με τον Ράσελ Κρόου, «The Trip to Greece», «Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων» με τον Έντγκαρ Ραμίρεζ και την Πενέλοπε Κρουζ, «Οι Μεταφραστές» (Les traducteurs) με την Όλγα Κιριλένκο, «The Burnt Orange Heresy» με τον Μικ Τζάγκερ και μεταξύ άλλων, το «Στα Μαχαίρια» (Knives Out) με τους Ντάνιελ Κρεγκ και Κρις Έβανς.

fiser

#2 Οι νησιώτικες αυλές και γειτονιές της πόλης

Τι και αν δεν ταξιδέψεις φέτος στα Κουφονήσια; Τι και αν δεν πας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αντίπαρο; Φέτος θα φέρεις το νησί στην Αθήνα ή για την ακρίβεια… θα το ανακαλύψεις. Μπορεί να μην το γνώριζες όμως, στην Αθήνα υπάρχουν πολλές γειτονιές, πολλά γραφικά στενά και πολλές πλακόστρωτες αυλές με βουκαμβίλιες που θυμίζουν κάτι από κυκλαδίτικο νησί. Ψάξε να τις βρεις, λοιπόν, κάνοντας μεγάλους και απολαυστικούς after-work περιπάτους με την παρέα. Με λίγα λόγια, δες την πόλη σου μέσα από τα μάτια μιας τουρίστριας. Το αν στο τέλος της βραδιάς καταλήξεις και πάλι σε έναν θερινό κινηματογράφο, εξαρτάται σίγουρα από το πού θα σε βγάλει ο δρόμος σου.

Βέβαια, μπορείς να επιλέξεις εξαρχής έναν από τους ιστορικούς ή πιο όμορφους θερινούς κινηματογράφους της πόλης σου και να οργανώσεις τους δικούς σου κινηματογραφικούς περιπάτους. Εμάς θα μας βρεις σε έναν από τους παρακάτω 13 θερινούς κινηματογράφους-ορόσημα, στους οποίους θα δούμε τις ταινίες μας με την απολαυστική συντροφιά μιας παγωμένης Fischer. Ποιοι είναι αυτοί οι κινηματογράφοι; Πρόκειται για το Cine Αίγλη στην Αίγλη Ζαππείου, το Cine Φλοίσβος Peugeot, το Μπομπονιέρα, το Cine Φιλοθέη, το Arian Cinema, το Cine Αμαρυλλίς, το Ελληνίς Cinemax, το Cine Αβάνα, το Cine Βοτσαλάκια, το Cine Αλόμα, τον θερινό κινηματογράφο Εκράν, το Cine Αλίκη στην Αθήνα και το Cine Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη.

#3 After-work ραντεβού γευσιγνωσίας με την παρέα

Δεν χρειάζεται να περιμένεις τα Σαββατοκύριακα για να απολαμβάνεις τη συντροφιά της παρέας σου. Αν θέλεις να δώσεις ώθηση και γεύση στο καλοκαίρι σου, αλλά να συνεχίσεις να αισθάνεσαι ασφαλής, τότε μην αφήσεις τις καλοκαιρινές σου ημέρες να κυλήσουν αναξιοποίητες. Εκτός από βόλτες στα θερινά σινεμά και τις γραφικές αυλές και γειτονιές της πόλης σου, μπορείς να γεμίζεις το πρόγραμμα της εβδομάδας με after work ραντεβού γευσιγνωσίας, εντός ή εκτός σπιτιού. Κάθε εβδομάδα, ένα διαφορετικό μέλος της παρέας μπορεί να αναλαμβάνει να οργανώνει στο σπίτι του και συγκεκριμένα, στην ταράτσα ή το μπαλκόνι του, ένα δείπνο με νόστιμους μεζέδες και οι υπόλοιποι να… βαθμολογείτε την προσπάθειά του, μέχρι να ο ένας από εσάς να στεφθεί νικητής στο τέλος του καλοκαιριού. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα η επιλογή του έξω. Φροντίστε απλώς να κάνετε από την προηγούμενη ημέρα την κράτησή σας, διότι λόγω social distancing, είναι πιθανό να μην βρείτε τραπέζι στο εστιατόριο, την ταβέρνα ή το μεζεδοπωλείο που επιθυμείτε.

fiser5

Ακόμη και αν φέτος το καλοκαίρι δεν ταξιδέψεις πολύ εκτός πόλης, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να αναβαθμίσουν κάθε καλοκαιρινή βραδιά και να σε βοηθήσουν να φέρεις στην πόλη κάτι από το αγαπημένο σου νησί. Σημασία έχει να μην αφήσεις το καλοκαίρι να σε προσπεράσει. Οργάνωσε, λοιπόν, τις επόμενες εξορμήσεις με την παρέα και ζήσε και φέτος δροσερές, μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Αυτή είναι, άλλωστε, η ουσία του ελληνικού, αστικού καλοκαιριού.

#FischerBeer #ItsAboutTaste #StarringFischer #TherinoMeFischer