8 "ψαγμένα" νησιά για να αποδράσεις το 2020 σύμφωνα με την Telegraph

Νάνσυ Μητσοστέργιου
8 "ψαγμένα" νησιά για να αποδράσεις το 2020 σύμφωνα με την Telegraph

Που θα πας φέτος;

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να μην μοιάζει με κανένα από αυτά που έζησες και πέρασες τα προηγούμενα χρόνια, όμως ο Αύγουστος είναι εδώ και επίσημα. Και προτού φύγει και αυτός ο μήνας πριν καλά καλά το καταλάβουμε καλό θα ήταν να κανονίσεις μια εξόρμηση στις ελληνικές ομορφιές έστω και για δύο μέρες μόνο. Θα αδειάσεις το μυαλό σου, θα αναπνεύσεις καθαρό αέρα και θα ξεκουραστείς.

Η Telegraph έκανε την έρευνά της για φέτος και δήλωσε φωναχτά και με περηφάνεια τα 8 νησιά τα οποία θεωρούνται «ψαγμένα» και πρέπει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου. Ξέχνα τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Λευκάδα. Σε αυτά πηγαίνεις κάθε χρόνο, φέτος ήρθε η ώρα να αλλάξεις και ιδού η λίστα της Telegraph.

#1. Αμοργός

Βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό τόξο των Κυκλάδων όπου οι ντόπιοι σε περιμένουν να σε υποδεχτούν με εκπληκτικά ξεροτήγανα, λευκές τηγανιτές πίτες και ρακόμελο. Κορυφαίο αξιοθέατο είναι το μοναστήρι του 11ου αιώνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, που χτίστηκε στο βράχο για να προστατεύσει τη θρησκευτική εικόνα από τους εισβολείς.

#2. Αλλόνησος

Στην Αλλόνησο δεν θα βρεις τον Ντάνο. Αυτός είναι σε άλλο νησί των Σποράδων. Θα βρεις όμως τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων. Τα νερά της παρέχουν καταφύγιο σε σπάνια θαλασσοπούλια, φώκιες και δελφίνια, ενώ η γη της προωθεί μια ζωντανή παράδοση ιατρικής, χάρη στα αμέτρητα βοτάνια που φυτρώνουν εκεί.

#3. Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος είναι νησί των Κυκλάδων, μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου. Απέχει 15 μίλια (ανατολικά) από τη Μήλο και 22 μίλια βορειοδυτικά από τη Σαντορίνη. Αποκαλείται επίσης και Πολύκαντρος ή Πολύκανδρος. Οι ακτές της είναι απόκρημνες και σχηματίζουν πολλά ακρωτήρια όπως το Καστέλι, ο Κυπάρισσος, η Ασπρόπουντα, ο Βιτσέντζος, η Γκρότα, το Λιβάδι, το Λιβαδάκι κ.ά. Συναγωνίζεται τη Σαντορίνη στα ηλιοβασιλέματα και μπορείς να τα δεις και από το μπαρ Ανεμόμυλος πίνοντας τα πιο δροσερά κοκτέιλς.

Δες τα υπόλοιπα νησιά στη gallery που ακολουθεί.