Είδες το Tenet; 3 επερχόμενες sci-fi ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Νατάσσα Σχοινά
Είδες το Tenet; 3 επερχόμενες sci-fi ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Αν είσαι λάτρης του είδους, θα τις εκτιμήσεις δεόντως.

Για πολλούς, ο κινηματογράφος είναι απλώς ένας τρόπος να περάσει η ώρα τους. Μία εναλλακτική του φαγητού ή του καφέ που ναι μεν απολαμβάνουν, αλλά μπορεί να μην αφιερώσουν επιπλέον χρόνο πλην αυτού. Οι ταινίες και η διαδικασία της δημιουργίας τους έχουν πολλά πράγματα πίσω τους. Από τον πρωταγωνιστή μέχρι τους ανθρώπους που φτιάχνουν τα poster. Πρόκειται για έναν ολόκληρο κόσμο που εκφράζεται με το τελικό αποτέλεσμα και τις περίπου δύο ώρες μέσα στις αίθουσες του κινηματογράφου.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο αλλάζουν οι ταινίες. Πλησιάζουν στο πιο ρεαλιστικό κομμάτι. Τα εφέ πλέον δε μοιάζουν καν με εφέ, αλλά σαν να ήταν πραγματικότητα. Ακόμα και το πιο «τρελό» σενάριο. Πρόσφατα, είδαμε το Tenet του Christopher Nolan και μείναμε αποσβολωμένοι μπροστά σε αυτό που κατάφερε από κάθε άποψη. Τη σκηνοθεσία, τα εφέ, την ενσωμάτωση του χρόνου με έναν τρόπο που ο καθένας να μπορεί να κατανοήσει.

Εδώ κάπου είναι που αναρωτιόμαστε τι άλλο μας περιμένει στο μέλλον. Ποιους τρόπους θα βρουν οι creators για να ξεχωρίσουν και να εμπλουτίσουν τον χώρο του θεάματος. Στο προσεχές μέλλον, πάντως, θα έρθουν τρεις ταινίες που φιλοδοξούν να απογειώσουν το θέμα του sci-fi.

Δύο από αυτές αποτελούν sequel γνωστών και δοκιμασμένων ταινιών και μία -Dune- αποτελεί τη μεταφορά του βιβλίου του 1967 του Frank Herbert στη μεγάλη οθόνη.

Dune – 2020



Avatar 2 – 2022



The Matrix 4 – 2022