H μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα πεζών στον κόσμο κόβει κυριολεκτικά την ανάσα (photos)

H μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα πεζών στον κόσμο κόβει κυριολεκτικά την ανάσα (photos)

Η γέφυρα δημιουργήθηκε στην Πορτογαλία και έχει μήκος 516 μέτρα.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Πορτογαλίας για τις Κατασκευές, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και την Αειφορία έχει ολοκληρώσει μια πεζογέφυρα μήκους 516 μέτρων με την ονομασία «516 Arouca» στη βόρεια Πορτογαλία. Χτισμένη στο Γεωπάρκο Arouca, η γέφυρα μήκους 516 μέτρων είναι αναρτημένη 175 μέτρα πάνω από τον ποταμό Paiva και συνδέει δύο λόφους με όψεις από γρανίτη.

Η γέφυρα χτίστηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για Κατασκευές, Ενέργεια, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη ως τουριστικό αξιοθέατο για την περιοχή της Αρούκας, προσφέροντας θέα σε όλο το φαράγγι της Παβίας και προς τον κοντινό καταρράκτη Aguieiras. Βρίσκεται δίπλα στο Paiva Walkways, ένα μονοπάτι μήκους οκτώ χιλιομέτρων που διασχίζει τους λόφους της Αρούκας. «Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο έργο εθνικής μηχανικής και σίγουρα θα είναι μια από τις πιο εμβληματικές δομές του δήμου Arouca και της χώρας. Σίγουρα θα γίνει ορόσημο του νεωτερισμού», δήλωσε η δήμαρχος της Arouca, Margarida Belém.

Να σημειώσουμε πίσης ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα πεζών στον κόσμο, αν και η γέφυρα για πεζούς Baglung Parbat στο Νεπάλ διεκδικεί επίσης αυτόν τον τίτλο. «Είναι η μεγαλύτερη γέφυρα για πεζούς στον κόσμο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αρχής. «Με μήκος 516 μέτρα και υψόμετρο από τη στάθμη του νερού των 175 μέτρων, είναι το υψηλότερο όσον αφορά την κατασκευή και με μεγαλύτερη χωρητικότητα».

Όπως θα δεις στη gallery που ακολουθεί, η γέφυρα μιλάει από μόνη της και η θέα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.