Ο Κόμης Δράκουλας σε περιμένει στο κάστρο του για να ... σε εμβολιάσει

Ο Κόμης Δράκουλας σε περιμένει στο κάστρο του για να ... σε εμβολιάσει

Με τη Ρουμανία να έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα διστακτικότητας στα εμβόλια στην Ευρώπη, αυτή η νέα πρωτοβουλία προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό με Pfizer μαζί με μια δωρεάν περιήγηση.

Οι επισκέπτες του κάστρου του Δράκουλα μπορούν τώρα να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία... Βελόνες αντί για κυνόδοντες!

Κι όμως μπορεί ν' ακούγεται τρομακτικό αλλά πρόκειται για καλό σκοπό. Οι ταξιδιώτες μπορούν τώρα να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 στο κάστρο Μπραν ή κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, μετά τη δημιουργία ενός κέντρου εμβολιασμών που δημιουργήθηκε μέσα στο κάστρο.

Γιατροί με αυτοκόλλητα fang στα παλτά τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να εμβολιάσουν τον κόσμο με το εμβόλιο της Pfizer, μέσα στο Κάστρο Bran του 14ου αιώνα στην κεντρική Ρουμανία. Αυτή η παροχή είναι μέρος μιας προσπάθειας της κυβέρνησης να ενθαρρύνει περισσότερους Ρουμάνους να εμβολιαστούν.

Με τον τουρισμό να έχει υποστεί πλήγμα λόγω της πανδημίας, η ομάδα μάρκετινγκ του κάστρου έχει βρει έναν δημιουργικό τρόπο να συνδέσει τα εμβόλια κατά της COVID -19 με την ιστορία του εμβληματικού κτιρίου που φέρεται να είναι η έμπνευση για το σπίτι του Δράκουλα στο γοτθικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα του Μπραμ Στόκερ "Dracula".

Ο χαρακτήρας του Μπραμ Στόκερ, είναι ένας κόμης στην Τρανσυλβανία με ένα κάστρο που βρίσκεται ψηλά πάνω από μια κοιλάδα, πάνω σε ένα βράχο γύρω από ένα ποτάμι.

Αυτός ο χαρακτήρας συγχέεται συχνά με τον Βλαντ Τέπες γνωστό και ως Βλαντ Ντράκουλ, ο οποίος ήταν πρίγκιπας της Βλαχίας με ένα κάστρο στο Πριγκιπάτο της Βλαχίας, το οποίο έχει καταρρεύσει. Επειδή το κάστρο Μπραν είναι το μοναδικό σε όλη την Τρανσυλβανία που ταιριάζει στην περιγραφή του Μπραμ Στόκερ για το κάστρο του Δράκουλα, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως το κάστρο του Δράκουλα.

Κάθε Σαββατοκύριακο τον Μάιο, «μαραθώνιοι εμβολιασμού» πραγματοποιούνται ακριβώς έξω από το ιστορικό κάστρο του 14ου αιώνα χωρίς να απαιτείται ραντεβού, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να προστατευθούν από την COVID-19.

«Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους έναν διαφορετικό τρόπο για να δεχθούν τη βελόνα (εμβόλιο)» , δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ στο κάστρο Μπραν, Αλεξάντρου Πρίσκου στο AP.

Όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να κάνουν ένα εμβόλιο Pfizer λαμβάνουν ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού» στο οποίο απεικονίζεται εύστοχα ένας ιατρός με κυνόδοντες που φέρει μια σύριγγα.
«Εκτός από το δίπλωμα, οι άνθρωποι επωφελούνται με δωρεάν είσοδο στα δωμάτια βασανιστηρίων (του κάστρου), τα οποία διαθέτουν 52 μεσαιωνικά όργανα βασανιστηρίων» σημείωσε ο Πρίσκου.

Με τη Ρουμανία να έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα διστακτικότητας στα εμβόλια στην Ευρώπη, αυτή η νέα πρωτοβουλία προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό με Pfizer μαζί με μια δωρεάν περιήγηση.

Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιάστηκαν σχεδόν 400 άτομα, είπε ο κ. Πρίσκου προσθέτοντας ότι έχει λάβει πολλές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους απ' όλο τον κόσμο που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο στο τρομακτικό περιβάλλον. Δυστυχώς μόνον οι κάτοικοι της Ρουμανίας μπορούν να λάβουν επίσημα δόση εμβολίου στο κάστρο.

Στη Ρουμανία έχουν καταγραφεί πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας και περίπου 29.000 θάνατοι από κορονοϊό.
Η κυβέρνηση της χώρας επιδιώκει τον εμβολιασμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων έως τον Σεπτέμβριο, αλλά το 50% των Ρουμάνων σύμφωνα με έρευνα της Globesec δεν θέλει να εμβολιαστεί.