Ο Richard Gere έγινε 72! Για εμάς θα είναι πάντα ο πρίγκιπας του παραμυθιού

Νατάσσα Σχοινά
Ο Richard Gere έγινε 72! Για εμάς θα είναι πάντα ο πρίγκιπας του παραμυθιού

Γιορτάζουμε τα γενέθλιά του με μία αναδρομή στο παρελθόν και μερικά facts που μάλλον δε γνώριζες.

Δεν είχα τελειώσει ακόμη το σχολείο όταν είδα για πρώτη φορά το Runway Bride (Η Νύφη Το’σκασε). Είναι από εκείνες τις ταινίες που παρακολουθείς, όχι απαραίτητα γιατί είναι οι υπερταινίες που προορίζονται για Όσκαρ, αλλά αυτές που σε κρατάνε μέχρι το τέλος.

Θέλεις να ξέρεις τι θα γίνει. Αν ο πρωταγωνιστής θα καταλήξει με τη συμπρωταγωνίστρια. Αν ένας καθ’όλα αταίριαστος έρωτας μπορεί να έχει αίσια κατάληξη. Παρά τις δυσκολίες και τα φαινομενικά απροσπέραστα εμπόδια στο διάβα του.

Ο Richard Gere στα καλύτερά του

Ο Richard Gere ήταν τότε στα καλύτερά του. Κατά τα δικά μου γούστα, τουλάχιστον. 50άρης, γκριζωπά μαλλιά, πολύ διαπεραστικό αλλά πράο βλέμμα. Δημιουργούσε του άντρα που φανταζόσουν ότι ήθελες κάποια στιγμή να παντρευτείς.

Richard Gere Gotta Love This Film GIF

Τον προστάτη. Τον φροντιστικό. Τον τρυφερό. Εκείνον που σου δημιουργεί ασφάλεια. Που σε κάνει να νιώθεις μοναδική. Ξέρεις όλο αυτό το προφίλ που ενώνεις με κομμάτια παζλ στο μυαλό σου όταν είσαι πιο μικρή.

Ο Richard Gere με κάποιον μαγικό τρόπο έκανε «tick» σε όλα τα κουτάκια του παζλ. Άκοπα. Έως και φυσικά. Ακόμα και τώρα που ακούς ότι έχει κλείσει τα 72 του χρόνια, η μόνη εικόνα που έχεις στο μυαλό σου είναι αυτή εκείνου του πολύ γοητευτικού άντρα που όσο μεγαλώνει τόσο πιο ωραίος είναι.

Γιατί, ναι, στο American Gigolo ήταν ο σέξι άντρας που όλες ήθελαν, αλλά με τα χρόνια απέκτησε αυτήν τη διαχρονική γοητεία και κομψότητα που πολύ δύσκολα εντοπίζεις σε άνθρωπο.

richard gere

Με αφορμή τα 72α γενέθλιά του, ήρθε η ώρα να μάθεις και 5 σημαντικά facts για εκείνον.

#1 Μερικοί από τους πιο ξακούστούς του ρόλους -Days of Heaven, American Gigolo και An Officer and a Gentleman-, πριν φτάσουν σε εκείνον, είχαν απορριφθεί από τον John Travolta.

#2 Είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Bedford Post Inn στη Νέα Υόρκη μαζί με μία από τις πρώην συζύγους του, την Carey Lowell.

#3 Έχει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τον πατέρα της Uma Thurman, Robert.

#4 Έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς στα 50 του χρόνια, αποκτώντας τον μεγάλο του γιο, Homer. Ο Homer είναι τώρα 21 και, αν τον δεις, θα καταλάβεις ότι μάλλον η γοητεία του μπαμπά του θα αποτυπωθεί σε εκείνον.



#5 Ο Richard Gere ξέρει να παίζει πολλά όργανα, όπως τρομπέτα και πιάνο. Γράφει, μάλιστα, και δικά του τραγούδια.