Θερινά σινεμά: Το καθιερωμένο μέρος όπου αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο

Θερινά σινεμά: Το καθιερωμένο μέρος όπου αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο

Μπορεί να έχει περάσει μία εβδομάδα ή και περισσότερο από την ημέρα που αντίκρισες το λιμάνι του Πειραιά επιστρέφοντας από κάποιο νησί, μπορεί η εξωτική, sunkissed απόχρωση στην επιδερμίδα σου να έχει αρχίσει να ξεθωριάζει και η καθημερινότητα να επιστρέφει στους γνώριμους, έντονους ρυθμούς της, όμως εσύ βρίσκεις ακόμη άμμο στην τσάντα σου, ενώ η ατμόσφαιρα της πόλης σε κάνει να νιώθεις πως έξω… είναι ακόμη καλοκαίρι.

Κάπως έτσι, παρότι αισθάνεσαι έτοιμη να υποδεχθείς το φθινόπωρο, στην πραγματικότητα θα ήθελες με έναν μαγικό τρόπο να δώσεις μία σύντομη παράταση στο φετινό καλοκαίρι, να μετατρέψεις την πόλη σε νησί, ώστε να πραγματοποιήσεις μια πιο ομαλή και περισσότερο γλυκιά μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να απολαύσεις λίγο ακόμη αυτό το summer feeling; Για εμάς μία είναι η λύση και αυτή, δεν είναι άλλη από τα θερινά σινεμά της πόλης μας!

Βλέπεις, τα θερινά σινεμά ήταν ανέκαθεν τα αστικά «καταφύγια», τα σημεία συνάντησης όσων περνούν το καλοκαίρι στην Αθηνά, τα μέρη τα οποία σου έχουν χαρίσει αναρίθμητες στιγμές συγκίνησης και αστείρευτου γέλιου στο παρελθόν. Είναι τα ορόσημα της πόλης, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν, ενώ εσύ καθισμένη αναπαυτικά παρασύρεσαι σε ένα «ταξίδι» εικόνων, απολαμβάνοντας μία παγωμένη Premium Pilsener μπίρα Fischer, φρεσκοψημένα ποπ-κορν και την παρέα των αγαπημένων σου προσώπων.

Όπως και να έχει, αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σε παρακινήσουν να αρχίσεις να ψάχνεις ήδη τις αποψινές προβολές, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν πως ένα θερινό σινεμά, είναι το καταλληλότερο μέρος για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι -όπως του αξίζει- και να καλωσορίσεις το φετινό φθινόπωρο!

#1 Γιατί είναι η ιδανική περίσταση για να συσπειρωθεί ξανά η παρέα

Έχοντας χορτάσει εξόδους, βουτιές και εξορμήσεις την περίοδο των διακοπών, είναι κάπως δύσκολο να ξεσηκώσεις την υπόλοιπη παρέα και να πείσεις τους φίλους σου να εγκαταλείψουν και πάλι την άνεση του καναπέ τους, για να συναντηθείτε και να γιορτάσετε μαζί το κλείσιμο του καλοκαιριού. Όχι όμως αν τους δώσεις ραντεβού σε κάποιον από τους θερινούς κινηματογράφους της πόλης! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τους προτείνεις κάποια από τις ταινίες που προβάλλονται στα θερινά σινεμά αυτή την εβδομάδα και να μετατρέψετε μαζί ένα κατά τα άλλα βαρετό, καθημερινό βράδυ Τετάρτης σε μία ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία, η οποία θα έχει τη γεύση της αγαπημένης σινεφίλ μπίρας Fischer.

Αν θέλετε κάτι κλασικό, μην χάσετε την προβολή της σπαρταριστής κωμωδίας του 1970, «M.A.S.H», στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax, ενώ στο Arian στη Γλυφάδα μπορείτε να δείτε την ταινία με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, «Ο άνθρωπος του Θεού». Για κάτι πιο περιπετειώδες, βέβαια, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στo CineΔεξαμενή στο Κολωνάκι, όπου προβάλλεται η ταινία «Ζήτημα Χρόνου» με τον Matt Damon!

#2 Γιατί η βόλτα στο θερινό σινεμά αποτελεί μία safe επιλογή διασκέδασης

Μπορεί οι παρούσες συνθήκες να περιορίζουν κάπως τις επιλογές σε τρόπους διασκέδασης και να σε βάζουν στη διαδικασία να σκέφτεσαι διπλά μια πρόταση για βραδινή έξοδο πριν πεις το «ναι» όμως, ευτυχώς δεν σε εμποδίζουν από το να απολαύσεις κινηματογραφικά αριστουργήματα κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό. Διότι παρά την παράξενη περίοδο αβεβαιότητας που διανύουμε, η βεράντα ή η ταράτσα ενός θερινού σινεμά είναι το ασφαλέστερο μέρος για περάσεις ένα καλοκαιρινό ή σχεδόν φθινοπωρινό βράδυ στην πόλη. Και ειδικότερα στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, να είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να έρθεις κοντά με άλλους ανθρώπους, από το να μοιραστείτε παρέα μία ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία.

therina2

#3 Γιατί βρίσκονται σε κάθε καλοκαιρινή και φθινοπωρινή bucket list

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάποιες φορές δεν έχει σημασία αν είσαι σινεφίλ ή όχι, ούτε το ποια ταινία θα παρακολουθήσεις, αφού η «ιεροτελεστία» του θερινού σινεμά έχει από μόνη της μια διαχρονική και ανεκτίμητη αξία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως αποτελεί μία must προσθήκη σε κάθε καλοκαιρινή και φθινοπωρινή bucket list, καθώς για αρκετούς από εμάς το καθιερωμένο ραντεβού με το μεγάλο πανί είναι αυτό που σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη και τη λήξη ενός ακόμη καλοκαιριού. Συνεπώς, μην ξεχνάς να απολαμβάνεις μια παγωμένη Fischer σε κάποιο θερινό σινεμά της πόλης και να δροσίζεις τις βραδιές σου με την πιο σινεφίλ μπίρα, η οποία, όπως και εσύ, δηλώνει παρούσα και φέτος στα θερινά σινεμά, ενώ στηρίζει τον κινηματογράφο σε όλες τις εκφάνσεις του.

#4 Γιατί προσφέρουν υπέροχες εμπειρίες με νοσταλγικές «πινελιές» ρομαντισμού

Ένας ακόμη λόγος που αξίζει να επισκεφθείς τα θερινά σινεμά της πόλης, είναι πως πουθενά αλλού δεν θα αισθανθείς ότι η βραδιά σου μετατρέπεται τόσο εύκολα σε μια κινηματογραφική σκηνή. Ο νυχτερινός ουρανός, η στιγμή που χαμηλώνουν τα φώτα και το κοινό σωπαίνει, ο ήχος του χαλικιού κάτω από τα πόδια, οι βολικές καρέκλες σκηνοθέτη που αγκαλιάζουν την πλάτη σου, η μυρωδιά του βουτύρου από το ποπ-κορν που ψήνεται στο μπαρ, είναι οι μικρές «πινελιές» νοσταλγίας και ρομαντισμού, οι οποίες σε ξεγελούν ευχάριστα και σου δίνουν για λίγο την εντύπωση πως είσαι μία σύγχρονη πρωταγωνίστρια του Γκοντάρ. Κάπως έτσι, το ζεστό και φιλικό περιβάλλον ενός θερινού σινεμά σε εμπνέει να χαρείς την έξοδό σου και να μετατρέψεις μία κοινότυπη αθηναϊκή νύχτα σε μία εμπειρία που έχει τη γεύση της αγαπημένης σου μπίρας Fischer, μία εμπειρία που θα αναπολείς για πολύ καιρό.

therina3

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Όποιες και αν είναι οι περιοχές που συχνάζεις, από την Άνοιξη μέχρι το Φάληρο και από τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα, να είσαι σίγουρη πως υπάρχει κάποιο κινηματογραφικό «καταφύγιο», ένα θερινό σινεμά για να δώσεις ραντεβού με την παρέα ή τον σύντροφό σου και να απολαύσετε μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα «σφραγίσει» το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας νέας.

#FischerBeer #ItsAboutTaste #StarringFischer #TherinoMeFischer