Λευκός Οίκος: Οι ιστορίες με φαντάσματα που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις

Sabine Camhi
Λευκός Οίκος: Οι ιστορίες με φαντάσματα που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις

Ήξερες ότι ο Λευκός Οίκος φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένος;

Από τα εγκαίνιά του, την 1η Νοεμβρίου 1800, ως και σήμερα ο Λευκός Οίκος παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα κτίρια σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που το ευρύ κοινό γνωρίζει βασικά στοιχεία του Λευκού Οίκου όπως την διεύθυνσή του (Λεωφόρος Πενσυλβανίας 1600), και την διαρρύθμισή του (με 132 δωμάτια, 35 μπάνια, αίθουσα μπόουλινγκ, κινηματογράφου κτλ.), υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που παραμένουν άγνωστες στους περισσότερους. Οι πληροφορίες που ακολουθούν σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου:

1. Ο Πρόεδρος Abraham Lincoln έχει γίνει γνωστός ως «Το φάντασμα του Λευκού Οίκου», με συχνές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι πρώτες κυρίες Grace Coolidge, Lady Bird Johnson, Jacqueline Kennedy, ο πρωθυπουργός Winston Churchill και η βασίλισσα Wilhelmina της Ολλανδίας έχουν υποστηρίξει ότι συνάντησαν το φάντασμα του Abraham Lincoln ή ένιωσαν την παρουσία του στον Λευκό Οίκο. Επίσης, μέλη του προσωπικού του Προέδρου Ulysses Grant ανέφεραν ότι είδαν το φάντασμα του γιου των Lincolns, Willie, ο οποίος πέθανε όταν ήταν 12 ετών από τυφοειδή πυρετό.

leykos_oikos_istories_me_fadasmata2.jpg

2. O Πρόεδρος Harry Truman ανέφερε αρκετές περιπτώσεις παραφυσικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο.

O Truman έγραψε στη σύζυγό του, Bess, δύο γράμματα για τη ζωή στον Λευκό Οίκο. «Πετάχτηκα και φόρεσα το μπουρνούζι μου, άνοιξα την πόρτα και κανείς δεν ήταν εκεί», έγραψε. «Βγήκε έξω και κοίταξε στο διάδρομο, κοίταξα στο δωμάτιό σου και της Margie. Κανένας. Πήγα πίσω στο κρεβάτι αφού κλείδωσα τις πόρτες και άκουσα βήματα στο δωμάτιό σου, όπου είχα αφήσει την πόρτα ανοιχτή. Τινάχτηκα και πήγα να κοιτάξω και δεν είδα κανέναν! Το καταραμένο μέρος είναι στοιχειωμένο είμαι σίγουρος. Η μυστική υπηρεσία είπε ότι κανένας φύλακας δεν ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή...».

leykos_oikos_istories_me_fadasmata6.jpg

3. Ο William Henry Harrison, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος που πέθανε στον Λευκό Οίκο, λέγεται ότι στοιχειώνει τη σοφίτα, η οποία βρίσκεται τώρα στον τρίτο όροφο.

O Harrison ήταν πρόεδρος για μόλις 31 ημέρες πριν από το θάνατό του το 1841.

leykos_oikos_istories_me_fadasmata5.jpg

Στάσου δεν τελειώσαμε. Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα υπόλοιπα!



Στο παραπάνω βίντεο η κόρη του George W. Bush, Jenna, μοιράζεται μια ανατριχιαστική ιστορία στον Λευκό Οίκο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News