5 ταινίες τρόμου που διαδραματίζονται στη βροχή (Και που θα έβλεπα ξανά λόγω ημέρας)

Νατάσσα Σχοινά
5 ταινίες τρόμου που διαδραματίζονται στη βροχή (Και που θα έβλεπα ξανά λόγω ημέρας)

Κουβερτούλα, μερικά σνακ και μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές horror in the rain που έχει δει ο κινηματογράφος.

Ο θόρυβος είναι πολύ δυνατός. Κάθομαι σε έναν καναπέ δίπλα στην μπαλκονόπορτα και μειδιάζω κάθε φορά που ένα μπουμπουνητό ακούγεται. Κάνει και τους μεντεσέδες στα παράθυρα να τρίζουν και δεν το λες και το πιο ευχάριστο συναίσθημα του κόσμου. Πόσο μάλλον όταν έχεις δει και κάποιες -αρκετές- ταινίες τρόμου στη ζωή σου και ξέρεις ότι κάποιες φαινομενικά άκακες λεπτομέρειες μπορεί και να κρύβουν αρκετά πίσω τους.

Δε λέω απαραίτητα ότι οι κεραυνοί και τα μπουμπουνητά ενέχουν κάποιες μεταφυσικές εξηγήσεις, όμως, σίγουρα λέω ότι το μυαλό πηγαίνει σε horror movies, τις οποίες αναπόφευκτα θα βάλω σήμερα το βράδυ για να δω. Θα καθίσω αναπαυτικά στο κρεβάτι, θα πιάσω και ένα μαξιλάρι, έτσι για σιγουριά και coziness -ποτέ δεν ξέρεις- και μάλλον θα ανατρέξω σε μία διαχρονική επιλογή με ένα κοινό χαρακτηριστικό -πέρα από το freaky mood τους-: το να διαδραματίζονται σκηνές τους μέσα σε βροχή.

5 ταινίες που θα κάνουν το ΣΚ σου πολύ πιο ενδιαφέρον

Παρασκευή και 13 / Friday The 13th (1980)



Ο θρύλος του Jason Voorhees είναι πια γνωστός. Ακόμα και να μην είσαι φαν του είδους δε γίνεται να μην έχει πάρει κάπου το μάτι σου έναν τύπο με μάσκα με τρύπες, χωρίς άνοιγμα για στόμα και ένα machete στο χέρι. Δηλαδή, και να ήθελες να τον αποφύγεις, he’s not that type of guy. Το Camp Crystal Lake, πάντως, στο οποίο εδράζεται είναι μία κατά τα λοιπά πολύ όμορφη τοποθεσία (σ.σ. Το ξέρω. Το έχω παίξει και σε escape room). Κρίμα που υπάρχει ένας μανιακός δολοφόνος να παραμονεύει. Fun Fact: Λίγοι θυμούνται ότι στην πρώτη ταινία παίζει ο Kevin Bacon!

Το Στοιχειωμένο Πλοίο / Ghost Ship (2002)



Το Ghost Ship θα έχει πάντα μία πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Γιατί είναι η πρώτη θριλεροταινία που είδα στο σινεμά (σ.σ. Μαζί μου τότε ήταν και μία συμμαθήτριά μου που δεν πέρασε πολύ καλά. Στα πρώτα τρομάγματα, της έφυγαν τα nachos και η πορτοκαλάδα πάνω της. Yikes!). Το story, πάντως, διηγείται την περιπέτεια ενός πληρώματος που προσπαθεί να σώσει το πλοίο του μέσα στη βροχή, αλλά καταλήγει να βρίσκει ένα ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας στοιχειωμένο πλοίο. Τουλάχιστον υπέροχο #νοτ.

Ξέρω Τι Έκανες Πέρσι Το Καλοκαίρι / I Know What You Did Last Summer (1997)



Η Jennifer Love Hewitt εδώ ήταν στα πολύ νεαρά της. Το ίδιο και η Sarah Michelle Gellar. Μαζί με την παρέα τους, συνδέθηκαν με έναν πολύ περίεργο τρόπο μετά από ένα τραγικό ατύχημα που οδήγησε έναν maniac με γάντζο να τους κυνηγάει για να τους σκοτώσει. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, η τροπή που θέλεις να πάρει η ζωή σου.

Ψυχώ / Psycho (1960)



Το Psycho ήταν το 1960 που προβλήθηκε, είναι και σήμερα 61 χρόνια μετά μία από τις πιο εικονικές παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου. Όσοι το βλέπουν, έχουν έναν φόβο παραπάνω να μείνουν σε motel, αφού ο Norman Bates φρόντισε να κάνει την παραμονή των επισκεπτών του όσο πιο creepy και αιματοχυμένη μπορούσαν να φανταστούν. Εξαιρετικός Anthony Perkins (εξαιρετική και η σειρά «Bates Motel» που παίχτηκε από το 2013 μέχρι το 2017).

Τρόμος στο Amityville / The Amityville Horror (1979)



Επιστρέφοντας στο καθαρά μεταφυσικό κομμάτι, ένα νεόνυμφο ζευγάρι με τα τρία τους παιδιά μετακομίζουν σε ένα τεράστιο σπίτι -Σοβαρά, γιατί όλοι θέλουν τόσο μεγάλα σπίτια στις ταινίες; Είναι τρομακτικά και τίποτα να μη γίνει- με μία πολύ «μικρή» λεπτομέρεια στο παρελθόν του… Μία μαζική δολοφονία. Εννοείται πως οι οντότητες της οικίας αρχίζουν πολύ γρήγορα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον χώρο στρέφοντας την οικογένεια στην απελπισία.