Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τι λένε τα άστρα;

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τι λένε τα άστρα;

Πόσο ορατό είναι όμως το ενδεχόμενο ενός πιο εκτεταμένου εμφύλιου στις ΗΠΑ;

Λίγο μετά την 1:00 της 6ης Ιανουαρίου, πλήθος «πατριωτών» οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ παρακινημένοι από την ομιλία του απερχόμενου Προέδρου, που ουσιαστικά έριξε λάδι στην φωτιά, εισέβαλε στο Καπιτώλιο για να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Το γεγονός δεν έχει προηγούμενο στην Αμερικανική ιστορία, με εξαίρεση το κάψιμο του Καπιτωλίου από τους Βρετανούς επί προεδρίας Μάντισον, στις 24/8 του 1814, όταν τα στρατεύματά τους εισέβαλαν στην Ουάσινγκτον στα πλαίσια πολεμικών επιχειρήσεων, για να αποχωρήσουν αμέσως μετά.

Αυτήν την φορά, βέβαια, πρόκειται για μια εσωτερική εισβολή, που ακολουθήθηκε από την εκκένωση του Καπιτωλίου από τις δυνάμεις ασφαλείας, κάτι που έχει ένα έντονο «άρωμα» Άρη-Χείρωνα, αφού σε κοινωνικό επίπεδο ο συνδυασμός της ενέργειας των δύο ουρανίων σωμάτων παράγει και εσωτερικούς ή -αν προτιμάς- «ενδοοικογενειακούς» εμφύλιους, με το «πατριωτικό» συναίσθημα της μιας τουλάχιστον πλευράς να παίρνει ακραίες διαστάσεις. Ο κοινωνικός ή φυλετικός ρατσισμός έχει επίσης την τιμητική του.

Επιπλέον, η όψη παραπέμπει σε «κίνδυνο σε κλειστό χώρο» η δε επείγουσα ή/και βίαιη «εκκένωση» είναι ένα από τα τυπικά χαρακτηριστικά της.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr