Oι Χρονοκράτορες και οι πλανητικές περίοδοι της κυριαρχίας τους

Oι Χρονοκράτορες και οι πλανητικές περίοδοι της κυριαρχίας τους

Κάθε πλανήτης χρωματίζει με τη φύση του και την ποιότητά του όλες τις επιδράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονοκρατορίας του

Όλοι οι πλανήτες έχουν χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια των οποίων ο καθένας από αυτούς γίνεται Χρονοκράτορας, πράγμα που σημαίνει ότι ο εν λόγω πλανήτης χρωματίζει με τη φύση του και την ποιότητά του όλες τις επιδράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονοκρατορίας του. Ο Χρονοκράτορας κάθε περιόδου δεσπόζει και, κατά κάποιον τρόπο, ”προΐσταται” των υπόλοιπων πλανητών που επιδρούν στο ωροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα.

Οι περίοδοι των Χρονοκρατόρων, όπως αναφέρονται στο βιβλίο του Firmicus Maternus Matheseos Libri νιιι (βιβλίο 4ο, κεφ. XXVI & ΧΧΙ/ΙΙ, σελ. 48-49) για τον καθένα από τους επτά πλανήτες και τους Δεσμούς της Σελήνης είναι:

xronokratoras1

Αριστερά στον πίνακα είναι τοποθετημένοι οι Χρονοκράτορες που αντιστοιχούν σε ημερήσια ωροσκόπια και δεξιά, αυτοί που αντιστοιχούν σε νυκτερινά. Και στις δύο κατηγορίες χαρτών η διαδοχή των Χρονοκρατόρων βασίζεται στη χαλδαϊκή σειρά των πλανητών (Κρόνος, Δίας, Άρης, Αφροδίτη, Ερμής, Σελήνη) — με τη διαφορά ότι η σειρά δεν ξεκινάει από τον Κρόνο.

Στα ημερήσια ωροσκόπια η πρώτη χρονοκρατορία ανήκει στον Ήλιο και στα νυκτερινά στη Σελήνη. Αυτό το οποίο δεν αλλάζει, και στα δύο είδη ωροσκοπίων, είναι η σειρά των πλανητών. Οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται τελευταίοι και στις δύο περιπτώσεις. Με τη σειρά εναλλαγής της χρονοκρατορίας των πλανητών συμφωνούν οι περισσότεροι συγγραφείς στα κείμενά τους, με εξαίρεση τον Alcabitius και τον Bonati, οι οποίοι αναφέρουν ότι στα νυκτερινά ωροσκόπια οι Δεσμοί της Σελήνης θα πρέπει να μεσολαβούν μεταξύ του Άρη και του Ήλιου. Έτσι, σύμφωνα με αυτή την άποψη, η σειρά των Χρονοκρατόρων διαμορφώνεται ως εξής: Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Σελήνη,

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr