Αστρολογικές συμβουλές για την ερμηνεία ενός ωριαίου χάρτη

Αστρολογικές συμβουλές για την ερμηνεία ενός ωριαίου χάρτη

Σύνταξη και καταγραφή αστρολο­γικών αποφθεγμάτων που αφορούν σε ποικίλους τομείς της ανθρώπινης ζωής

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί αξιόλογοι μελετητές της αστρολογίας παρατήρησαν ότι ορισμένα αποτελέσματα επαναλαμβάνονταν κάτω από συγκεκριμένες αστρολογικές συνθήκες, κάθε φορά. Τα επαναλαμβανόμενα αυτά αποτελέσματα τους οδήγησαν στη σύνταξη και καταγραφή αστρολο­γικών αποφθεγμάτων που αφορούν σε ποικίλους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Έτσι, σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και να θέσου­με σε εφαρμογή όλους αυτούς τους αστρολογικούς κανόνες που κληρονο­μήσαμε.

Η μακροχρόνια μελέτη και έρευνα της πλούσιας βιβλιογραφίας που έχουμε στη διάθεσή μας από τους αρχαίους αλλά και τους νεότερους ερευνητές, μας επέτρεψε να επιλέξουμε τα αστρολογικά πορίσματα που καλύπτουν τους σημαντικότερους και πιο ενδιαφέροντες τομείς της ζωής μας. Η επιλο­γή των αποφθεγμάτων αυτών έγινε με κριτήριο την αποδεδειγμένη αποτε­λεσματικότητά τους. Δεν ήταν πρακτικά δυνατό να μεταφερθεί το σύνολό τους σ' αυτές τις σελίδες γι' αυτό -στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν καλύπτεται- θα ήταν καλό να ανατρέξει και στα πρωτότυπα κείμενα. Αξίζει, πράγματι, να προσπαθήσει κάποιος να εφαρμόσει στην πράξη όσα ακο­λουθούν: θα μείνει κατάπληκτος με τη δυνατότητα προσαρμογής τους σε θέματα στης σημερινής εποχής.

Το κεφάλαιο, λοιπόν, που ακολουθεί, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει γίνει "πριν από σας, για σας", με την ελπίδα ότι τα θέματά του θα καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις αστρολογικές αναζητήσεις σας.

Αποφθέγματα για τις σχέσεις και το γάμο

apofeugmata gamos

Ο Ήλιος, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος είναι οι γενικοί και φυσικοί σημειοδότες των ανδρών. Ο Άρης δείχνει τους νεότερους σε ηλικία, ενώ ο Κρόνος τους πιο ηλικιωμένους. Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι γενικοί σημειοδότες των γυναικών.

Στις σελίδες 302-319 του C.A. υπάρχουν καταγραμμένοι οι κανόνες που αφορούν στο γάμο, τις σχέσεις και τα παιδιά, οι οποίοι προέρχονται από μια εργασία του ΑΙ Kindi.

Θα πραγματοποιηθεί ο γάμος; (C.A., βιβλίο 2ο, σελ. 303)

- Όταν ο κυβερνήτης του 1ου οίκου σχηματίζει συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 7ου ή, όταν ο κυβερνήτης του 7ου οίκου τείνει σε όψη με τον κυβερνήτη του 1ου, τότε ο γάμος θα πραγματοποιηθεί.

- Όταν η Σελήνη τείνει σε όψη με την Αφροδίτη και επιπλέον η Αφροδίτη και η Σελήνη είναι δυνατές, γρήγορες και με θεμελιώδεις τίτλους, ο γάμος θα πραγματοποιηθεί.

- Όταν η Αφροδίτη έχει όψη με τον Ήλιο και ο Ήλιος έχει θεμελιώδεις

τίτλους στον Ωροσκόπο ή σχηματίζει όψη με τον κυβερνήτη του οίκου στον οποίο είναι τοποθετημένος, είναι επίσης ένδειξη ότι ο γάμος θα πραγματοποιηθεί.

- Όταν, όμως, οι σημειοδότες πλανήτες σχηματίζουν όψη μεταξύ τους από κατιόντες οίκους, ιδιαίτερα αν οι κυβερνήτες τους δεν βρίσκονται σε όψη, σημαίνει ότι αρχικά υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές αλλά στο τέλος θα υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις που ίσως γίνουν αιτία ακύρωσης του γάμου.

- Όταν ο Ήλιος, η Σελήνη, η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης του 7ου οίκου και ο κυβερνήτης του 1ου είναι γωνιακοί και συνδέονται μεταξύ τους με οποιον­δήποτε τρόπο ή οι κυβερνήτες αυτών των πλανητών κάνουν όψη μεταξύ τους, σημαίνει ότι ο γάμος θα πραγ­ματοποιηθεί. Αν η όψη των πλανητών αυτών είναι τετράγωνο ή αντίθεση, σημαίνει ότι ο γάμος αρχικά θα αναβληθεί, αλλά στο τέλος θα ολοκληρωθεί, και μάλιστα με τη συναίνεση όλων των πλευρών.

Πώς βλέπουμε ποιος αγαπάει ποι­ον, πιο πολύ

(C.A., βιβλίο 2ο, σελ. 305)

- Αν ο κυβερνήτης του 7ου βρίσκεται τοποθετημένος στον 1ο, τότε αυτός που αντιπροσωπεύεται από τον 7ο οίκο αγαπά πιο πολύ τον άλλο. Το ίδιο ισχύει αν ο κυβερνήτης του 1ου βρεθεί τοθετημένος στον 7ο οίκο. Η ερμηνευτική εμπειρία που αποκτήθηκε από χάρτες σχετικούς με παρόμοιες περιπτώσεις δηλώνει πως, όταν ο σημειοδότης του 1ου οίκου (του ερωτώντος) βρίσκεται στον 7ο ή το αντίστροφο, μπορεί επιπλέον να σημαίνει ότι εκείνος που σημειοδοτείται από τον πλανήτη αυτόν προσκολλάται στο άλλο άτομο από ανασφάλεια.

-Αν ο κυβερνήτης του 7ου είναι μέσα στον 7ο, ιδίως αν βρίσκεται σε έξαρση ή στο δικό του ζώδιο, σημειοδοτεί έναν άνθρωπο που σκέπτεται μόνο τον εάυτό του, ελάχιστα τους άλλους και επιλέον δεν έχει καμιά διάθεση για γάμο

-Αν ο σημειοδότης του ατόμου το οποίο ποθεί ο ερωτών, δεν βρεθεί σε όψη με τον σημειοδότη του ερωτώντος, τότε το άτομο αυτό αγαπά κάποιον άλλον ή δεν επιθυμεί καθόλου να αποκτήσει σχέσεις με τον ερωτώντα.

Ακύρωση του γάμου

(C.A., βιβλίο 2ο, σελ. 305)

Όταν ένας δυσμενής πλανήτης παρεμβαίνει με το φαινόμενο της παρεμπόδισης ή της ματαίωσης στη συγκλίνουσα όψη μεταξύ των δύο σημειοδοτών, είναι μια σοβαρή ένδειξη ακύρωσης του γάμου.

-Αν η παρεμπόδιση γίνεται από το σημειοδότη του 2ου οίκου, τότε η ακύρωση του γάμου οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.

-Αν γίνεται από το σημειοδότη του 3ου, σημαίνει ότι παρεμβαίνουν τα αδέλφια

και ακυρώνουν το γάμο ή χαλάνε τη σχέση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί εξαιτίας κάποιων γειτόνων ή της μεσολάβησης ταξιδιών.

- Αν η παρεμπόδιση γίνεται από το σημειοδότη του 4ου οίκου, τότε κάποιος από τους γονείς ή δεν συμφωνεί με το γάμο ή δεν θα κληροδοτήσει κτήματα ή ακίνητη περιουσία.

-Αν γίνεται από το σημειοδότη του 5ου, τότε το εμπόδιο στο γάμο θα προέλθει από τα παιδιά ή ό,τι έχει σχέση με αυτά, καθώς και από οποιοδήποτε άλλο θέμα με το οποίο συνδέεται ο οίκος αυτός. Αν υπάρχει πρόβλημα στειρότητας ή αν υπάρχουν ήδη παιδιά από άλλο γάμο, θα υπάρξει επίσης πρόβλημα. Εξάλλου, είναι πιθανό ο ένας από τους δύο συζύγους να είναι επιρρεπής στα γλέντια, τις διασκεδάσεις και την πολυτέλεια.

-Αν γίνεται από το σημειοδότη του 6ου, τότε πιθανώς θα προκύψουν προβλήματα από ασθένειες, από τους συγγενείς του πατέρα ή από κάποιους υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr