Τα χίλια πρόσωπα του Muamar Gaddafi

Τα χίλια πρόσωπα του Muamar Gaddafi

Όποια πέτρα κι αν σήκωνες τη δεκαετία του '70 και του '80, αυτόν θα έβρισκες.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο χαμαιλέοντα. Αλλάζει συμμαχίες κατά το δοκούν. Ξεκίνησε ως εθνικιστής επαναστάτης, οπαδός του Νάσερ, που το 1969 ανέτρεψε το Βασιλιά της Λιβύης σε ένα αναίμακτο πραξικόπημα. Διασώθηκε από τους Αμερικάνους, όταν οι Βρετανοί οργάνωσαν επέμβαση πρακτόρων για να τον ρίξουν, επειδή στην αρχή δεν έδειχνε ότι θα γίνει μαρξιστής. Στην πορεία άλλαζε συμμαχίες σαν τα πουκάμισα. Θαύμαζε την Αίγυπτο του Νάσερ, αλλά επιδοκίμασε τη δολοφονία του Σαντάτ, επειδή είχε υπογράψει ειρήνη με τους Εβραίους. Μπλέχτηκε σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο στο Τσαντ, από όπου μετά από δεκαετίες αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Αποπειράθηκε να φτιάξει μία Ισλαμική Λεγώνα των Ξένων μαζεύοντας στην ουσία τον κάθε πεινασμένο και μπλέκοντας τους στην εμφύλια διαμάχη στο Darfur του Σουδάν. Προσεταιρίστηκε πότε την Κίνα και πότε το Πακιστάν και πότε την Ινδία για να του πουλήσουν την ατομική βόμβα. Μπλέχτηκε με την Ταϋλάνδη και καιροσκόπους Γερμανούς επιχειρηματίες (που μετά καταδικάστηκαν) στην παραγωγή χημικών όπλων.
Έστελνε στρατεύματα του εδώ κι εκεί. Σαν ένας νέος Oliver Cromwell, εξήγαγε στρατιώτες άλλοτε στην Τανζανία εκ μέρους του Ίντι Αμίν (δικτάτορα της Ουγκάντας), άλλοτε στο Darfur, άλλοτε στο Τσαντ κι άλλοτε στην Αιθιοπία για να βοηθήσει τον άλλο αιμοσταγή δικτάτορα, τον Μεγκίστου. Εκπαίδευση τον Τσαρλς Τέηλορ, τον οπλαρχηγό που ως πρόεδρος της Λιβερίας την έφερε στον εμφύλιο πόλεμο.
Μάζεψε στο έδαφος του για τρομοκρατική εκπαίδευση κάθε καρυδιάς καρύδι. Τρομοκράτες από τον IRA ως την PLO βρήκαν καταφύγιο στο έδαφος του. Έφτασε να υποστηρίζει και ομάδες που δεν είχε ιδεολογική συγγένεια. Φέρεται αναμεμειγμένος όχι μόνο στην πτώση του αεροπλάνου στο Λόκερμπι, αλλά και σε βομβιστική επίθεση σε κλαμπ του Αμβούργου το 1986 όπως και στην περίφημη τρομοκρατική επίθεση των Παλαιστινίων στους Ολυμπιακούς του Μονάχου. Μέχρι και στο FARC στην Κολομβία έφτανε η χάρη του, όπου έκανε εξαγωγές όπλων. Τη δεκαετία του '80 η Λιβύη έγινε δεύτερη πατρίδα των Παλαιστινίων, αλλά όταν δεν τον εξυπηρετούσαν πλέον, δε δίστασε να τους πετάξει έξω από τη χώρα. Και τους 50.000.

Όποια πέτρα κι αν σήκωνες τη δεκαετία του '70 και του '80, αυτόν θα έβρισκες. Ζήλεψε το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο και έβγαλε τη δική του Πράσινη Έκδοση, που επέβαλλε στο λαό του, σαν άλλος Μωάμεθ.
Αδίστακτος, έτοιμος να σε πουλήσει, για να κάνει συμμαχίες με άλλον, έχοντας σχέσεις με όλους και εφαρμόζοντας το διαίρει και βασίλευε, αν δεν καταλάβαινες εξαρχής ότι ήταν Δίδυμος, σίγουρα μετά από τα παραπάνω θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει. Παρορμητικός, με μεγάλη πιθανότητα για Σελήνη στον Κριό (αν και ο χαμαιλεοντισμός είναι και ίδιον των Ιχθύων) χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων κι από μία σύνοδο Κρόνου / Ουρανού, σύνοδο που σε συνδυασμό με τον Άρη στον Καρκίνο τον οδηγούσε συνήθως μια να κάνει επαναστατικές πράξεις (όταν ένιωθε εκ του ασφαλούς) και μία να τα μαζεύει.
Έκανε πολλές εκλεκτικές συγγένειες με «σοσιαλιστές», δυστυχώς και με δικούς μας ηγέτες. Αλλά μήπως θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που μεταξύ των άλλων στρατιωτικών σχολών που εκπαιδεύτηκε (Βρετανία) πέρασε κι από την Ελληνική Σχολή Ευελπίδων; Κανείς δεν είναι άμοιρος τελικά για ότι σπέρνει στη ζωή. Κάποια στιγμή γεννάει πράγματα, που χάνει τον έλεγχο τους.
Από το 1989 όταν ξεδοντιάστηκε η Στάζι και έπεσε η ρωσική αρκούδα, έκανε πίσω και χρησιμοποιώντας το Νέλσονα Μαντέλα, προσπάθησε να δείξει το καλό του πρόσωπο. Μέχρι και στη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου απειλούσε να στήσει τη σκηνή του στο Σέντραλ Παρκ. Όταν έγινε η επέμβαση στο Ιράκ και είδε τα σκούρα, ανέκρουσε πρύμνα στα μεγαλεπήβολα σχέδια του, πλήρωσε τεράστιες αποζημιώσεις για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που σχεδίασε για να κερδίσει την αμνηστία. Με όπλο το πετρέλαιο τα έκανε πλακάκια με τον Μπερλουσκόνι που θέλησε κι αυτός να εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά την κατάσταση.

Προς στιγμήν φάνηκε ότι θα εξελισσόταν σε άλλο ένα δικτάτορα που στα γηρατειά του θα έκανε στην άκρη και θα άφηνε τον προοδευτικό γιο του να πάρει την εξουσία. Δίας και Ουρανός όμως δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους λέξη, ενισχύοντας τη Σελήνη του.
Η Επανάσταση του την 1η Σεπτεμβρίου του 1969 έχει ένα ωροσκόπιο από μόνη της. Ο χάρτης των διελεύσεων σε σχέση με το γενέθλιο του δείχνει διέλυση Ήλιου από το Βόρειο Δεσμό (ευκαιρία) σε συνδυασμό με ευνοϊκές όψεις του Κρόνου προς τους Δεσμούς που επιβραβεύουν. Από την άλλη έχει από ότι φαίνεται και αντίθεση Ουρανού με Σελήνη (ανατροπή) (πιθανολογούμε λόγω των τρεχόντων γεγονότων ότι η Σελήνη του βρίσκεται κοντά στη μηδενική μοίρα του Κριού και ότι την πιάνει ο Ουρανός αυτή την εποχή). Ακόμη κι αν η Σελήνη του είναι πιο προχωρημένη όμως στον Κριό η αντίθεση του Δία προς αυτήν θα ήταν χαρακτηριστική σε συνδυασμό με τη διέλευση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα για την ευκολία που πήρε την εξουσία (ο Βασιλιάς έλειπε στο εξωτερικό για θεραπείες).

Ο χάρτης της ίδιας της Επανάστασης όμως είναι κι αυτός αποκαλυπτικός.
Με Πλούτωνα στο Νότιο Δεσμό του είναι σίγουρο ότι οι συνομωσίες θα ήταν στο τσεπάκι του. Αλλά κι ότι θα έμπλεκε εκεί που δεν τον σπέρνουν. Η σύνοδος Δία/Ουρανού δε θα μπορούσε να λείπει από ένα επαναστατικό καθεστώς. Η σύνοδος Σελήνη Κρόνου όμως σε τρίγωνο με τον Ήλιο προϊδέαζε για μακροημέρευση και ρεαλισμό, ώστε το καθεστώς να ξέρει πότε θα κάνει πίσω. Αυτά που του δημιουργούσαν προβλήματα ήταν ο Άρης και η Αφροδίτη, που ο πρώτος από τον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει παρά διεθνιστής τρομοκράτης, ενώ η δεύτερη πομπώδης επικοινωνιακά ντύνονταν τον να τον βλέπουν σαν να ήταν βασιλιάς (η οικοθεσία δεν είναι απαραίτητα λάθος, καθώς όπως σε πολλά πολιτικά γεγονότα που δεν ξέρουμε ώρα χρησιμοποιούμε την 00:00).

Το σίγουρο πάντως είναι ότι σήμερα το καθεστώς του τα έχει βρει σκούρα.

Κοιτάζοντας τις διελεύσεις από την ημέρα έναρξης των διαδηλώσεων (17/2) ο Δίας περνώντας από το Χείρωνα του καθεστώτος αποκάλυψε την κενότητα του, αλλά και το πόσο αδίστακτο είναι ( ο Χείρωνας για να καλύψει τις αδυναμίες του γίνεται άγαρμπος ). Ο Άρης στο Μεσουράνημα της έστω συμβατικής οικοθεσίας ενισχύει την πάλι εξουσίας. Δίας και Ουρανός βρίσκονται σε αντίθεση με τις γενέθλιες θέσεις τους σε κάτι που μοιάζει με ημίσεια επιστροφή Ουρανού για το καθεστώς. Με άλλα λόγια περνάει την κλιμακτήριο του σαραντάρη που δε θέλει να αποδεχτεί την ηλικία του και γυρεύει εικοσάρες.
Η κατάσταση θα είναι δύσκολη για τον Καντάφι, που όμως δε θα καταθέσει έτσι τα όπλα. Ο διελαύνων Δίας θα κάνει αντίθεση με το γενέθλιο, στερώντας του παλιούς συμμάχους (η όψη αυτή μας φέρνει σε μία κατάσταση να υποστηρίζουμε άλλα από τους φίλους μας και στο τέλος να μας αφήνουν), ενώ παράλληλα ο Ουρανός θα προχωράει σε ημίσεια αντίθεση με τη γενέθλια θέση του.
Ο Κρόνος από το Σεπτέμβριο στο τελευταίο πέρασμα του θα είναι μάλλον αυτός που θα βάλει την ταφόπλακα των πραγμάτων. Σε συνδυασμό με τον Ουρανό που διελαύνοντας το Χείρωνα του καθεστώτος θα βγάλει στη φόρα (σε κάποιο δικαστήριο) όλες τις βρωμιές του παρελθόντος.
Αν θέλουμε να το επιβεβαιώσουμε αρκεί να ρίξουμε μία ματιά και στις διελεύσεις της ίδιας ημέρας από το γενέθλιο χάρτη του.

Ήλιος στο ηλιακό Μεσουράνημα και ο Άρης να έπεται ακάθεκτος (σιγά μην παραιτηθεί). Δίας σε σύνοδο (;) με τη Σελήνη, εκτός κι αν είναι στα τέλη των Ιχθύων, που δείχνει πιθανότερο λόγω της ανυπακοής των υπηκόων του. Νότιος Δεσμός σε διέλευση από τον Δία του, που βγάζει πάλι στη φόρα όλα τα γνωστά του επικοινωνιακά κόλπα, φέρνει όμως και τετελεσμένα στην τύχη του (η διέλευση του Νότιου Δεσμού «κλείνει» καταστάσεις).
Τι μένει λοιπόν για τον Κο Καντάφι; Η διέλευση του Ουρανού από τον Ποσειδώνα του που έχοντας περάσει έφερε την απομυθοποίηση των ονείρων του; Το τετράγωνο Ουρανού – Δία που θα του στερήσει ξαφνικά όλους τους φίλους και τις συμμαχίες; Το τρίγωνο Ποσειδώνα – Δία που θα τον κάνει να παραμείνει στον κόσμο του;
Ή μήπως το τετράγωνο του Χείρωνα προς τον Ουρανό του που φοβάμαι ότι είναι και το πιο επικίνδυνο; Το τετράγωνο του έξαλλου επαναστάτη;
Το σίγουρο είναι ότι ο δικτάτορας δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Έχει ακόμη ισχυρές όψεις και ο Δίας από τον Κριό τον προστατεύει. Αν είναι να περιμένουμε την πτώση του θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε την ορθοδρόμηση του Κρόνου, που πιθανότατα θα φέρει αποφάσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ομοιάζοντας με τη θέση του Κρόνου στο Ζυγό, δείχνουν να κινούνται πάντα συντηρητικά και να ψάχνουν ομοφωνία.
Μέχρι τότε ελπίζουμε τα θύματα να είναι περιορισμένα, η αντιπολίτευση να παγιωθεί και τουλάχιστον να παγιωθεί η κατάσταση σε ένα είδος ντεφάκτο διχοτόμησης. Γιατί , αν δε γίνει αυτό για να κάτσει ο καθένας από την πλευρά των συνόρων του (να επικρατήσει ο Κρόνος), οι σφαγές μάλλον θα είναι μεγάλες.

πηγή: www.astrology.gr