Ήρθε η ώρα να αλλάξετε καριέρα; Ποια λάθη να αποφύγετε

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε καριέρα; Ποια λάθη να αποφύγετε

Για να μην βρεθείτε σε αδιέξοδο

Κάτι ο κορεσμός, μετά από χρόνια εργασίας στον ίδιο τομέα, κάτι η οικονομική κρίση που κάνει πολλούς, πλέον, να μην περνάνε εύκολα στη δουλειά τους, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν την μεγάλη απόφαση να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε διαφορετικό εργασιακό τομέα. Αν κι εσείς το σκέφτεστε, ή το έχετε ήδη πάρει απόφαση, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να αποφύγετε πιθανά λάθη.

1)Αποκτήστε συγκεκριμένο πλάνο
Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει, για τον εαυτό σας, συγκεκριμένο σχέδιο που να αφορά τα οικονομικά, την απαιτούμενη κατάρτιση αλλά και όλες τις παραμέτρους όσον αφορά την νέα σας δουλειά.

2)Μην πάρετε την απόφαση βασιζόμενη μόνο σε οικονομικούς λόγους
Όσο κι αν, οι περισσότεροι εργαζόμαστε για λόγους βιοπορισμού, το οικονομικό δεν πρέπει να είναι η μοναδική σας προτεραιότητα. Σκεφτείτε να είστε υποχρεωμένη να κάνετε καθημερινά κάτι που σας κάνει δυστυχισμένη. Και αυτό δεν είναι αδιέξοδο;

3)Εξετάστε όλες τις πιθανότητες
Σκεφτείτε προκαταβολικά το χειρότερο σενάριο, και πώς θα το αντιμετωπίσετε. Αχρείαστο να' ναι, αλλά είναι καλό να είστε προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε ακόμα:
Θέλεις προαγωγή; Διεκδίκησέ την!
Μην περιφρονείτε τις θέσεις μερικής απασχόλησης, ίσως είναι ο δρόμος προς την μόνιμη πρόσληψη!
Εκτός από το βιογραφικό σημείωμα, τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;