Οι τοπ 10 ταινίες που άφησαν το σημάδι τους στον κόσμο της μόδας!

Οι τοπ 10 ταινίες που άφησαν το σημάδι τους στον κόσμο της μόδας!

Αυτά είναι τα films ωδή στη λατρεία του στυλ

To ατελείωτο δράμα της δουλειάς, η ομορφιά των ρούχων που διέπει την εικόνα, τα πισώπλατα μαχαιρώματα- όλα αποτελούν αγαπημένα θέματα για ταινία. Είτε πρόκειται για σατανική editor με αδυναμία στην ιταλική couture, μία νεαρή fashionista με πάθος για διαμάντια, ή μία ομάδα αδικημένες βασίλισσες που προσπαθούν να βάλουν φωτιά στο LA υπάρχουν 10 θρυλικές αγαπημένες ταινίες ωδή στη μόδα!

1. Paris Is Burning (1990)

Το Παρίσι Καίγεται και πάμε πίσω στα 80s της Νέας Υόρκης. Το Paris Is Burning εξερευνά την ομορφιά, το φυλετικό κομμάτι,τη σεξουαλικότητα, τον καπιταλισμό και το Αμερικάνικο Όνειρο, όλα τυλιγμένα στο λαμπερό περιτύλιγμα της μόδας. Η ταινία αυτή αποτέλεσε την έμπνευση της Madonna για το Vogue.

2. The September Issue (2009)

Μέσα στα άδυτα του ναού της Μόδας - μτφρ της Αμερικάνικης Vogue καταφέρνουμε στο Τέυχος Σεπτεμβρίου να ρίξουμε μία σπάνια ματιά πίσω από το χαρακτηριστικό καρέ και τα γυαλιά ηλίου Chanel καθώς η Anna Wintour παραδέχεται στην οικογένειά της ότι αντιμετωπίζεται λίγο παράξενα μιας και οι δικοί της θεωρούν το επάγγελμά της αστείο. Η ταινία έχει πολλά ενδιαφέροντα κομμάτια που ξεδιπλώνονται μέσα από την καλλιτεχνική ματιά της Grace Coddington.

3. Breakfast at Tiffany’s (1961)

Τα λόγια είναι περιττά. Επικό απλά. Η Audrey Hepburn ως Holly Golightly συνεχίζει να εμπνέει κορίτσια και ορισμένα αγόρια σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας τους χρυσούς κανόνες του chic, και του αέρα της Νέας Υόρκης- ή τουλάχιστον πώς να προσποιείσαι πως είσαι κοσμική. Στην ταινία αυτή είδαμε το πιο iconic Little Black Dress που έπαιξε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

4. Unzipped (1995)

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα backstage documentaries για σχεδιαστές μόδας αλλά κανένα όπως αυτό που γύρισε ο διάσημος στυλίστας Isaac Mizrahi, ονόματι Unzipped. Όταν ο Isaac άρχισε να θεωρείται ανερχόμενος designer οι Naomi, Cindy, Christy και Linda κυριαρχούσαν στα catwalks και η Eartha Kitt ήταν ακόμη ζωντανή δίνοντας μαθήματα μόδας... στα θρυλικά 90s.

5. Funny Face (1957)

Ξανά η Audrey Hepburn ως μοντέλο ονόματι Jo Stockton. Αρχικά μια βιβλιοφάγος που μαγεύει τον φωτογράφο Dick Avery, που υποδύεται ο Fred Astaire. Υπέροχη φωτογραφία και φορέματα Hubert de Givenchy. Εντυπωσιακή και η Kay Thompson ως editor Maggie Prescott.

6. Mahogany (1975)

H μεγαλύτερη επιτυχία της Diana Ross το Mahogany διηγείται τη ζωή του supermodel Mahogany που από τις φτωχογειτονιές του Chicago κατακτά τις πασαρέλες του Παρισού και καταφέρνει να γίνει διεθνής σχεδιάστρια ολομόναχη απλά για να τα παρατήσει όλα προκειμένου να είναι με τον άντρα που αγαπά. t which she plays with considerable believability.

7. Clueless (1995)

Το απόλυτο teen movie, με υπέρτατες ατάκες και μία πρωταγωνίστρια Cher Horowitz, την ντουλάπα της οποίας που όλες θα ζήλευαν. Επιπλέον, μέσα από αυτή την ταινία έγινε γνωστός ο Azzedine Alaïa.

8. Blow-Up (1966)

Ο Michelangelo Antonioni μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το πνέυμα του Λονδίνου των 60s υπό το ρυθμό του Swing. Ένας ηδονιστής φωτογράφος που υποδύεται ο David Hemmings προσπαθεί να καταλάβει αν καταλάθως τράβηξε με τη μηχανή του ένα φόνο. Όσο ψάχνει φωτογραφίζει το supermodel Veruschka όντας από πάνω της πείθοντάς την ότι της κάνει έρωτα με την κάμερα.

9. The Devil Wears Prada (2006)

Η Lauren Weisberger μία ηρωίδα που βασίστηκε στο χαρακτήρα της Anna Wintour — η οποία όντως φορούσε Prada στην πρεμιέρα της ταινίας- έσπασε ταμία. Η Meryl Streep καταφέρνειν να αναδείξει έναν από τους πιο σατανικούς ρόλους που ανέβηκαν ποτέ στο σινεμά. Μία ταινία με πολύ στυλ και συναίσθημα που δεν άφησε καμία fashionista ασυγκίνητη!

10.Zoolander (2001)

Το Zoolander δεν είναι η τέλεια ταινία, ούτε θα μας δώσει μαθήματα στυλ. Είναι όμως η απόλυτη παρωδία του χώρου της μόδας και κάνει την πασαρέλα να μοιάζει με γελοία παιδική χαρά. Ένας σχεδιαστής που παραπέμπει σε μία κακή έκδοση του Galliano κλέβει την παράσταση ενώ κάθε σκηνή μας δίνει μεγάλες δόσεις γέλιου.

Διαβάστε ακόμη:

Νεαρός κάνει την πρακτική του στον McQueen και δημιουργεί τη δική του ανδρική συλλογή!

Οι Rolling Stones κλείνουν τα 50 και το MelinaMay.com γιορτάζει μαζί τους!

Δαντέλα: 8 κομμάτια που αξίζουν μία θέση στην γκαρνταρόμπα μας!