Βήμα-βήμα: το λαμπερό, natural μακιγιάζ της Νίκης

Βήμα-βήμα: το λαμπερό, natural μακιγιάζ της Νίκης

Από τον Senior Makeup Artist & Training Manager του Dolce&Gabbana Makeup, Βαγγέλη Θώδο

Το ραντεβού της Νίκης με τον Βαγγέλη Θώδο, Senior Makeup artist & Training Manager του Dolce&Gabbana Makeup στην Ελλάδα, δόθηκε στο σταντ του οίκου στο attica Golden Hall. «Σήμερα θα κάνουμε ένα μακιγιάζ φρέσκο, καλοκαιρινό, που είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και ultra chic» μας εξηγεί ο Βαγγέλης πριν ξεκινήσει με τα μαγικά του χέρια και τα προϊόντα μακιγιάζ Dolce&Gabbana, να μας δείχνει τον τρόπο να το δημιουργήσουμε.

«Αυτό που πιστεύω απόλυτα-και έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου- είναι πως ένα ωραίο μακιγιάζ είναι αυτό που βασίζεται στα απαραίτητα: σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα, μια ωραία βάση, μάσκαρα, λίγο ρουζ και λίγο χρώμα στα χείλη και έχετε το πιο κολακευτικό look με τις πιο απλές κινήσεις» λέει ο Βαγγέλης. «Ξεκινάμε λοιπόν από τη βάση, όπου δίνουμε έμφαση στο κέντρο του προσώπου, απλώνοντας το makeup από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω για ένα φυσικό, ανεπιτήδευτο look. Το Creamy Foundation του Dolce&Gabbana Makeup είναι ένα εξαιρετικό makeup, πολύ "ελαστικό", που μπορεί να φορεθεί και κάτω από τα μάτια, δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη ποσότητα για να επιτύχεις την ιδανική κάλυψη για ένα φυσικό, αψεγάδιαστο πρόσωπο. Ο τρόπος που προτείνω να απλώνετε το φον ντε τεν είναι με το πινέλο ταμποναριστά- tapping λέγεται η τεχνική- πιέζοντας ελαφρά το προϊόν στην επιδερμίδα ώστε να γίνει ένα με αυτήν, να μείνει η ποσότητα που χρειάζεται και το αποτέλεσμα να ειναι φυσικό & sexy.

Επόμενο βήμα, το concealer. «Είναι ένα δύσκολο step του μακιγιάζ για τις γυναίκες, γιατι συνήθως το απλώνουν πολύ κοντά στο μάτι με αποτέλεσμα να δειχνει flat. Διαλέγω να χρησιμοποιώ το concealer στα τρία σημεία: στο εσωτερικό του ματιού, στο εξωτερικό του ματιού (εκεί όπου ανοιγοκλείνει και υπάρχει μια φυσική κοκκινίλα) και στα πλαϊνά της μύτης για να δημιουργήσω ένα φωτεινό τρίγωνο, ένα ρεφλέ που δίνει λάμψη στο βλέμμα.

Στη συνέχεια, παρόλο που είναι ανορθόδοξος ο τρόπος αυτός, προτιμώ πρώτα να χρησιμοπιώ τη μάσκαρα που θα μου δώσει το σχήμα του ματιού και μετά τις σκιές. Καλό θα ήταν, πάντως, μια γυναίκα να χρησιμοποιήσει πρώτα τις σκιές και μετά τη μάσκαρα για είναι πιο ασφαλές το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε, μπορειτε να γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας και με το ψαλιδάκι, αλλά οπωδήποτε πριν τις βάψετε. Προτιμώ να χρησιμοποιώ δύο μάσκαρα, ένα για μήκος και ένα για όγκο, ώστε να πετυχαίνω ένα soft look, που αναδεικνύει το φυσικό χρώμα των ματιών. Στη Νίκη θα χρησιμοποιήσω ένα δαμασκηνί στις πάνω βλεφαρίδες για να τονίσω το φυσικό μελί χρώμα των ματιών της (τις κάτω βλεφαρίδες τις αφήνουμε γυμνές για πιο ξεκούραστο αποτέλεσμα) και ένα μαύρο για μήκος, μόνο στις εξωτερικές για να σηκώσω το βλέμμα και να δώσω ένταση- εφαρμόζοντας το προϊόν με φορά ανοδική προς τα πλάγια. Όσο για τα φρύδια, τα λατρεύω! Η ένταση στα φρύδια δείχνει πάντα μια γυναίκα φρέσκια και νέα. Προτιμώ τα φυσικά φρύδια (είμαι παιδί της δεκαετίας του '80) γιατι κάνουν κάδρο στο βλέμμα. Εδώ δεν θα αλλάξουμε το σχήμα απλά θα τα τονίσουμε λίγο, βάζοντας ελάχιστη ποσότητα σκιάς στο ψηλότερο σημείο του φρυδιού και απλώνοντάς την καλά. Επίσης, χτενίζουμε τα φρύδια σε όλες τις κατευθύνσεις για να απλώσει ακόμα καλύτερα το χρώμα.

Και περνάμε στις σκιές: μου αρέσει να ανακατεύω τις γυαλιστερές με τις ματ υφές. Εδώ θα αναμείξω μια χρυσή σατινέ σκιά και μια μπεζ ματ, και θα την απλώσω από το κέντρο του ματιού ταμποναριστά, δεξιά και αριστερά ώστε να έχουμε ουσιαστικά όχι το χρώμα αλλά το wash of color, την αίσθηση του χρώματος, ίσα ισα για να φωτίσουμε το βλέμμα. Στη συνέχεια, για ακόμα περισσότερο φως, βάζουμε ακριβώς στο κέντρο του ματιού μια ιριδίζουσα σκιά- αυτό θα δημιουργήσει ένα εφέ σαν να έπεσε φως στο βλέμμα.

Επόμενο βήμα η μπρονζέ πούδρα η οποία απλώνεται με ένα φαρδύ πινέλο πάνω στα ζυγωματικά, από έξω προς τα μέσα, πάνω στους κροτάφους εκεί ακριβώς που μας χτυπά ο ήλιος για ένα sexy, sunkissed αποτέλεσμα. Ο,τιδήποτε έχει μείνει στο πινέλο μου, χωρις να προσθέσω παραπάνω ποσότητα, το απλώνω απαλά σε όλο το πρόσωπο. Αναλόγως με την τονικότητα της επιδερμίδας, χρησιμοποιώ λίγο ρουζ σε ροδακινί ή ροζ τόνους ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά, για ένα πιο urban look.

Στα χείλη μου αρέσει να αναμειγνύω δυο διαφορετικές αποχρώσεις κραγιόν ταμποναριστά με το δάχτυλο για να δώσω αυτό το stained αποτέλεσμα. Και μάλιστα ένας ωραίος τρόπος να το κάνετε (ακόμα και για ένα γρήγορο ρετούς, όταν δεν έχετε καθρέφτη) είναι να σουφρώσετε τα χείλη και να απλώσετε το κραγιόν σας με το δάχτυλο. Έτσι δεν ξεφεύγετε ποτέ από το περίγραμμα! Για το τέλος, μια μικρή πινελιά λιπ γκλος στο κέντρο των χειλιών -σα να ήπιατε νερό και έμεινε η υγρασία στα χείλη- και ιδού: ένα μακιγιάζ φυσικό, λαμπερό, υπέροχο που κολακεύει κάθε γυναίκα, 365 μέρες το χρόνο!