4 έξυπνα tips μακιγιάζ

4 έξυπνα tips μακιγιάζ

Από τον διάσημο makeup artist και Creative Director της Estée Lauder, Tom Pecheux

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού allure, ο Tom Pecheux δημιουργεί στα πρόσωπα των μοντέλων τις πιο καυτές τάσεις στο μακιγιάζ της νέας σεζόν και αποκαλύπτει tricks που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα.


1. Χρησιμοποιείτε μπατονέτες. Ακόμα καλύτερα, επιλέξτε εκείνες που έχουν "μυτερή", λεπτή άκρη, για να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ των ματιών σας, διορθώνοντας το τελείωμα των σκιών, ή για να αφαιρέσετε με μια κίνηση το κραγιόν από τις γωνίες των χειλιών σας.


2. Γυρίστε τις βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών, μόνο. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια σας θα δείχνουν πιο μεγάλα και ανοιχτά- σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα μικρό ψαλιδάκι για βλεφαρίδες, όχι το κλασικό που ίσως έχετε στο νεσεσέρ σας.


3. Πειραματιστείτε με το μολύβι. Αν θέλετε να κάνετε smoky μακιγιάζ, τονίστε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με ένα κρεμώδες μαύρο μολύβι και στη συνέχεια σβήστε αυτή τη γραμμή με μια μπατονέτα. Ό,τι μείνει κοντά στις βλεφαρίδες θα δημιουργήσει ένα μαλακό, ντεγκραντέ look. Αποφύγετε να κάνετε απλά μια γραμμή στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου γιατί κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο μικρά.


4. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα έντονο κραγιόν, θα πρέπει να κάνετε και τη σχετική προετοιμασία. Όσο σταθερή και αν είναι η φορμουλα που χρησιμοποιείτε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση, για να κάνετε το περίγραμμα και να τα γεμίσετε, πριν απλώσετε το κραγιόν. Έτσι θα είστε απόλυτα σίγουρες πως το κραγιόν σας δεν θα σας προδώσει.



Διαβάστε ακόμα:

Πώς να διαλέξετε παλέτα σκιών

Φυσικό lip scrub για βελούδινα χείλη

Η θαυματουργή μάσκα μαλλιών της Olivia Palermo