Κάνε τέλειες γωνίες στο πρόσωπό σου όπως η Kim Kardashian! (φωτό)

Κάνε τέλειες γωνίες στο πρόσωπό σου όπως η Kim Kardashian! (φωτό)

Ο makeup artist Εμμανουήλ Αποστολάκης μας δείχνει βήμα- βήμα! 

Ακόμα και οι haters της Kim Kardashian δεν μπορούν να μην παραδεχτούν πως ήταν αυτή που έκανε trend το contouring- το πώς δηλαδή μπορείς με το μακιγιάζ να "σμιλέψεις" το πρόσωπό σου, να δημιουργήσεις κολακευτικές γωνίες και "κοψίματα", ώστε να δείχνει πιο sexy!

Επειδή όμως, το contouring έχει τα μικρά μυστικά του και επειδή οι λάθος πινελιές μπορούν τελικά να έχουν εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε, συναντήσαμε τον αγαπημένο μας makeup artist, επικεφαλής της Make Up For Ever στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Αποστολάκη και μας έδειξε βήμα βήμα τον σωστό τρόπο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ολοκλήρωσε το μακιγιάζ ακριβώς όπως το κάνει η Kim, με smokey eyes σε γήινους τόνους, ψεύτικες βλεφαρίδες και nude χείλη για τις beauty addicts που λατρεύουν αυτό το look!

"Το συγκεκριμένο μακιγιάζ βασιζεται στην τεχνικη της φωτοσκιασης και του απαλου highlighting και του contouring σε γηινους τονους, γιαυτό είναι και τόσο δημοφιλές", μου εξηγησε ο Εμμανουήλ και συμπληρώνει "Είναι πολλές οι νύφες που θέλουν αυτό το look για τον γάμο τους και έρχονται με μία φωτό της Kim Kardashian στο χέρι!"

Αυτά είναι, λοιπόν, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο άψογο Kim Kardashian look:

1. Ξεκινήστε ενυδατώνοντας την επιδερμίδα σας με ένα σέρουμ- η μη λιπαρή του φόρμουλα θα κρατήσει αναλλοίωτο το μακιγιάζ.

2. Βάλτε μικρή ποσότητα από ένα υγρο make up στο κέντρο του μετώπου, τη ράχη της μύτης, το άνω χείλος και το πηγούνι, και απλώστε το με το ειδικό πινέλο κάνοντας καλό blending.

3. Συνεχίστε κάνοντας contouring, δηλαδή σμιλεύοντας τα χαρακτηριστικά σας: απλώστε μια πολύ μικρή ποσότητα από ένα λίγο πιο σκούρο, μπρονζέ ματ make up στα σημεία του προσώπου που θέλετε να βελτιώσετε, πχ στα πλαϊνά της μύτης (σβήνοντας προς τα κάτω), τους κροτάφους (σβήνοντας προς τα κάτω), στα ζυγωματικά (σβήνοντας προς τα έξω) και το περίγραμμα της κάτω γνάθου (σβήνοντας προς τα κάτω). Προσοχή: Ειναι πολύ σημαντικό να σβήσετε καλά το προϊόν ώστε να επιτύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

4. Στα ίδια σημεία του 2ου βήματος απλώνετε λίγο concealer, παντα σε μπεζ-ροδακινί απόχρωση που καλύπτει καλύτερα το καφέ των μαύρων κύκλων. Με αυτή την κίνηση θα κάνετε highlighting και θα δώσετε φως στην κεντρική ζώνη του προσώπου σας.

5. Για ultra-glamourous look, βάλτε ελάχιστο highligter ( ο Εμμανουήλ χρησιμοποίησε το Uplight n.11 της Make Up For Ever) στη ραχη της μυτης και στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών, για περισσότερη λάμψη.

6. Πάρτε λίγη διάφανη πούδρα σε ένα φαρδύ πινέλο και απλώστε τη μόνο στην ζώνη Τ του προσώπου, για να εξασφαλίσετε ματ αποτέλεσμα. Προσοχή, μην το παρακάνετε με την πούδρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει τις φωτοσκιάσεις. Στη συνέχεια, ενισχύστε πολύ απαλά τα κοψίματα που έχετε κάνει απλώνοντας μια ματ τερακοτα σε σε απαλή μπρονζέ αποχρωση.

7.Το μακιγιάζ των ματιών που αγαπάει η Kim Kardashian είναι ειναι glamourous αλλά σε γήινες αποχρωσεις. Απλώστε στο κινητό βλέφαρο μια ιριζε σκια σε αποχρωση μπεζ της αμμου για να φωτίσει το βλέμμα.

8. Δώστε βάθος στο βλέμμα απλώνοντας μια καφέ-σοκολά ματ σκιά κατά μήκος της κόγχης των ματιών και σβήστε την πολύ καλά προς τα πάνω με ένα πινέλο για blending.

9. Mε το ιδιο χρώμα τονίστε το κάτω βλέφαρο,σύρριζα στις βλεφαρίδες και στην εσωτερική γωνία του ματιού απλώστε την ιριζε ανοικτόχρωμη σκιά, που χαρακτηριζει απόλυτα το μακιγιαζ της Kim.

10. Τονίστε το βλέμμα με μαύρο eyeliner και περάστε αρκετές στρώσεις μαύρης μάσκαρα στις βλεφαριδες. Συνεχίστε τοποθετώντας ψεύτικες βλεφαρίδες που ειναι απαραιτητες γι'αυτο το λουκ.

11.Με ένα μολύβι τονίστε τα φρύδια σας και βελτιώστε το σχήμα τους, αν ειναι απαραίτητο.

12. Τα χειλη πρεπει να ειναι nude: ξεκινήστε απλώνοντας λιγο concealer για να εξουδετερώσετε το φυσικο τους χρωμα. Επειτα,με ενα μολυβι χειλιων σε αποχρωση μπεζ ροζ, σχεδιάστε το περιγραμμα δίνοντας ένα πιο σαρκώδες λουκ, "επεκτείνοντας" δηλαδή το περίγραμμα του κάτω χείλους ανεπαίσθητα προς τα κάτω.

Απλώστε με ένα πινέλο ένα κραγιόν σε αποχρωση μπεζ-ροδακινι, ταμπονάρετε με ενα χαρτομάντηλο, και συνεχίστε με μια ακόμα στρώση κραγιόν. Στο τελος απλώστε ενα gloss σε χρυσό-ροδακινί και είστε έτοιμες!

Συντελεστές φωτογράφισης:

Μακιγιάζ: Emmanuel Apostolakis,Official Make Up Artist της Make Up For Ever (αποκλειστικά στα Sephora)

Mοντέλο: Vassiliki L.

Μαλλιά: Olina

Βραδυνό φόρεμα που φοριέται και ως νυφικό: Alexia Haute Couture