Αυτό το λάθος με το τσιμπιδάκι φρυδιών, το κάνουμε οι περισσότερες!

Βιβή Αγγελάκη
Αυτό το λάθος με το τσιμπιδάκι φρυδιών, το κάνουμε οι περισσότερες!

Δεν πάει ο νους σας...

Ας το παραδεχτούμε οι περισσότερες! Κάθε φορά που θα βρεθούμε μπροστά σε ένα καθρέφτη- είτε έιναι μεγάλος είτε μιλάμε για το μικρό καθρεφτάκι που έχουμε στην τσάντα μας- θα παρατηρήσουμε μεταξύ άλλων, τα φρύδια μας και σχεδόν μαγικά, μετά από λίγα λεπτά, θα βρεθούμε με το τσιμπιδάκι φρυδιών ανά χείρας να τα περιποιούμαστε ...


Ξεκινώντας πάντα με καλή πρόθεση (ένα απλό καθάρισμα), ο κίνδυνος να καταστρέψουμε το σχήμα των φρυδίων μας μεγαλώνει, όσο αυξάνεται και ο χρόνος που το τσιμπιδάκι φρυδιών παραμένει στα χέρια μας.

bff4874fc60de0b62d1308f52aa4246e b3cb4


Κι ενώ το τσιμπιδάκι φρυδιών είναι από τα must-have εργαλεία του νεσεσέρ μας, που χρησιμοποιούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση, υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλες – ή έστω οι περισσότερες- και αυτό δεν είναι άλλο, από το γεγονός οτι ξεχνάμε να το καθαρίσουμε!


Κι όμως, είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο φανταζόμαστε. Αρχικά, θα πρέπει να προσέχουμε πάντα το τσιμπιδάκι που χρησιμοποιούμε να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, έτσι ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα και να είναι καλής ποιότητας.

Έπειτα, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε να καθαρίζουμε το τσιμπιδάκι φρυδιών μετά από κάθε χρήση, έτσι ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση βακτηρίων και η εμφάνιση τυχόν μολύνσεων στο δέρμα μας.

Τέλος, καθαρίζοντάς το, φροντίζουμε να το διατηρούμε σε καλή κατάσταση, επομένως και να λειτουργεί σωστά.