Φτιάξτο μόνη σου: Το πιο εύκολο scrub για λαμπερή επιδερμίδα

Φτιάξτο μόνη σου: Το πιο εύκολο scrub για λαμπερή επιδερμίδα

Μια αγαπημένη φυσική συνταγή ομορφιάς 

Αν βλέπετε πως η επιδερμίδα σας έχει χάσει τη λάμψη της ή αν θέλετε να μαλακώσετε ξηρές ζώνες του σώματος, όπως οι αγκώνες, δοκιμάστε αυτή την πολύ απλή αλλά αποτελεσματική φυσική συνταγή ομορφιάς.

Βασικό συστατικό της, το λεμόνι, το οποίο συνδυάζεται με χοντρό αλάτι για να αποκαλύψει τη φυσική φωτεινότητα και την απαλότητα της ξηρής, θαμπής επιδερμίδας. Η βιταμίνη C που περιέχει είναι πολύ αποτελεσματική σε αυτό το θέμα και μάλιστα το συγκεκριμένο scrub προσφέρει και ενυδάτωση, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και μειώνει το μέγεθος των διεσταλμένων πόρων και τις κοκκινίλες.

Πώς θα το ετοιμάσετε: Σε ένα μπωλ αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι χοντρό αλάτι, 3 κουταλιές μέλι, 4 σταγόνες χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού. Τρίψτε με το scrub τις περιοχές που χρειάζονται απολέπιση, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε ταμποναριστά.

Όπως ισχύει με κάθε φυσική συνταγή ομορφιάς, πριν την χρησιμοποιήσετε κάντε μια δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σας για να είστε σίγουρες πως δεν θα βρεθείτε μπροστά σε κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Τονωτική λοσιόν με αγγούρι και πράσινο τσάι

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα ματιών με ροδάκινα

Φτιάξτο μόνη σου: Απίθανη μάσκα προσώπου με 2 συστατικά!