Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας με σοκολάτα

Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας με σοκολάτα

Αυτό που λέμε φάτε τη, πιείτε τη... μη διστάσετε: Πασαλειφτείτε τη!

Η σοκολάτα πίνεται ζεστή ή κρύα, τρώγεται σε γλυκά και μαγειρική γίνεται όμως και θεραπεία ομορφιάς για την επιδερμίδα. Η bitter γεύση της λιωμένης κουβερτούρας (ε, σίγουρα θα φέτε λίγη κατά την παρασκευή) αναζωογονεί σε βάθος την κουρασμένη επιδερμίδα του προσώπου, ενώ παράλληλα σας χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία και λάμψη.

Αφού κάνουμε ένα προσεκτικό peeling και ενυδατώσουμε το δέρμα μας με μία κρέμα, αφαιρούμε με μία λοσιόν και μόλις το δέρμα στεγνώσει περνάμε τη μάσκα μας που θα φτιάξουμε με λιωμένους κόκους κακάο σε βούτυρο (μαλακό μαγειρικής ή karite) σε συνδυασμό με έλαια Q10 που μπορούμε να βρούμε στο φαρμακείο. Στην αρχή μπορεί να αισθανθούμε ένα ελαφρύ τσούξιμο όμως η αίσθηση περνά. Αναμένουμε 20 λεπτά ενώ παράλληλα το άρωμα της σοκολάτας δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας.

Η σοκολάτα σε συνδυασμό με τα έλαια από το συνένζυμο Q10 εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει από την οξείδωση και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Μόλις περάσει ο χρόνος αφαιρούμε τα στεγνά υπολείμματα της μάσκας με ένα βρεγμένο βαμβάκι και διαπιστώνουμε ότι επιδερμίδα αποκτά μια ροδαλή υγιή λάμψη.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακουφίστε τα πρησμένα πόδια

Τα τραγικά λάθη που κάνουμε στην περιποίησή μας και πρέπει να αποφύγουμε