Μάθε ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης

Μάθε ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης

Με ποιο τρόπο μπορούμε να κρατήσουμε το χρόνο μακριά;

O ήπιος αθλητισμός είναι η καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία, τόσο για την ανασταλτική επίδραση που έχει στις ρυτίδες, γιατί αποτοξινώνει το δέρμα μας ενώ ταυτόχρονα μας βοηθάει να χάσουμε κιλά. Η άσκηση μας βοηθά να είμαστε πιο σφιχτοί σε όλο το σώμα αλλά και το πρόσωπο.

Όσοι ασκούνται είναι πιο ευλύγιστοι, σφιχτοί και δείχνουν νεότεροι, ενώ μελέτες δείχνουν πως είναι νεότεροι σε κυτταρικό επίπεδο.Η ήπια άσκηση επανορθώνει τις βλάβες και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Η υπερβολική άσκηση από την άλλη λόγω της οξείδωσης των μυών προκαλεί γήρανση. Όταν το σώμα ασκεί οποιαδήποτε αντίσταση στους μυς, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, κάτι που εξασφαλίζει ένα όμορφο δέρμα. Η άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης αποτρέπει επίσης τη μείωση της μυϊκής και οστικής μάζας που σχετίζεται με τη γήρανση.

Τρέξτε, κρατώντας τα πόδια σας πολύ χαλαρά και χωρίς να βιάζετε την κίνησή σας – σκεφτείτε ότι σας στηρίζουν κι όχι ότι σας δίνουν ώθηση. Επίσης κάντε γιόγκα, η οποία διατηρεί την πλάτη ορθή , μειώνοντας τον ενδεχόμενο πόνου στη μέση, αυξάνοντας την ευλυγισία της περιοχής, ρυθμίζοντας τέλος τις ορμόνες και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Σας μαθαίνει επίσης να αναπνέετε κανονικά – οι περισσότεροι έχουμε ρηχή αναπνοή. Όταν γίνεται σε τακτική βάση (ιδανικά, μία φορά την εβδομάδα), η γιόγκα αποτρέπει τη φυσιολογική απώλεια ευλυγισίας στους μυς, του τένοντες και τους συνδέσμους που ξεκινά μετά τα 35 περίπου.

Καταλήγοντας, άλλη μία μορφή άσκησης που βοηθά είναι η προπόνηση με δονήσεις η οποία ενεργοποιεί το 90% των μυϊκών ινών του σώματος, συγκριτικά με το 40-50% της συμβατικής άσκησης, ενώ ενισχύει επίσης το λεμφικό σύστημα και το κυκλοφορικό. Έτσι ενισχύει την HGH, αυξητική ορμόνη που προωθεί τη νεότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Νιώθετε μονίμως ένα αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης; Δείτε πώς να το αντιμετωπίσετε

Οι φυσικοί λιποδιαλύτες που θα μας ανανεώσουν εκ των έσω!