Ένας urban-exotic «κήπος» μόλις προσγειώθηκε σε ένα από τα ωραιότερα rooftops της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Ένας urban-exotic «κήπος» μόλις προσγειώθηκε σε ένα από τα ωραιότερα rooftops της πόλης

Το ολοκαίνουριο 10 Urban Roof στον τελευταίο όροφο του Radisson Blu Park σερβίρει cocktails και γεύσεις με διάσημες υπογραφές μέσα σε ένα άκρως εξωτικό σκηνικό.

Μπορεί να βρισκόμαστε σε προχωρημένο Σεπτέμβριο, όμως με τον καιρό ακόμη να μας ψιθυρίζει «καλοκαίρι» το ολοκαίνουριο all day rooftop restaurant στον τελευταίο όροφο του Radisson Blu Park φαίνεται μία εξαιρετικά ταιριαστή ιδέα. Το 10 Urban Roof μόλις προσγειώθηκε στη ζωή μας και φέρνει άκρως εξωτική ατμόσφαιρα, που εκτυλίσσεται γύρω από μία πανέμορφη πισίνα, αλλά και φαγητό και ποτό με διάσημες υπογραφές.

Μία πρώτη ματιά μέσα στην πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

10_urban_roof.jpg

Η “urban utopia”, όπως τη χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί της, μας βάζει αμέσως σε τροπικό κλίμα, μακριά από την όποια αστική μονοτονία, ενώ σερβίρει κοσμοπολίτικα cocktails με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου και γαστρονομικές γεύσεις υπό την επιμέλεια του πολυβραβευμένου σεφ Hervé Pronzato, με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό να λειτουργούν ως το ιδανικό φόντο.

Μοντέρνο design και custom-made αντικείμενα σε ένα ολοκαίνουριο boutique hotel στην καρδιά της πόλης

roof_ten.jpg

Με μια εξωτική πισίνα να δεσπόζει στο χώρο, ένα τροπικό μπαρ σε ρόλο απαραίτητου backdrop για ένα χαλαρό αλλά και κοσμοπολίτικο ποτό μετά το γραφείο και ένα υπερυψωμένο εστιατόριο να σημειολογεί για τις υψηλές γεύσεις που θα δοκιμάσεις εδώ, το Pool Bar Restaurant 10, στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, χρησιμοποιεί μια πλειάδα τροπικών φυτών και τη φυσική κομψότητα των ακατέργαστων υλικών ως «ανάχωμα» στη βουή και τον έντονο «αέρα» της πόλης. Με project manager τον πολυσχιδή Πάνο Παππά ξέρουμε πως εδώ όλα θα είναι τέλεια, και εμείς θα απολαμβάνουμε το ποτό και το φαγητό μας ανάμεσα σε μπανανιές και στερλίτσιες, υπό τον ήχο lounge μουσικών.

urban.jpg

Οι φυσικοί κορμοί των δέντρων -σήμα κατατεθέν στο ισόγειο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, που εδώ και χρόνια κινείται στη φιλοσοφία του urban nature, συνδέοντας την αστική αισθητική με το πράσινο του όμορου σχεδόν πάρκου του Πεδίου του Άρεως, ανηφορίζουν στον 10ο όροφο του κτηρίου για να εξελιχθούν σε μια τροπική όαση. Από τη γη στον ουρανό και από το lobby στο urban roof, το interior design «ανθίζει» και δημιουργεί έναν μοναδικό κήπο στην καρδιά της Αθήνας. Τα φυσικά υλικά, η γήινη χρωματική αρμονία και η τροπική βλάστηση ξεδιπλώνουν την απλότητα του μεγαλείου τους στα διάφορα επίπεδα του 10.

urban_roof.jpg

Το Pocahontas marble συνωμοτεί με το Τηνιακό πράσινο μάρμαρο, το ξύλο συνυπάρχει με τα πλακάκια με υφή μπαμπού σε μια καθαρά tropical-chic αισθητική με την υπογραφή της αρχιτέκτονα Αφροδίτης Μπονάτσου. Οι καθαρές γραμμές στο σχεδιασμό αναδεικνύουν τη φυσικότητα των υλικών και η γήινη χρωματική βάση εμπλουτίζεται με αποχρώσεις του πράσινου. Στο κεντρικότερο σημείο του 10, η πισίνα μονοπωλεί το ενδιαφέρονμε το τροπικό βαθύ γαλαζοπράσινο χρώμα της, ενώ τα gazebo sunbeds, που το βράδυ μεταμορφώνονται αριστουργηματικά σε αναπαυτικούς καναπέδες, προσθέτουν stylish επιλογές άνεσης.

herve.jpg

Ο Hervé Pronzato, ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, επιστρέφει στα περί της υψηλής γεύσης του Radisson Blu Park και αυτή τη φορά υπογράφει το μενού του 10.

urban_roof2.jpg

Το rib eye με άγρια μανιτάρια, πουρέ τοπιναμπούρ και τερίνα πατάτας σε σάλτσα Porto, το ριζότο με λευκά σπαράγγια, guanciale, πεκορίνο και φουντούκια ή το λαυράκι σε σάλτσα καρύδας, με μοσχολέμονο, κόλιανδρο και κρέμα αβοκάντο, είναι η νέα comfort «διάλεκτος» του δημιουργού, με βάση τη μεσογειακή κουζίνα «πασπαλισμένη» όμως με ασιατικές πινελιές. Οι ελληνικές στην πλειοψηφία τους πρώτες ύλες, εμπλουτίζονται από εξωτικά στοιχεία, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα και άκρως γευστικό διάλογο ανάμεσα στη Μεσόγειο και την Ασία.

roof_ten.jpg

Στην πανέμορφη μπάρα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε rainforest και σύγχρονο βιτρό, ο guru των cocktails Δημήτρης Παπαϊωάννου, από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη σκηνή των bar στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φέρνει τα handmade λικέρ και τις μαρμελάδες του για να δημιουργήσει τις πιο γευστικές και stylish υγρές αλχημείες του.

Info: Radisson Blu Park, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, 10ος όροφος, 210 88 94 550

Καθημερινά, 10:30 – 01:00, Ωράριο Εστιατορίου: 19:00 – 24:00