Μοντέρνο design και custom-made αντικείμενα σε ένα ολοκαίνουριο boutique hotel στην καρδιά της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Μοντέρνο design και custom-made αντικείμενα σε ένα ολοκαίνουριο boutique hotel στην καρδιά της πόλης

Το Loom Athens μόλις άνοιξε τις ιδιαίτερες πόρτες του στο ιστορικό κέντρο και μας προσκαλεί σε έναν κόσμο όπου το μοντέρνο design συναντά την αθηναϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία.

Κάποτε, όταν ερχόντουσαν να μας επισκεφθούν φίλοι από το εξωτερικό ή συγγενείς από άλλες πόλεις της χώρας μας, δυσκολευόμασταν πολύ να βρούμε αξιόλογες προτάσεις διαμονής για εκείνους στο κέντρο, καθώς, πέρα από τα «κλασσικά», λίγες επιλογές μας απέμεναν. Τα τελευταία χρόνια αυτή η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά, καθώς διαρκώς ανοίγουν τις πόρτες τους κουκλίστικα boutique hotels στην Αθήνα, και μάλιστα τόσο όμορφα που συχνά θα ήθελες και εσύ να γίνεις επισκέπτης στην ίδια σου την πόλη και να βιώσεις από κοντά το γεμάτο ζωή vibe τους και τη συχνά funky διάθεσή τους. Σήμερα λοιπόν θέλω να σου μιλήσω ακριβώς για μία τέτοια νέα άφιξη, το πολύ ιδιαίτερο Loom Athens, που άνοιξε μόλις την 1η Αυγούστου στο ιστορικό κέντρο της πόλης και υπόσχεται μία πολύ διαφορετική από τα τετριμμένα εμπειρία φιλοξενίας.

Το απόλυτο hotel destination για vegan ταξιδιώτες, και όχι μόνο, βρίσκεται στη Μύκονο

breakfast.jpg

Στο εξαιρετικά up and coming κομμάτι της Αθήνας, εκεί που ο Κεραμεικός συνορεύει με το Μεταξουργείο, το ολοκαίνουριο Loom Athens ήρθε για να συναρπάσει με το πολύ ιδιαίτερο design του, τα custom-made αντικείμενα και την ανοιχτόκαρδή του διάθεση, αποτίοντας φόρο τιμής στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, που ας μην ξεχνάμε πως διαχρονικά αποτελούσε μία από τις πιο art-friendly συνοικίες της πόλης μας.

Η ελληνική πρώτη ύλη στο επίκεντρο ενός ουσιαστικά δημιουργικού μενού με την Ακρόπολη στο πιάτο

loom_outside8.jpg

Εδώ χτυπούσε ήδη από την αρχαιότητα η καρδιά των αγγειοπλαστών, των γλυπτών, των κεραμοποιών, των τεχνιτών, αλλά και αργότερα των βιοτεχνών της Αθήνας μας. Άλλωστε επί βασιλείας του Όθωνα, εδώ βρισκόταν το πρώτο μεταξουργείο της πρωτεύουσας, από όπου φυσικά παίρνει και το όνομά του το Loom Athens (loom= αργαλειός), ενώ κατά την αρχαιότητα οι βιρτουόζοι αγγειοπλάστες και οι κεραμοποιοί, που είχαν εδώ τα εργαστήριά τους, έπαιρναν τον πηλό για τα κεραμικά τους από τις όχθες του ποταμού Ηριδανού, που διέσχιζε την περιοχή, εξ’ ου και το όνομα «κεραμεικός».

loom1.jpg

Στα μόλις 11 φωτεινά του δωμάτια και σουίτες, το Loom Athens μας προσκαλεί να ξεναγηθούμε και να μείνουμε σε έναν κόσμο όπου το μοντέρνο design, όπως το οραματίστηκε η ομάδα των ταλαντούχων αρχιτεκτόνων που το ανέλαβε, συναντά την ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσα από χειροποίητα αντικείμενα, που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το ξενοδοχείο και αποτελούν αναφορά στο παρελθόν της συγκεκριμένης γειτονιάς.

loom_outside_2.jpg

Η εκτεταμένη χρήση φυσικών υλικών, τα χαρούμενα χρώματα, αλλά και η διαρκής παρουσία του κεραμικού τούβλου, μαζί με το σαφώς βιομηχανικής λογικής design των εσωτερικών χώρων, δημιουργούν ένα άκρως γοητευτικό κράμα και μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση διαμονής, μόλις μία ανάσα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα αλλά και τη γεμάτη ζωή βραδινή σκηνή της Αθήνας.

loom_breakfast_buffet1.jpg

Χειροποίητα ακροκέραμα και ιδιαίτερα φωτιστικά, custom διακοσμητικά αντικείμενα και groovy πίνακες κοσμούν τα γενναιόδωρα τετραγωνικά των δωματίων, που άλλα έρχονται με τα δικά τους μπαλκόνια και άλλα με μικρούς ιδιωτικούς κήπους, ενώ όλα μοιράζονται την eco-friendly διάθεση, τη ζεστασιά της φιλοξενίας και το signature πρωινό με τοπικά προϊόντα και υγιεινές προτάσεις για όλους.

Info: Μύκαλης 54, Αθήνα, 2160043019, loom-athens.com

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.